Šta je novo?

prvi utisci o Counter Strike Source

• Začetnik teme Začetnik teme Skot
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Skot

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.08.2000
Poena
649
Imao sam priliku da vidim igru i malo je odigram. Mislim da je vazno sa gledista kakav ce hl2 da bude - mada je ovo samo beta i da li ce ovakav biti i zavrsni produkt nemam pojma. Prvo - igra klizi nevidjeno na 5900 XT i athlon XP 2700 - doduse samo jedan igrac ali ni sa smoke-om fps nije padao tako da pretpostavljam da nece biti problema hardwareski.

Igrala se samo de_dust i moram priznati da nakon 5 godina onog starog countera ovo je pravo osvezenje. Napokon ne moram da kvarim ochi na mutnim teksturama. Sto se samog gameplaya tice - nema puno promena. Oruzja su ista i slicno pucaju. Jedinu vecu izmenu su dozivele granate koje su po meni dosta dobre - flash je mocan - a smoke je skoro nestvaran 🙂 Cak je i sama mapa veoma slicna originalu - osim sto izgleda 100 puta bolje. E sad - verujem da ce cs-source biti manje zahtevan od hl2 i sa manje detalja zbog mogucnosti da ga svi koji igraju cs 1.6 i dalje igraju a da ne moraju da kupuju nov hardware. Sve u svemu :type:

Gde si ti nabavio taj source? Na koliko CD-ova ide? Ide li uz njega HL2, takodje source? :wave:

nisam nabavio ... prisustvovao i igrao malo ... uz njega ne ide hl2 ...

Ja skinuo sa torrenta ali mi baguje login na steam pa ne mogu da pokrenem =/

Prvo - igra klizi nevidjeno na 5900 XT i athlon XP 2700 - doduse samo jedan igrac ali ni sa smoke-om fps nije padao tako da pretpostavljam da nece biti problema hardwareski.

Ma nemoj da pricas 🙂
Na tome klizi i doom3
Nego medo ogromni, sta ti mislis oce to raditi na xp 2000+ sa gf4ti?

igor2 je napisao(la):
Prvo - igra klizi nevidjeno na 5900 XT i athlon XP 2700 - doduse samo jedan igrac ali ni sa smoke-om fps nije padao tako da pretpostavljam da nece biti problema hardwareski.

Verovatno zato sto programeri sada smoke rade uz pomoc pixel shadera, a ne crtanjem i stretchovanjem sprajtova :d

igor2 je napisao(la):

Ma nemoj da pricas 🙂
Na tome klizi i doom3
Nego medo ogromni, sta ti mislis oce to raditi na xp 2000+ sa gf4ti?

Eee, ali pazi ovako - de_dust je ipak otvoreni prostor 😛
Shto se tice zahtevnosti, mislim da ce morati da radi na tvojoj mashini u svakom slucaju ili cu se duboko razocarati u source engine...

Mislim da ce opusteno raditi - imam osecaj da je zahtevnost optimizovana za mp igre. A inace na toj konfi doom 3 radi na 25-35 frame. Ovde je fps na 75 zakucan (ebiga - vsync).

Пух онда је тоотално опуштено, иха!

ima li se predstave koliko tje to motji da se igra on-line?

u igraonicama verujem nema problema, ni od modema se nisam naigrao staroga, ali koliki tje net protok ovo chudo trazhiti? eh...da mi je sada stara dobra akademska... pih

ma bilo shta da je novo dobro je... posle 5 godina... vishe ne mogu da gledam iste teksture kad zatvorim ochi posle 4 sata igranja 😀

Moje mishljenje o CS Source je: bice odlicna *******cija samo da moze da se igra ok na netu preko wireless.

Mislim da si ti iz nekog razloga krajnje neobjektivan prema Sourceu, sto se najbolje vidi u tvom komentaru fizickog modela, koji definitivno nije "skriptovan"
Don't be so negative! 😉

Kako fizika moze da bude skriptovana 🙂?

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Moje mishljenje o CS Source je: bice odlicna *******cija samo da moze da se igra ok na netu preko wireless.

otkuca mi rechi iz prstiju... samo da se pokrije malo vishe delova grada...

Prvo igrajte igru pa je onda komentarisete!
Ja sam je igrao (sve na LOW secka ko djavo) ima samo de_dust, ali fizika je dobra, igraci se malo "cudno" krecu, mnogo brze nego u proslom CS-u.

Poslednja izmena od urednika:
...

A jesu li ljudi smislili vip sobe u igraonama zbog fotelja :banana:
Simpatichna stvar ostao mu je stari shmek.

Tales je napisao(la):
Prvo igrajte igru pa je onda komentarisete!
Ja sam je igrao (sve na LOW secka ko djavo) ima samo de_dust, ali fizika je dobra, igraci se malo "cudno" krecu, mnogo brze nego u proslom CS-u.

mora da ste igrali na nvidiji :d

Valve ne zeli da mnogo experimentishe oko CS-a. Idu na foru ista igra uz bolje texture i poneku novinu ( kao sto je bio balisticki stit koji je odmah docekan na noz ). Zar tako nije bilo i u svim prethodnim verzijama sve do 1.6. Da prave igru koja nije slicna cs 1.5 ili 1.6 po nacinu igranja to vise ne bi bio counter i vecina igraca ga po mom misljenju ne bi prihvatila.
Ima puno drugih igara sa kako kazete lepsim grafikama i realnijim nacinom igranja, vise interaktivnosti, ali to nije dobri stari counter koji se toliko dugo odrzao.
Naravno da je realnije da kada nisanis sniperom (+) treba da se pomera, ali kada bi samo to promenili pitanje je kako bi igraci to prihvatili. Kod Vuka u igraonicama retko ko i igra 1.6,server je prazan, a sta je promenjeno: dodato nekoliko pusaka i stit koje vecina igraca ni ne kupuje, ali stara oruzja malo drugacije pucaju i to odbija vecinu koji vec godinama znaju kako rade kalas i uzi.

Al stvarno nekim ljudima ne vredi objashnjavati...Doom3 alpha je bio prezahtevan, isto kao i ovaj konachni...HL2 od prve alphe je daleko manje zahtevnija od toga, pa ce tako i full biti...Razlika je u tome shto su u D3 preterali sa velichinom textura, i izgleda samo texture pravili sve vreme 🙂, dok su kod HL2 texture daleko manje, shto automatski znachi mnogo bolji fps kao shto i kazu ljudi koji su poslednji source videli...
HL2 ce leteti na mashinama gde D3 shtuca, a shto se tiche fizike, atmosfere, gameplay-a, oduvace sve kao shto je to kec uradio....Isto vazi i za CS source...

zerbah je napisao(la):
mora da ste igrali na nvidiji :d

:d
Onaj gornji post pod mojim imenom nisam pisao ja, vec moj kolega koji se ulogovao na moje ime. Ubicu ga kad otkrijem koji je.
Inace, naravno da je seckalo kada je masina Athlon 1700, 256 MB RAM, GF4MX440.

Poslednja izmena:
Source engine (kao uostalom i doom3 engine) ima podeshavanje detalja - e sad, problem sa doom3 enginom je u tome shto smanjivanje detalja ne daje drastichni skok performansi na slabijim mashinama (problem je u tome shto medium detail zahteva 128 mb video memorije, a high 256 da bi sve radilo kako treba). Ako Source bude radio sa detaljima high na 128 mb v. rama logichno je da ce raditi brze - ovo se posebno odnosi na CS poshto tamo nije nuzno neko obilje razlicitih textura...
Mene vishe brine HL2 - alpha koju sam igrao je radila fino na athlonu 1.2 sa r9700, ali se bojim da ce finalna verzija biti nabudzenija (sudeci po poslednjim filmovima i screenshotovima).

Evo skinuo se CS source sa steam-a. Nema tu sta puno da se kaze - counter ko counter. Jedine drasticne razlike su u granatama koje sad mnogo manje odskacu. Ostalo je prilicno slicno. Zvuk je doteraniji - cuje se kad metci pocnu da se zabijaju oko tebe cak i kad ne cujes ortakovo pucanje (m-ka sa prigushem) - grafika je vrhunska - u poredjenju sa starim counterom a ne sa doom 3 i to je sasvim dovoljno - jer nije prezahtevna sto je veoma vazno za multiplayer only igru. Jedino me nerviraju novi modeli - terrori su nesto pogureni pa me podsecaju na mog dedu.

Generalni problem je sto kad kazu HL2 ljudi misle na Cs i obrnuto

Nazad
Vrh Dno