Šta je novo?

Prvo failiure, pa je ok ali nece da bootuje

AlexxandarYo

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
619
Ukljucuje se kompjuter i tokom POSTa lepa poruka, Primary Master hard disk FAIL...
Sr..... shto bash sada. Ubacim hirens boot cd, pokrenem maxtor repair & diag utility. Kaze puko je spasavaj sta mozes, uradim advanced test kada on popravi. Opet uradim sve testove... i PRODJE IH! Cak napise da je sve 100% ok sa HDDom. Ali... naravno ali nece da bootuje sa njega. Pokusavao sam da popravim MBR, da ga obrishem pa Rebuildujem is Partition table doctor. Da izbrishem samo boot code pa opet da rebuildujem.... WTF vishe da mu radim. Instalirao sam na flash Recovery console ali ni to netje da ga popravi. Shta vishe aman da mu radim 2 dana se zezam sa tim???
Imam ideju da pokupim od ortaka MBR i zviznem kod mene... mozhda proradi :)
Ima li neko nekakav predlog... dosta mi je i samo josh jednom da bootuje windows, pa cu klonirati na neki drugi HDD.
Inache HDD je maxtor 6E040L0 40GB.

mator je to hard i zreo za djubar, kolko to vredi danas 5eur? mislim da nije vredno cimanja.

mator je to hard i zreo za djubar, kolko to vredi danas 5eur? mislim da nije vredno cimanja.

Ako covjek ima podatke, ona mu je sigurno bitno i definitivno je vredno cimanja (naglasio je da mu je bitno da samo jos jednom podigne Win)...

Naime, ako ti sam sistem nije bitan, a trebas izvuci neke podatke, pokusaj ga ubaciti u drugu masinu, za pocetak, pa vidjeti da li ga prepoznaje, vide li se particije (ako ih ima) i sl.

Na koliko particija ti je podeljen HDD?
Sta ti je primarno, da izvuces podatke sa HDD-a ili da osposobis HDD da radi normalno?

Da izvucem podatke mi je najbitnije... moguce da je zaista zavrsio svoje... pokusacu da ga kloniram na drugi HDD ako sa njega bootuje super. Ako ne... onda ja definitivno imam neki problem sa samim windowsom.

Hdd je podeljen na dve particije jedna tachno 16GB a druga je 22i ostatak GB.

Nazad
Vrh Dno