Šta je novo?

PS3 ne učitava blue-ray!?

DjapeMashina

Slavan
Učlanjen(a)
06.12.2007
Poena
309
Ljudi ne bi da malerišem al čini mi se da smo dobili prvi veliki fabrički problem sa trojkom,izgleda da blue-ray dioda nije nekog kvaliteta.
Naime već treća konzola mi pokazuje iste siptome:
-nakon ubacivanja ps3 igre konzola je ne učitava,spin ikonica u levom gornjem uglu pokazuje da se disk učitava medjutim nakon nekog vremena nestaje
-kad mi podje za rukom da posle više pokušaja(ako imam sreće 3-4 ako ne i sat-dva provedem u istom ritualu)startujem igru konzola dalje radi regularno,dakle mogu da promenim igru i trojka radi najnormalnije.
-dvd filmovi i igre za ps2 se učitaju iz prve
Diskovi su čisti 100po100,driver očišćen clean diskom,konzola zaštićena specijalnim dust filterom i ima dodatni cool fan znači nije stvar u pregrevanju
Jedino me buni zašto ako je riknula blue-ray dioda trojka ipak uspe posle mučenja da učita disk i nakon toga radi bez problema????

Ljudi ne bi da malerišem al čini mi se da smo dobili prvi veliki fabrički problem sa trojkom,izgleda da blue-ray dioda nije nekog kvaliteta.
Naime već treća konzola mi pokazuje iste siptome:
-nakon ubacivanja ps3 igre konzola je ne učitava,spin ikonica u levom gornjem uglu pokazuje da se disk učitava medjutim nakon nekog vremena nestaje
-kad mi podje za rukom da posle više pokušaja(ako imam sreće 3-4 ako ne i sat-dva provedem u istom ritualu)startujem igru konzola dalje radi regularno,dakle mogu da promenim igru i trojka radi najnormalnije.
-dvd filmovi i igre za ps2 se učitaju iz prve
Diskovi su čisti 100po100,driver očišćen clean diskom,konzola zaštićena specijalnim dust filterom i ima dodatni cool fan znači nije stvar u pregrevanju
Jedino me buni zašto ako je riknula blue-ray dioda trojka ipak uspe posle mučenja da učita disk i nakon toga radi bez problema????

Neki ljudi su spominjali isti problem nakon najnovijeg firmware update-a. Kod mene sve radi normalno. Koliko je star tvoj PS3? Ja sam svog uzeo u Julu.

Predpostavljam da su vam konzole 40 GB verzije.

Ima dosta ljudi kojima je riknuo.

Oces da kazes da je na njima ne kvalitetniji??

Poslednja izmena:
Predpostavljam da su vam konzole 40 GB verzije.

Ima dosta ljudi kojima je riknuo.

U prvom postu pishe da PS2 igre rade normalno shto znachi da je 60GB verzija (40GB nema podrsku za PS2 igre koliko ja znam).
I odakle ti ta informacija da "ima dosta ljudi kojima je riknuo"?
Ja imam trojicu prijatelja koji imaju 60GB od kad se pojavio u Srbiji, konzole rade svakodnevno i chitaju jednako dobro kao i prvog dana (i Blue-Ray diskove). Konzole su kupljene u Nisu. ,)

E vidis, ja sam sreo velik br ljudi kojima je na 40 gb verziji, riknuo blu-ray drajv.

Uostalom, puni su forumi ljudi koji se zale na ovaj problem, ukucaj u google pa ces videti.

poz

Izvinjavam se, nisam video da je receno da konzola ucitava ps2 igre tj da je ovde rec o 60GB verziji.

Poslednja izmena:
Konzole su sve 60gb stare tek cetiri meseca,kazem konzole jer ih je do sada bilo tri(od sedam,znači procenat je priličan) sa istim problemom fw. je 1.93,mada se je prva pokvarila sa 1.92-ojkom(i jedino ona kad je riknula,riknula je skroz a radila je tek dva i po meseca)
E sad mene interesuje da li mislite da je laser tj. dioda u pitanju s obzirom na siptome koje pokazuje.Konzole su pod garancijom,al ako se ovakav trend nastavi hteo bih da skratim postupak i popravljam ih sam

Wow, sta ce ti 7 konzola? Imas igraonicu?

Kod mene je 60GB i radi sve normalno. Ali je iskljucivo za kucnu upotrebu. Nisam cuo da su ljudi imali toliko problema kao ti. Mozda da potrazis po stranim forumima?

qq meni:zgran: Ja za par meseci hteo da kupim PS3 40GB kad procitah ovo. Pa gde da se popravi laser, il to pokriva garancija? BOlje da ne kupim da mi ne propadne 500 eura uzalud.

qq meni:zgran: Ja za par meseci hteo da kupim PS3 40GB kad procitah ovo. Pa gde da se popravi laser, il to pokriva garancija? BOlje da ne kupim da mi ne propadne 500 eura uzalud.

Pokriva garancija bez brige;) a i ps3 40GB ima manji čip set pa mane troši struje a samim tim manje se i zagreva!

Ma dok ne izadje PS3 slim uopshte necu da ramishljam o kupovini. Gledaj PS2 slim - sve greshke sa debeljka ispravljene + ne greje se + bolji laser + manje dimenzije + niza cena. Ne reklamiram ja sad PS2, nego samo kazem da je revizija hardvera chudo. :D

Pokriva garancija bez brige;) a i ps3 40GB ima manji čip set pa mane troši struje a samim tim manje se i zagreva!

Da ali garancija je jednogodisnja. Sta posle toga? Rikne blueray i popravku (ako uopste moze u Beogradu da se nadje neko ko stavlja novi blueray laser) treba da platim jedno 50-100 eura. No thanks za sada. Preveliki je rizik. Cekam opooshteno slim varijantu za godinu dana a mozda i pre izadje:smash:

Da ali garancija je jednogodisnja. Sta posle toga? Rikne blueray i popravku (ako uopste moze u Beogradu da se nadje neko ko stavlja novi blueray laser) treba da platim jedno 50-100 eura. No thanks za sada. Preveliki je rizik. Cekam opooshteno slim varijantu za godinu dana a mozda i pre izadje:smash:

To je isto kao da nećeš da kupiš neku konfiguraciju sada jer će za godinu dana biti 30% jeftinija
Pa sve ima svoju cenu u svoje vreme,verovatno će za godinu dana izaći novi tanji i jeftiniji model kao što su posle par meseci izbacili 40gb varijantu (ioako je uporedjenje izmedju završne obrade 40gb i 60gb poredjenje aparata i remek-dela) iako ćeš da uštediš koju hiljadarku godinu dana nećeš igrati trojku,ti izvagaj i rasmisli u krajnjoj liniji posle nove godini izlazi još tanja dvojka i to za samo 100 evra!

Slim varijanta PS3 u roku od godinu dana? Dream on. Pa za PS2 je izashla slim posle 3 godine. Nacekaces se ti jos.

Slim varijanta PS3 u roku od godinu dana? Dream on. Pa za PS2 je izashla slim posle 3 godine. Nacekaces se ti jos.

Tako je. Medjutim, postoji josh jedan aspekt koji ne rachunate. Za te 3 godine ce cena BR-a da padne, kao i cena takvih rezacha, pa se pojavi ogroman broj igara, PS3 ce da se chipuje da mozesh da igrash kopije... Tada kupish PS3 slim za manje od 50% danashnje cene, za 2k din nabavish najbolje igre za PS3 i boli te uvo.
Evo ja imam PS2 Slim kupljen pre skoro godinu dana, kad mi dodje brat konzola radi po 20 sati dnevno kao od shale, nijednom nije zaglavio/zastao, svaki disk je uchitao.
Poenta je da je BR trenutno komplikovan za izradu i odatle i toliko problema sa njim.
Ali naravno, ko hoce odmah mora da bude spreman na kompromise. Moj savet je da se vlasnici PS3 udruze i traze od Sonija da produzi garanciju (kao shto je to M$ uradio za CrapBox 360). ;)

Poslednja izmena:
Ma ja stalno visim na n4g.com, da postoje neki ozbiljni problemi sa 40GB PS3 to bi vec davno tamo bila udarna vijest jer se Xbox fanboysi i PS3 fanboysi samo nadmecu u tome ko ce vise negativnih vijesti da skupi o rivalskoj konzoli. Totalni Nerd Fight.

Mozda trebas pricekati jos koji mjesec pa dooobro pretraziti internet i vidjeti kakvih sve problema ima sa 40GBPS3 i koliko su ucestali.

Uskoro ce doci firmware 1.1 za BRdisk koji daje par novijih funkcija.
Valjda ce medju njima biti i zakrpa za vase probleme....jamacno se nadam.

Tako je. Medjutim, postoji josh jedan aspekt koji ne rachunate. Za te 3 godine ce cena BR-a da padne, kao i cena takvih rezacha, pa se pojavi ogroman broj igara, PS3 ce da se chipuje da mozesh da igrash kopije... Tada kupish PS3 slim za manje od 50% danashnje cene, za 2k din nabavish najbolje igre za PS3 i boli te uvo.

Ma ko ce da ceka 3 gotine, si ti lood :p
Ja ga najverovatnije uzimam negde izmedju Marta i Aprila kada ce se pojaviti GTA IV i Metal Gear Solid 4 :D a za njima i GT5 nadam se (za takve igre vredi dati po 5 ili 6 hiljada dinara ;) )
Jos samo da uzmem Samsung 2232BW (nadam se do kraja meseca) i stekam kintu za njega...

E kad bi ovde PS3 kostao kolko i u Americi...............:(
400 dolara iliti 22 000 dinara. I to bez popusta. Dosta ljudi bi tad kupilio. I da su igre 60 dolara iliti 3300 dinara.
Ja bi odavno kupio da je tako. Moramo da placamo 750 dolara konzolu i igre 110 dolara.
To recite nekom Amerikancu ima da se smeje. Tako bedna zemlja a placamo skuplje od dobrostojecih Amerikanaca kojima je prosecna plata oko 3000 dolara (165000 din)

Poslednja izmena:
Ja ga najverovatnije uzimam negde izmedju Marta i Aprila kada ce se pojaviti GTA IV i Metal Gear Solid 4 :D a za njima i GT5 nadam se (za takve igre vredi dati po 5 ili 6 hiljada dinara ;) )
Jos samo da uzmem Samsung 2232BW (nadam se do kraja meseca) i stekam kintu za njega...

Za to cekanje se slazem, ko da ceka toliko + ko zna kakve ce igre biti za 3 godine i ko ce da igra ove od danas za 3 god.MGS 4 izlazi u junu, GTA su em odlozili em ce sigurno jos da odloze a GT5 ce krajem 2008 (ne znam odakle ti to ranije)

A imate za 35000 din PS3 da uzmete u Techno MAX-u pa se igrajte.

Ne verujem da ce GTA IV jos vise da odloze sobzirom da je vec odavno trebao da izadje, zato su i stavili Q1 tako da to moze da bude i u Februaru, Martu ili Aprilu najkasnije... Mada ko zna...
Za GT5 i MGS4 znam a ima i ostalih igara koje ce me drzati dok se ti jaki naslovi ne pojave...

Da ne cepidlacim ali ne znas na osnovu TVOG posta pa bar ne moj davati DEZINFORMACIJE drugim ljudima, meni ne smeta. ;)

Pa rekao sam "za njima" :smoke:
Pogresio sam u vezi mgs4 a mislio sam na to da kada se pojavi gta 4 da ce me on drzati uz konzolu dok se ne pojave gt5 (mada i prologue moze da prodje izmedju) i vec pomenuti mgs4
Peace ;)

Poslednja izmena:
Pa rekao sam "za njima" :smoke:
Pogresio sam u vezi mgs4 a mislio sam na to da kada se pojavi gta 4 da ce me on drzati uz konzolu dok se ne pojave gt5 (mada i prologue moze da prodje izmedju) i vec pomenuti mgs4
Peace ;)

Sta za Prologue ce da das tolike pare (unapredjeni demo), a i GTA ce da jos odloze ne moj dase brines. ;)

Eto ja drugaru preporucio da uzme Sony jer se 360 kvari.

Sad mu riknuo PS3, nece da mu ucitava diskove, 80 Gb verzija. Kupljen je u Singapuru, garancija u Srbiji ne vazi, posto nije internacionalna.

Koja ironija!!

Zna li neko koliko popravka moze da kosta?

Jao koja nesreca...Bas mu padne taj 500. primerak...
Pa, provaljujem da mora u NS da ga vodi i da moli likove u GMC-u da mu pomognu...
Mada, cak i ako ima servisa ima da ga oderu za to...

eh maler..da kucnem u drvo moj radi bez problema..
Malo sam se razocarao mislio sam da ps3 nece imati probleme kao xbox360 al eto izgleda da sam se prevario, ali u svakom slucaju manji broj kvarova nego u xbox taboru :)..

Jao koja nesreca...Bas mu padne taj 500. primerak...
Pa, provaljujem da mora u NS da ga vodi i da moli likove u GMC-u da mu pomognu...
Mada, cak i ako ima servisa ima da ga oderu za to...

On je is Novog Sada, odneo ga je u Crash prodavnicu na spensu, samo da vidi sta ce mu reci, i kome preporucuju da ga odnese da procene koliko ce popravka kostati.

Ček, ček malo. Šta je sad ovo? Znači i PS3 ima verziju koja je šit kao i XBOX 360:trust:? Ko koga ovde svo vreme tribla? Da ne kažem neku goru reč:mad:. Jel slabija izrada razlog jeftinije PS3 sa 40 GB, hoće li se to na kraju ispostaviti:zgran:?

Ček, ček malo. Šta je sad ovo? Znači i PS3 ima verziju koja je šit kao i XBOX 360:trust:? Ko koga ovde svo vreme tribla? Da ne kažem neku goru reč:mad:. Jel slabija izrada razlog jeftinije PS3 sa 40 GB, hoće li se to na kraju ispostaviti:zgran:?

Kakva slabija izrada, kod 40gb ps3 verzija cell-a radjena u 65nm procesu moze samo da bude naprednija izrada, zato sam i uzeo bas tu verziju a ne 60gb. Jednostavno, momci nisu imali srece sa njihovim primercima ps3, daleko od toga da je to masovna pojava. Konzola se proizvodi u milionima komada normalno je da nekom zapadne i los primerak. Isto stvar je bila i kad se ps2 pojavio, isto je bilo problema sa dvd drajvom.

Nazad
Vrh Dno