Šta je novo?

Prvi test Radeon 9700

Ne znam sta kaze i misli nas byMax ali mi ovo definitivno lici na ubicu nVidia-e (Matrox ne smem da spominjem zbog magicnog

:D )

Pozdrav

Ubica Nvidije jos dugo nece doci.
Naime, treba tu mnogo kockica da se poklopi : kvalitet, brzina, dobri drajveri (!!!) koji nece da bagiraju, izuzetna ponuda u srednjem segmentu trzista (!!!) kojom se u stvari osvaja trziste, jer to ne rade ni 9700 ni Ti4600 vec Ti4200 i GF4MX i 9500 i 9000. Zatim tu je jos pozeljan i dug peiod izostanka sa trzista Nvidije, kao i serija od 2-3 diskutabilna proizvoda...
Uostalom Nvidija uskoro izbacuje NV30 koji ce biti opet najbrzi i idemo tako u krug.
Jedan pozitivan efekat moze biti taj sto recimo NV nije vise brzinski lider koga Ati prati, vec su uloge zamenjene...videcemo kako ce se NV snaci u takvoj situaciji :)...To moze biti vrlo opasno po NV ako se taj trend nastavi, tj. ako Ati odsad pa nadalje stalno prvi bude izbacivao najbrze stvari...Vremenom bi se tada stvorio trend kupovine u psiholoskom smislu takav da bi se na prvom mestu ljudi opredeljivali za Atija pa tek onda za NV
Da se razumemo kada kazem najbrze ne mislim samo na najbrze vec na najbolje (navika starih iskusnih vremena ;))
Naravno ne branim ja ovim Nvidiju i boli me da li ce se moja karta krzo godinu dana zvati Nvidija, Ati, Matrox (mada mislim da su sanse za ovog zadnjeg izuzetno male :D) vec naprosto izlazem neke stvari koje bi trebalo imati u vidu kad se diskutuje o ovakvim stvarima i predvidja buduce kretanje trzista.
A sada nakon objektivnog dela izlaganja prellazim na neobjektivno :D i svim ljubiteljima Atija porucujem : "Setite se Matroxa":p

Svaka cast atiju ali mislim da ce biti ona fora - taman kad izadje rade9700 i ispeglaju se (koliko-toliko) drajveri izaci ce gf5 za podrskom za 9.1 i cao amore:)
Zivi bili pa videli ali mislim da se sprema zestok odgovor od nV.

Pa nije bas tako

Ati Rulez:D

Nije to bas tako video sam negde da Ati vec sprema 0,13 mikronski
R350 cipset tako da i da izadje GeForce 5 opet ce da ga pojede.Nemam ja nist licno protiv Nvidia-e samo mislim da je Ati (MALO BOLJI) iz licnog iskustva i jedva cekam da izidje 9700 Pro odmah ga kupujem.
(D) boom :whip

Pa ce onda nV da izbaci neki kvazi SLI gf5 i tako ponovo, i ponovo. i ponovo... a gde su pare? :D

Opet ista prica sa Radeom. Dok oni srede drivere ima da se okozimo, a za to vreme nV nespava. Mada neka ATi nastavi ovako, imacemo nize cene gforcea :).

MAD_MUzzY je napisao(la):
Pa ce onda nV da izbaci neki kvazi SLI gf5 i tako ponovo, i ponovo. i ponovo... a gde su pare? :D

Opet ista prica sa Radeom. Dok oni srede drivere ima da se okozimo, a za to vreme nV nespava. Mada neka ATi nastavi ovako, imacemo nize cene gforcea :).

Ma bre dzaba tom Atiju, moze i 10 puta da bude brzi, kad svaki drajveri prave artefekte...mrdne li se covek od Q3 i 3d marka nista ne radi normalno i malo toga moze da se igra...i ono sto je najgore, za svaku igru rade drugaciji drajveri...recimo za Dungeon Siege rade 7.11 a za Ghost Recon moraju da se stave 7.15, ali pravi biser je sto sa 7.15 ne radi Dungeon Siege i obrnuto...
Naravno, ako se ne igrate onda ste ludi sto kupujete ovu kartu jer 98% sto ona nudi van igrackog segmenta ima i na par generacijama starijim kartama...
A ako kupite zbog igara onda ste ludi sto bacate pare :D
Zakljucak ? Ati bi trebao da dobar posao odradi sa Radeonom 9500 i 9000 i 9000Pro...a ove 9700 i Ti4600 su samo za prestiz...tako je uvek bilo i uvek ce biti...

Ne znam za drivere, ali ovi povecavaju fps kako rezolucija raste??? (dobro samo u nekim testovima), a opet u 90% testova fps mizerno padne kada se predje u vece rezolucije???

ATI 9700 PRO je BUKVALNO 2 do 3 puta brzi od GF4Ti4600 a cena mu je manje od 50% veca pa sad gledajte sta je bolje tj gde ima bolji odnos cena/brzina.
Naravno mozda ce se neki od vas pobuniti i reci da je ati bolji samo 30 do 50 % a ne dva do tri puta ali tih 30 do 50 posto je bez anisotropnih filtera i antialiasa a svako ko da 400 dolara za graficku karticu nije lud da je drzi sa smanjenim kvalitetom slike tj bez anizotropskih filtera i antialiasa a kada se to ukljuci vidi se da tu nema sta da trazi nvidia.
Ja licno moram da priznam da sam impresioniran ogromnim rezultatima koje daje ati 9700pro i mislim da nv30 nema sanse da pocetkom sledece godine izbaci karticu koja je brza od atija sa ukljucenim aa i aniso jedino ako odlozi izbacivanje do polovine sledece godine ima sanse da prestigne atija.
Dosad nisam uopste razmisljao o kupovini neke ultra kartice ali za ovu cu da skupljam pare i na ovaj model racunam da jako dugo ostati referentna kartica za sve ostale 3d akceleratore.

Devile ti se nalupeta i ostade ziv (na srecu:))

Reci kao da nije ati 9700pro sa aa i aniso najmanje dva puta brzi od ti4600 prema testovima sto je izbacio toms hardware, ja nisam nista izmislio.

Neozbiljni ste i povrsni:)
Pa koliko ljudi ima 22" da se igra u 1600?
Koliko ljudi ima 2.53GHz i rambus plocu?
Koliko ljudi igra sa 4xaa i aniso?
Ja gledam test u 1024 eventualno quin.
Pogledajte cpu scaling pa cete videti o cemu govorim, uostalom zar oko ovoga da se ubedjujemo neka svako kupi sta zeli...

Re: Brojke i slova

Marti Misterija je napisao(la):

Nema šta da se zamišljaju fanovi nVidie... Jasno je da DX9 generacija mora da bude brža i bolja od prethodne... To sada porediti, smešno je kao i poredjenje GF4TI sa R8500. Dakle, nV30 se čeka, a kakav će biti... strah me je i da zamislim :D
Šalim se, jedva čekam novog ATI-ja, ali mi je muka kad pomislim na to da built by ATIja neće biti za kupovinu, i da će defilovati razni Gigabajti i ostali, za koje se neće znati ni klok ni cena ni da li ih ima da se kupe... Tuga jedna... Ovako znaš, izađe novi GF, odma imaš Gainward, ASUS, Leadtek i tako dalje... i svi rade na propisanim frekvencijama...

Uze mi skoro pa sve reci iz usta MaX. :D

Ati je bio sad brzi u izbacivanju karte, i svaka im cast za to. Necu nista da komentarisem o toj karti dok je ne vidim na delu.
Nv30 stize, a vi se zapitajte ko ce da bude bolji :D. Ja vec znam! :)

Uze mi skoro pa sve reci iz usta MaX. :D

Ati je bio sad brzi u izbacivanju karte, i svaka im cast za to. Necu nista da komentarisem o toj karti dok je ne vidim na delu.
Nv30 stize, a vi se zapitajte ko ce da bude bolji :D. Ja vec znam! :)
Kako ono ti rece... neces da komentarises kartu dok je ne vidis na delu!?!? pa nisi li "malo" kontradiktoran !! :))

Broz je napisao(la):
Neozbiljni ste i povrsni:)
Pa koliko ljudi ima 22" da se igra u 1600?
Koliko ljudi ima 2.53GHz i rambus plocu?
Koliko ljudi igra sa 4xaa i aniso?
Ja gledam test u 1024 eventualno quin.
Pogledajte cpu scaling pa cete videti o cemu govorim, uostalom zar oko ovoga da se ubedjujemo neka svako kupi sta zeli...
U Srbiji malo, Boze zdravlja sve vise ce biti, a 300 evra kosta dobar 17 incni monitor na kome je milina igrati u 1600. Kakav bre 22 inca!?!? Alo!
Uostalom da se hardver projektuje po plateznoj moci Srba... he... jos bi mi gulili Celerona na 300!!!.
Napolju je sve drugacije... ALI sve!!!
Pozdrav:wave;

e max i mazi, tako smo i mi 3dfx-ovci prichali kad je nvidija pochela da vlada, ali nam je ipak bilo jasno da je 3dfx pred kraj zivota :)
ako NV30 bude i jednako brz kao ovaj radeon (u shta sumnjam, jer se zna shta znachi nvidijina nova generacija, 50% ubrzanja je science fiction), cena ce mu biti 450E najmanje, dok ce ATI pasti ispod 300E...neko gore reche nvidija nema problema sa drajverima ovo-ono...taj verovatno onda nije ni video neku NV kartu :)

Marti, opet talasash:)
Pa kako bre 1600 na 17"??? To sto moze na 160 znaci da ima dobru elektroniku i da moze da siba 1152 u 100Hz a ne da ga sibas u 1600...Pogledaj preporucene rezolucije po sajtovima atija nV, a ima i na leadtek-ovom sajtu...Nas Max ima ako se ne varam 19" samsunga i najvise voli 1280x960, pa cak ni njemu (manijaku:)) ne pada na pamet da drzi 1600, mislim ako ne verujemo max-u kome cemo?:)

Broz je napisao(la):
Pa kako bre 1600 na 17"??? To sto moze na 160 znaci da ima dobru elektroniku i da moze da siba 1152 u 100Hz a ne da ga sibas u 1600...Pogledaj preporucene rezolucije po sajtovima atija nV, a ima i na leadtek-ovom sajtu...Nas Max ima ako se ne varam 19" samsunga i najvise voli 1280x960, pa cak ni njemu (manijaku:)) ne pada na pamet da drzi 1600, mislim ako ne verujemo max-u kome cemo?:)

pa ako je max biser :p ne mora svako da bude...A nijedan gejmer ne praktikuje preko 800x600 ;)

Broz je napisao(la):
Dragi moj marsale.... nisi ni svestan kolio si u pravu za talasanje, jer cu kako vec danas popodne da se "talasam" na moru! :) Prvi godisnji odmor posle 4 godine!!! Ej bre !! :)
Velika vecina ljudi koju ja poznajem, a znam ih strasnoooo mnooogo, kako ovde tako i napolju, imaju 17 incne, sto crt sto tft. Oni sa crt se bogme svi igraju na maksimumu (1600 ko moze)... gas do daske, a ozbiljno se radi u ne vise od 1280... Tft uvek na maksimumu. Bedna Srbija nije neki primer za isticanje... al' bice bolje. Sto se tice Maxa.... pa on sam sebi toliko protivreci po raznim tredovima da ih ne mogu sve ni nabrojati :))
Pozdrav svima vama i be cool :wave;

Re: Re: Brojke i slova

byMaX je napisao(la):
Nema šta da se zamišljaju fanovi nVidie... Jasno je da DX9 generacija mora da bude brža i bolja od prethodne... To sada porediti, smešno je kao i poredjenje GF4TI sa R8500. Dakle, nV30 se čeka, a kakav će biti... strah me je i da zamislim :D
Šalim se, jedva čekam novog ATI-ja, ali mi je muka kad pomislim na to da built by ATIja neće biti za kupovinu, i da će defilovati razni Gigabajti i ostali, za koje se neće znati ni klok ni cena ni da li ih ima da se kupe... Tuga jedna... Ovako znaš, izađe novi GF, odma imaš Gainward, ASUS, Leadtek i tako dalje... i svi rade na propisanim frekvencijama...

Stvarno ne znam sta imate protiv Gigabytea. Kartice uopste nisu lose i meni je (subjektivni) utisak da su boje cak malo bolje, nekako toplije. Ja se nisam mnogo zanimao OCom, ali mislim da ovaj R8500LE moze da ide do negde 290/290 opusteno. Zimi sa otvorenim prozorima na sobi i u otvorenom kucistu verovatno i vise. :D

Broz je napisao(la):

1152x864 na 100Hz
1280x1024 85Hz
1600x1200 75Hz

Sa PStripom bi verovatno moglo i koji Hz vise.
Sta mogu kada imam krsinu od monitora. :D

driver je napisao(la):
e max i mazi, tako smo i mi 3dfx-ovci prichali kad je nvidija pochela da vlada, ali nam je ipak bilo jasno da je 3dfx pred kraj zivota :)
ako NV30 bude i jednako brz kao ovaj radeon (u shta sumnjam, jer se zna shta znachi nvidijina nova generacija, 50% ubrzanja je science fiction), cena ce mu biti 450E najmanje, dok ce ATI pasti ispod 300E...neko gore reche nvidija nema problema sa drajverima ovo-ono...taj verovatno onda nije ni video neku NV kartu :)

Nije bas tako, ako do sad nisi shvatio da je nova karta uvek brza za bar 20% od prethodne (a mislim da odnos nV-ATi, ne nV-nV) onda *ebiga :).
Driveri? ... evo ja kazem. Detonator drajveri su savrsenstvo medju kucnim 3D acc. I imao sam vecinu karti sa trzista u makini :D.
Sad ce nV30 u oktobru pa cemo da vidimo i da mastamo o istoj :)

I imao sam vecinu karti sa trzista u makini :D.

nV30 koliko sam procitao nece izaci do decembra, e sada koliko je to tacno ne znam.

Nije bas tako, ako do sad nisi shvatio da je nova karta uvek brza za bar 20% od prethodne (a mislim da odnos nV-ATi, ne nV-nV) onda *ebiga :).
Driveri? ... evo ja kazem. Detonator drajveri su savrsenstvo medju kucnim 3D acc. I imao sam vecinu karti sa trzista u makini :D.

aj ono gore nekako i da prodje, ali shto se tiche drajvera ono je najjachi shit koji sam video...a dovoljno govori i to koliko verzija ima i koliko chesto izlaze nove...

Nazad
Vrh Dno