Šta je novo?

PS1 Memory Card na PC?

The Philosopher

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2005
Poena
319
Uhvatila me neka nostalgija da ponovo igram Gran Turismo 2 sa Sony PlayStation 1 🙂.

Imam igru na disku i sacuvani save na memorijskoj kartici, ali nemam konzolu 🙁.

Naravno tu je dobri stari emulator, ali mene ustvari zanima dal` postoji i moze negde da se nabavi neki adapter za komp koji ce moci da cita save-ove sa memorijske kartice PlayStation-a 1? xDDD

Mislim da ne postoji. Jedino da odneses memorijsku kod nekoga ko ima PS2 i onda prekopiras save-ove sa memorijske na flashku.

Ja mislim da PS2 ne moze da cita save-ove sa memorijske od PS1? Fizicki je manja kartica, tako mi se cini.

moze, radi i emuliaciju PS1.

Da da saznao sam na netu da stvarno moze da cita karticu sa keca. 🙂

Probacu onda da prebacim na fles.

Uhvatila me neka nostalgija da ponovo igram Gran Turismo 2 sa Sony PlayStation 1 🙂.

Imam igru na disku i sacuvani save na memorijskoj kartici, ali nemam konzolu 🙁.

Naravno tu je dobri stari emulator, ali mene ustvari zanima dal` postoji i moze negde da se nabavi neki adapter za komp koji ce moci da cita save-ove sa memorijske kartice PlayStation-a 1? xDDD

Moze. Jedan od adaptera je Dex Drive. Potrebno je posle odraditi konverziju, naprimer sa nekim od aldovih alata ili PSXMemTool da bi je mogao koristiti u emulatoru.

Drugi nacin je da je ubacis u ps2 i sa nekim launcherom (npr LaunchELF) ili file managerom prebacis na usb memoriju, pa onda iskopiras na pc i konvertujes.

Treci nacin da nadjes neki slican sejv na internetu.

Na ps2 bi trebalo da igra i memorijska rade bez problema.

Nazad
Vrh Dno