Šta je novo?

PS3 i 5.1 zvucnici

mladen2008

Slavan
Učlanjen(a)
10.09.2009
Poena
320
Da li je neko prikljucio PS3 na neke 5.1 zvucnike i kako, preko kog izlaza? Moze li mi neko preporuciti neku jeftinu varijantu?
Hvala unapred!

Mora optickom varijantom. Najjeftinija varijanta su neki od onih kucnih bioskopa koji podrzavaju opticki ulaz.

Odlicno, a koje mi 5.1 zvucnike preporucujete koje imaju taj ulaz?

pojachala na optichki/hdmi i onda na to pojachalo bilo koje zvuchnike.

U prevodu, upravo si mu preporucio skuplju varijantu od Z-5500 :d Treba da ima pojacalo sa optickim ili hdmi ulazom.

Genious, neki kao drveni, poprilichno glomazni, koshtaju oko 80-100 evra :)

Ja kupio pre jedno 4-5 godina i evo dan danas ih koristim i nemam nikakvih zamerki :D

Ako su oni na koje ja mislim, onda verovatno nemaju.. Ako imas zvuk na svih 5+1 zvucnika, nemoj misliti da je to surround zvuk.. :) I ja sam na toj 5+1 ali stereo varijanti :)

I ja mislim da mislimo isto.:D Imadoh i ja pre nekih 6-7 godina taj Genius 3600, bese popularan u to vreme.:D Inace, naravno da on stereo "expanduje" na svih 6 zvucnika.

OK, nek ode i kupi taj krš i kad ukapira da i dalje ima stereo zvuk na 6 zvučnika, ti mu objasni zašto je bacio pare. :)

Da ne komplikujemo previshe, ja sam ove zvuchnike spajao sa PS3 kada sam tek kupio isti, tako da sigurno moze da se spoji. A sad, da li je to 5.1 ili ne, to zaista ne znam, ali koliko me pamcenje sluzi, sve je radilo ok i chuli su se svi zvuchnici kako treba.

Naravno da nije 5.1. Imao si stereo zvuk koji je isao na sve zvucnike pa ti se cinilo da je 5.1.:)

A šta sam ja napisao?

Da ima analogni SAMO stereo a za 5.1 mora OPTIČKI ili HDMI dekoder (jer ta dva izlaza ima).

Ja sam lepo pazario Kenwood receiver (cirka 250 E) ali ima i nekih jeftinijih Sony i Pioneer modela sa 5.1 / 7.1 (150-200 E) I optickim ulazom i HDMI.... Sto se zvucnika tice, zakacio sam za sada vulgaris Vivax :p komplet zvucnika ( neka nakazna kombinacija 6.0 ili tako nesto.... nemaju zaseban aktivni woofer i sl...) i to radi sve ok.....
Optiku sam povezao sa LG LCD TV i odvajanje i sve to ide ooooooodlicno......
PS3 nisam povezivao, posto imam samo par igara za koje mji i nije bas bitan 5.1 :)

pozz....

Vrh Dno