Šta je novo?

PS2 to USB - Gde ima?

• Začetnik teme Začetnik teme npetar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

npetar

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2002
Poena
679
Zna li iko gde ima ovih adaptercica? Ja trazio i na par mesta sam nasao neke duple ps2(za tastuturu i misha) koji kostaju ~500din.
Meni treba najobicniji ps2 to USB konvertor. Znaci, mnogi mesaju USB to PS2 sa PS2 to USB i to je strasno, pogotovo sto mesaju u radnjama.
Meni treba PS2 to USB. Zna li neko gde ima sigurno?

Ja sam jednom kupio takav adapter, za microsoftovog trackera, posto nisam imao ps2, a mis je bio odlican ja sam hteo da ga ubodem na usb. Kupio sam adapter medjutim adapter nije radio, i prodavac mi je rekao da ni jedan takav adapter ne radi kako treba...

Poz.

Nisam ni ja znao da ti adapteri ne rade na svim misevima. Ovaj mis za koji mi treba je a4tech. Zna li neko gde ima uopste da se nadju?

p.s.
Neo, gde si pazario?

Ti pasivni adapteri rade samo na combo miševima, tj. koji podržavaju oba priključka preko (odgovarajućeg) adaptera. To su uglavnom bolji Logitech i MS miševi, ima verovatno i A4tech takvih modela ali poslednji njihov combo koji sam imao je bio PS2/Serial.

npetar, ajd sto oni brkaju, ali sto ja nista nisam skotano sta ti hoces???
imas ps2 misa i hoces da ga kacis na usb ili imas usb mis i hoces da kacis na ps2?
u oba slucaja mislim da je zormi u pravu... vec smo pricali o tome da za prevodjenje usb na nesto treba neka elektronika, sam adapter ne radi posao...

Znaci imam ps2 misa i hocu da ga kacim na usb.

Ti adapteri jesu skuplji nego u obrnutom slucaju. Ja imam par HAMA PS/2 to USB adaptera, ali znam da na kutijici ima samo Logi i MS pacova koji su podrzani (ne iskljucujem mogucnost da bi i neki drugi sljakao). Cena u nabavci im je bila 2-2.5 puta veca od USB to PS/2.

Pa je l' ima negde da se nadje taj ps/2 to USB adapter???
Posto mi je izgleda crko PS/2 port za tastaturu na ploci,a ne kupuje mi se nova tastatura!!!

PS/2 uredjaji se mogu nakaciti na USB konektor, obrnuto samo u posebnim slucajevima.

Munja, to sto tebi treba je ovo sto prica mihailo i toliko kosta, 500-1000 dinara, koliko me pamcenje sluzi. Ima ih raznih i rade ok, ja sam ih probao sa par logi i microsoft miseva i tastatura, sto mi je proslo kroz ruke. Imam i sam taj adapter mada ga ne koristim (hvala krpenom za adapter 🙂)

Pozdrav!

na sajtu logo-a imas ovo pa nazovi i pitaj samo da znas da je to oduvek bilo skupo jer je rec o elektronici koja se nalazi u samom adapteru

najbolje da ih zovnes a jos bolje da odes do njih i sam se raspitas 🙂

AUSBPS2.jpg

Ovako nesto?

USBtoPS2.jpg

Ili ovako?

000-USB-PS2MS1.jpg

To drugo je od Microsoft misa i radi samo na njima i to samo na boljim modelima.

Prvo je ono sto mu treba.

Sasa je napisao(la):
To drugo je od Microsoft misa i radi samo na njima i to samo na boljim modelima.

Prvo je ono sto mu treba.

Taj adapter sam probao na par starijih i novijih Logitech, Microsoft, A4Tech,
Dell i jos nekih miseva i na svakom je radio odlicno bez ikakvih problema.

Pa zar ovo drugo nije USB to PS2?

samo da vam kazem jednu stvar. Da ne bi bilo abune zovite standard onako kako se zove a to je ps/2

Prvi adapter koji je Kostolomac prikazao se moze naci u Multicom-u. Ovaj drugi jeste USB>PS/2 a kontra adaptere nigde nisam mogao da nadjem (bilo ih je u Adacomu ali ih vise nemaju).
Poz!

Koji je skuplji adapter, ovaj sto je pomenuo ZAP ii Kostolomac i koliko okvirno kostaju i gde ih trenutno mogu naci?
Moze adresa,sajt ili telefon Logo-a i Multicom-a ili neke druge radnje gde mogu naci pomenute adaptere?

Logicno,nema sta,ali otkud znam da proverim.A ovaj koji je predlozio Kostolomac?

Logicno,nema sta,ali otkud znam da proverim.A ovaj koji je predlozio Kostolomac?

Zvao sam tamo u logo-u i adapter kosta 600 dinara,onda mi je bolje da kupim novu tastaturu sa usb prikljuckom.Za koliko mogu da nadjem neku najbudjaviju tastaturu sa usb-om i gde,na pcberzi nisam nasao nista ispod 12 eura???
Ili mozda moze negde da se nadje ovaj adapter za manje para???

Ipak ti je jeftiniji adapter 😉

A koliko kosta najjeftinija tastatura sa usb prikljuckom?

Sweex Officeline 1200,00 din.

Tastatura je crna, sa puno multimedijalnih tastera.
Ima i scroll točkić.
Liči jako na Microsoft tastature.

Da ne bih otvarao novi thread,a tema je slicna,interesuje me preporuka za USB HUB u obliku PCL kartice,je li neko skoro kupovao,iskustva sta je najbolje uzeti,od kog proizvodjaca i u kojoj prodavnici.
p.s.
Znam da nisu neke pare,ali hocu kvalitet

Nazad
Vrh Dno