Šta je novo?

PS42B450 3D opcija

scheilinkin

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
229
komšija kupio ovaj plazma tv za nekih 55000 i mogu reći da je odličan iako nisam ljubitelj plazmi a samsunga pogotovo. najviše me je iznenadilo to što ima Analog/DVB-T/DVB-C tuner i to Mpeg4 varijantu a bukvalno je sa kašičicom za kafu( :D dok ne stave total) nakačenom na antenski priključak uhvatio sva 4 digitalna kanala i nekih 16-ak lokalnih tv stanica.
CI slot isto iznenađenje a najbolji feature su mu touch komande u donjem desnom ćošku koje su nevidljive a reaguju i na najmanji dodir ali kontrolisano.

u atačmentu je stranica iz manuala koja govori o 3D filmovima i igricama pa mi uopšte nije jasno kako sad to.

9122086cv1a.jpg
9122086_ra.jpg

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    240.4 KB · Pregleda: 145
Poslednja izmena:
jel to neki *****, mislim kako na 100Hz 3D koja im je fora

Poslednja izmena:
jel to neki *****, mislim kako na 100Hz 3D koja im je fora

Naochare su isti princip kao Nvidia 3D vision - shutter sistem. Tih 100 Hz je dovoljno na plazmi da se ne vidi treperenje i to je to. BTW 3D vision takodje radi na frekvencijama od 100Hz do 120Hz.

a kad sam to spomenuo da sam tako nešto negde pročitao, u nvidia 3d vision topicu, razapeli me oni fanboy-evi :D

Pa lepo pise u manualu i za koje je uslove sta 100, 110 ili 120. Evo uspeo sam da iskopam taj pasus.
You can then select from the following refresh rates:
• 120 Hz refresh rate: For use in North America when lights are on.
• 110 Hz refresh rate: For daytime and when lights are off.
• 100 Hz refresh rate: For countries with 50 Hz lighting and when
lights are on.

I jos jednom u delu kako se resiti flicker-a:
Flicker in your peripheral vision can be caused by differences in
frequencies at which GeForce 3D Vision operates and the lighting in
your room. This type of flicker can be avoided by turning off the lights
or changing the stereoscopic 3D refresh rate. To see the refresh
rates, run the Setup Wizard from the NVIDIA Control Panel. When
you get to the page asking about flicker, select Yes. You can then
select from the following refresh rates:
>>120 Hz refresh rate for use in North America when lights are on
>>110 Hz refresh rate for daytime and when lights are off
>>100 Hz refresh rate for countries with 50 Hz lighting and when
lights are on

Mada sto se tice ovih LCD-ova kod nas za 120 i 240 Hz evo ogdovora iz FAQ, sto je i logicno.

Q. I own an LCD HDTV and the manual says it supports 120 Hz mode. Is this display compatible with 3D Vision?

A. There are LCD HDTVs that are on the market that claim to display at 120 to 240 Hz refresh rate. These type of displays use framerate conversion or backlight flashing to convert 60 Hz signals to 120 Hz or above. This technology is incompatible and Not 3D Vision Ready. Shutter-based 3D stereocopy relies on two completely different images (one for each eye) being displayed in alternating order.

Poslednja izmena:
Da, to shto nam serviraju kao 100 Hz ili 200 Hz LCD TV nema veze sa "pravim" 100 ili 200 Hz. Jednostavno pozadinsko svetlo kompenzuje screen tearing i stuttering... Najbolji fazon je kada pogledate na obichni 60 Hz LCD monitor kroz 3D vision - odmah se vidi kako treperi :d Da ne pricham da kursor misha na 120 Hz monitoru ima bash smooth osecaj.

Nego zerbah, zanima me ovo sto si pominjao da konvertujes 2D filmove u 3D ili nesto slicno. Jel ima sansi da se stari video materijal obradi da koliko-toliko docarava 3D ili barem neki prliblizni efekat?

To znaci da ce svi TVi koji imaju osvezavanje 100hz moci da prikazuju 3D, to je lepa vest...

Nego zerbah, zanima me ovo sto si pominjao da konvertujes 2D filmove u 3D ili nesto slicno. Jel ima sansi da se stari video materijal obradi da koliko-toliko docarava 3D ili barem neki prliblizni efekat?

Naravno da ima shanse inache se ne bih zanimao time :) Ako hochesh neshto da ti konvertujem, slobodno pishi na PM.

To znaci da ce svi TVi koji imaju osvezavanje 100hz moci da prikazuju 3D, to je lepa vest...

Pa bash u tome i jeste problem - svi TVi koji se reklamiraju kao 100 Hz u stvari to nisu...

Poslednja izmena:
Zavisi kako koji i ko ih reklamira:)

vecina plazmi ima cistih 100Hz, ali to i ne znaci da mogu prikazivati 3D... razlog je u potrebi sinhronizacije naocara i TVa... posto nijedna danasnja plazma(osim B450, i mozda jos nekih izuzetaka za koje ne znam) nema 3D SYNC OUT nece se moci koristiti za 3D prikaz. stvarno steta sto jos ove godine nisu u svim plazmama stavili taj mali port, jer vidimo po ovom modelu da ih to nije nista kostalo, a i da su imali tehnologiju.

Mislim da to moze da se ispravi recimo povezivanjem na neki drugi port ili tako nesto. Uvek postoje nacini kako nesto moze da se uradi, samo je pitanje da li kompanije to zele da urade ili ne.

Mislim da to moze da se ispravi recimo povezivanjem na neki drugi port ili tako nesto. Uvek postoje nacini kako nesto moze da se uradi, samo je pitanje da li kompanije to zele da urade ili ne.

pa kad nisu htele da naprave port fabricki, sigurno nece hteti da ti ga dodaju ili da mnogo ceprkaju po softweru :D moraju oni nekome prodati sve te LCD i Plazme, te su odlucili da je vreme da se svi dosadasnji kupci ponove :D

Nazad
Vrh Dno