Šta je novo?

PS2 džojstik na PC-u

StORM48

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
620
Treba mi informacija da li je moguće priključiti Playstation 2 USB džojstik na PC, odnosno da li bi to radilo? Jel' probao neko?

Postavljeno mi je ovo pitanje, a nisam umeo da odgovorim :)

Pozdrav

Postoji konvertor, ima da se kupi negde u Beogradu...

Hvala na brzom odgovoru. Sad još kada bi mi neko rekao gde bih mogao da nabavim to...

Još jednom, napomena - u pitanju je USB džojstik za PS2, koji treba da se poveže na PC. Znači, nije standardni PS2 džojstik.

Hvala još jednom! :)

Pa ako moze volan za PS2, koji ima usb prikljucak, da se stekne na comp i da radi, onda moze i joystick

pod pretpostavkom da moze...
koliko koshtaju ti USB ps2 padovi??? jesu li znachajno skuplji od "obichnih" PS2 padova?

USB PS2 padovi ce najverovatnije raditi, jer tu nema shta osim da se odaberu ose i dugmitji. Inache su jeftiniji od "obichnih", jer su i loshiji, i ne pricham o kinezu, vec recimo neki Logi...

mislio sam na original PS2 padove? jel se prave u USB varijanti?
original zbog kvaliteta!

jox je napisao(la):
mislio sam na original PS2 padove? jel se prave u USB varijanti?

Ne proizvode se u USB varijanti.

zar Sony ima USB!!!!!???? jesam li propustio nesto?
ja probao sa konvertorom i vratio se na tastaturu. lakse mi i mogu da izvedem vise stvari odjednom. inace radi savrseno u PES4 i PES5. kao da igrate na sony-ju.

Ima sony usb naravno...

StORM48 je napisao(la):
Treba mi informacija da li je moguće priključiti Playstation 2 USB džojstik na PC, odnosno da li bi to radilo? Jel' probao neko?

Postavljeno mi je ovo pitanje, a nisam umeo da odgovorim :)

Pozdrav
Ima adapter za Sony 2 joypad i provereno vec neko vreme ga koristi decko u komsiluku. Pored ovog, Logitech ima svoj model joypad-a za PC (rumble pad 2 i rumble pad 2 wireless) koji je veruj mi prakticno identican Sonijevom. To sam najbolje iskusio kad sam zbog baga u Prince of Persia 2 na Soniju bio prinudjen da igram PC varijantu pa sam je igrao sa Log. Rumble pad-om 2. Sve je bilo identicno, cak su i dugmici bili mapirani isto kao i na Soniju. Jedino sto taj Logitech ima malo "mekse" komande od Sonija kad su pecurkice u pitanju ali ukupan utisak je sjajan u svakom slucaju.

i ja koristim konverter.kupio sam ga u piramidi za 600din sa dva izlaza.
radi i sa gamepadom od PSone.
najbolji gamepad trenutno.

Off topic pitanje:
Da li GT4 mora da se igra sa analognim komandama na dzojpedu?

Nesto sam kratko probao kod mog sestrica, ali nisam mogao da ih iskljucim, sto je totalno bezveze.
Pa sad posto me nista osim GT na konzoli ne zanima, od toga zavisi dal` cu malom da otudjim PS2 na neko vreme :D

sivuk je napisao(la):
Da li GT4 mora da se igra sa analognim komandama na dzojpedu?

Ne mora, moze da se igra i sa digitalnim tasterima, ali su i tada analogne komande ukljucene, tako da mozes da biras na koji ces od ova dva nacina da igras igru. Tu je i treci nacin, a to je da nabavis volan, kako bi imao potpuni uzitak u igri. ;)

Pozdrav. :wave:

Ne postoje digitalni tasteri, sve je analogno i svi su aktivni sve vreme, ne mora se iskljuchivati nishta, a inache je mnogo lakshe i preciznije igrati na "pechurkama", samo se treba navici u startu..

driver je napisao(la):
Ne postoje digitalni tasteri...

Znam da ne postoje, ali nisam znao kako drugacije da ih nazovem. :S:

Ma nisam imao pojma, ali dobro covek se uci dok je ziv. :D

Znaci ucinilo mi se da su tasteri neaktivni? Svaka mi cast.
U svakom slucaju hvala na odgovorima.

Samo da priupitam nesto, duduk sam za igrice i sve to oko njih, slabo ih igram....procitao sam sve postove ali nisam siguran da sam razumeo.
Naime, imam jedan dzojstik od ps1, onaj sony-jev, jel bi sa tim konvertorom koji se pominjao mogao da sa tim dzojstikom igram igrice kao sto su NBA Live 2006, HNL i slicno na kompjuteru?

I od mene jedno pitanje. koliko kostaju original PS2 padovi, a koliko kopije (kinezi) i ima li neki da valja? razmisljam da kupim neki gamepad pa ne znam da li je bolje da kupim neki za ps2+adapter ili neki bas pc. ne igram se nesto preterano pa nisam raspolozen da dajem neke velike pare za gamepad.
igrao bih prevashodno pes5. takodje me zanima, koliko su pechurkice korisne/bitne za igranje. razmisljao sam mozda da kupim onaj najjeftiniji logitech precission2 (1000dindzi), ali on nema "pechurke" pa me zanima da li je to razlog zbog kog bi trebao da kupim neki skuplju pad za igranje pes-a.

PS2 originalni pad je 25-30€, kopija je 400 din ali ne vredi ni toliko i ne preporuchujem ga. A za PES, bolje od PS2 pada necesh naci..

Driver je sve odgovorio. Ja samo da još jednom naglasim da kopije ne vrede ni 40 dinara. Što dalje od njih!!!

driver je napisao(la):
PS2 originalni pad je 25-30€, kopija je 400 din ali ne vredi ni toliko i ne preporuchujem ga. A za PES, bolje od PS2 pada necesh naci..

Samo da dodam da je taj originalni PS2 joypad cudo i da je izdrzljiv do bola. Godinama ga razvaljujem i jos uvek je ziv i sljaka bez problema. Vredi u svakom slucaju.

driver je napisao(la):

I ja ovo potpisujem (mada ne znam gde se to moze naci za 400din, ja sam video za 800 najjeftiniji). Taj od 800 ima tako neosetljive dugmice, pa mi vec posle par sati igranja poplave prsti. Sad sam se malo navikao, ali opet bi svima preporucio da ga se klone.

Za 400 din ima na buvljaku u Panchevu :)

Ja sam samo nekoliko puta probao kineski kod ortaka i razlika nije prevelika osim dugmica, ali je kvalitet losh, mnogo se lako kvare dugmici, kabl shto ide iz joypada ne sme da se krivi inache ce izgubiti kontakt, i ne sme se bacati po kuci i treskati o beton kao original ;)

kupite u nekom od servisa gumice za original dzojstik i sluzice vas 100 godina, naravno, ako ga ne treskate. meni su trpeli i iznajmljivanje a ko zna sta su im radili.
samo ni gumice nisu jeftine ali ipak jesu povoljnija varijanta

Kazite mi molim, da li kod Vas rade dugmici L2 i R2 sa original PS2 pedom preko PC adaptera (Speed Link)?

Pozdrav!

Dualshock2 i force feedback

Kupio sam ovu kombinaciju(dualshock2+ps2-to-usb adapter)i radi super ali imam problem sa force feedback-om.Instalirao sam onaj drajver sto se dobija sa paketom ali mi FF ne radi.Danas sam instalirao FlatOut,ukljucio FF u opcijama,i kad sam krenuo da vozim,malo je poceo da vibrira i stade.Igram sa pechurkama,znaci "analog" je ukljucen.Da nije neko imao slican problem,i da li FF uopste funkcionise u ovoj kombinaciji?

Nazad
Vrh Dno