Šta je novo?

Periferni uređaji Prva mehanička tastatura... ?

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

ukLz

Poštovan
Učlanjen(a)
30.11.2018
Poena
80
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i5-12600KF 10-core @ 3.70GHz
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B660-A GAMING WIFI D4
RAM
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL16
GPU
MSI GeForce RTX 3060 Ti 8GB VENTUS 3X OC
Storage
SAMSUNG 1TB 990 PRO NVMe M.2 PCIe Gen4 SSD | WD 2TB BLUE SN580 NVMe M.2 PCIe Gen4 SSD
Zvuk
/
PSU
SEASONIC Focus GX 750W 80+ Gold
Kućište
THERMALTAKE Ceres 300 TG ARGB
Monitor
IIYAMA G-MASTER G2470HSU-B1 @ 165Hz
Miš & tastatura
HYPERX Alloy Origins (HX Aqua) | LOGITECH G203 Lightsync
Ostale periferije
Trust GXT 707G Resto
Laptop
Lenovo IdeaPad 3 15ADA6
Tablet
/
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 11i
Pametni uređaji
/
Steam
https://steamcommunity.com/id/uklz/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. ADSL
  3. Mobilni internet
Pozz svima. Već duže vreme se razmišljam da napokon uzmem svoju prvu mehaničku tastaturu i potrebni su mi nekakvi saveti koji svičevi su najbolji, odnosno čije svičeve treba izbegavati, itd itd...

Moram da naglasim na početku da nisam nikakav entuzijasta, dakle ne interesuju me custom tastature, nemam gotovo nikakvog iskustva.. Nisam nešto naročito imao prilike da makar isprobam više različitih tipova svičeva, da vidim koji svičevi bi najviše odgovorali mojim potrebama. Ciljam pretežno brown, odnosno taktilne svičeve kao kompromis udobnog kucanja i gejminga.

Budžet mi je do 125€ i uspeo sam da izdvojim do sada 4 najinteresantnija modela:

Logitech G513 Carbon - Romer-G Tactile
HyperX Alloy Origins - HyperX Aqua
ASUS ROG Strix Scope RX - ROG RX Red
Fantech MK884 RGB Optilux - Outemu Brown? nisam 100% siguran

Prve tri tastature jesu između 10 i 14k u ceni, dok je ova četvrta jeftinija za nekih 6 hiljada. ASUS je najkompletnija tastatura, ali jedina mana jesu crveni svičevi. HyperX skoro savršen, ali Logitech dolazi uz wrist rest što je jako lep detalj. Jedan prijatelj ima pomenutu Fantech tastaturu i kaže da je sasvim zadovoljan, pa se trenutno razmišljam da li je vredno potrošiti više od 10k RSD na svoju prvu mehaničku tastaturu, s obzirom da sam planirao da sada promenim tastaturu i da ne razmišljam o tome kroz narednih nekoliko godina. Vaša mišljenja? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Vrh Dno