vran1cs
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 29.07.2022
- Poena
- 11
Pozdrav svima! Krajem leta planiram sastaviti i kupiti prvu konfiguraciju, moj prvi računar, međutim ne poznajem baš najbolje tehnologije, tačnije nisam siguran da li su komponente kompitabilne. Fokus je na 1080p medium/high gejmingu starijih naslova: Battlefield 1/5, GTA 5 i nekih novijih kao Need For Speed Heat i slično tome. Ostavio bih prostora za apgrejd komponenata u periodu od dve godine. Konfiguracija koju sam zamislio je ograničena budžetom od 90.000 dinara (760eur): Intel I3 - 12100F, RX 6500XT, 16gb 3200MHz RAM, Asus Prime H610M.
Zanima me da li bi ova konfiguracija bez problema gurala igre ranije pomenutog tipa u 60fps. Takođe, dvoumim se između pomenute matične ploče i Gigabyte B660M zbog razlike u brzini RAM memorije i nekih budućih nadogradnji. Zahvaljujem na izdvojenom vremenu!
Zanima me da li bi ova konfiguracija bez problema gurala igre ranije pomenutog tipa u 60fps. Takođe, dvoumim se između pomenute matične ploče i Gigabyte B660M zbog razlike u brzini RAM memorije i nekih budućih nadogradnji. Zahvaljujem na izdvojenom vremenu!