Šta je novo?

Prska mi WinXP...

baltazar

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Posle reinstalacije Win XP i instalacije neophodnih programa, desilo mi se da je win puko 3-4 puta (smrzo se) uglavnom u igri MOHAA. Odem u event viewer da vidim o cemu se radi a on kaze:
The COM+ Event System failed to fire the ConnectionMadeNoQOCInfo method on subscription {A7FC43ED-1944-40AD-A229-CF2702BE68F1}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}. The subscriber returned HRESULT 80010105.

Jel zna neko o cemu se radi?🙁

baltazar je napisao(la):
Posle reinstalacije Win XP i instalacije neophodnih programa, desilo mi se da je win puko 3-4 puta (smrzo se) uglavnom u igri MOHAA. Odem u event viewer da vidim o cemu se radi a on kaze:
The COM+ Event System failed to fire the ConnectionMadeNoQOCInfo method on subscription {A7FC43ED-1944-40AD-A229-CF2702BE68F1}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}. The subscriber returned HRESULT 80010105.

Jel si ti radio reinstalaciju ili clean istalaciju ???
Ako je reinstalacija onda toplo preporuchujem ovo drugo !!!

Meni u zadnje vreme dosta puca XP, restartuje se. I ja sam mislio da je to kao i kod tebe, jer se ta poruka (slucajno?) javljala kada se to desi... ali onda sam primetio da se i bez toga resetuje. Posmatrao sam duze i primetio da se u par slucajeva nije javila doticna poruka pre restartu.
A krivac je inace driver za graficku (ATi)

proveri jos jednom da li je to pravi razlog zasto ti puca XP

baltazar je napisao(la):

'uglavnom' u MOHAA? Gde ti je josh pucao? Samo u 3D programima? Koja ti je grafichka karta?

Hmmmmmm....

Pazite, ovako....
Jel si ti radio reinstalaciju ili clean istalaciju ???
Ni jedno ni drugo. Naime posle formata, morao sam da stavim prvo ME (ono najosnovnije), pa posle da nadgradim XP (j*bi ga nemam bootabiln XP CD). 🙁

A krivac je inace driver za graficku (ATi)
Moguce da je i ovde u pitanju graficka (GF2 mx400). Prvo sam mislio da je to problem sa AGPx4 opcijom (iako je ploca Abit kt7e podrzava, kartica pravi probleme) pa sam morao u BIOSu da stavim x2. Ali mi je i posle toga puklo u MOHAA. I ako me staracko pamcenje ne vara, mislim da je uvek pucalo u MOHAA.
Pa ako je do drajvera (Det. 30.82 koji nisu sertifikovani za Win) mozda neko zna koju verziju Detonatora da stavim kao stabilnu i sertifikovanu?:wave;

Ajd' pa javite sta vam padne na pamet....cheers

Re: Hmmmmmm....

baltazar je napisao(la):
Ni jedno ni drugo. Naime posle formata, morao sam da stavim prvo ME (ono najosnovnije), pa posle da nadgradim XP (j*bi ga nemam bootabiln XP CD).
sa ME na XP? Uh... to zvuci kao izvor svih problema!!! Predlog: napravi diskete za XP (6 komada!), pa onda instaliraj cisto XP na NTFS particiju!

Re: Re: Hmmmmmm....

ZoNi je napisao(la):
sa ME na XP? Uh... to zvuci kao izvor svih problema!!! Predlog: napravi diskete za XP (6 komada!), pa onda instaliraj cisto XP na NTFS particiju!
Ne mora da znaci da je to problem, ali mislim da je najbolje da se proba sa clean instalacijom kako bi se i ta mogucnost eliminisala.
U svakom slucaju, moze samo da bude bolje.

poslusaj ih i instaliraj OS "od nule", nikakve reparacije, nadogradnje i sl., da bi eliminisao neke potencijalne uzroke tvog problema..

Re: Re: Hmmmmmm....

ZoNi je napisao(la):
Pa diskete uopste nisu neophodne, narocito ne tih 6 komada 🙂
Bitno je samo da se digne u DOS (sa cd-a, diskete za 98,ME,XP...).

Re: Re: Re: Hmmmmmm....

Crni je napisao(la):
Pa diskete uopste nisu neophodne, narocito ne tih 6 komada 🙂
Bitno je samo da se digne u DOS (sa cd-a, diskete za 98,ME,XP...).
i ucita smartdrive i onda pokrene \i386\winnt.exe fajl sa XP instalacionog diska
I probaj neke druge drajvere i za grafiku i za plocu.Po mogucnosti najnovije cheers

Re: Re: Re: Re: Hmmmmmm....

Filo je napisao(la):
i ucita smartdrive i onda pokrene \i386\winnt.exe fajl sa XP instalacionog diska

Uze mi rech iz usta 🙂

Inache, kad si vec bio instalirao winME, mogao si da odaberesh opciju 'new install (advanced)' prilikom instalacije winXP-a. Ili ti imash samo upgrade verziju?

e, pa to...

Uze mi rech iz usta
E, pa to sam i uradio. Drugo nisam mogao, jer iz DOS-a ne mogu da pokrenem instalaciju XP-a.
A jel ovo radi kad nemas bootabilan XP CD? Nisam mogao da ga startujem sa obicnim setup.exe?! Inace kakve su to price o nekih 6 disketa? Pojma ne razumem
🙁
A sto se tice mog originalnog pitanja, jel zna neko sta znaci ona poruka sa pocetka thread-a?
:boom:

pokrene \i386\winnt.exe fajl sa XP instalacionog diska

Ovo radish posle bootovanja " u DOS"

Da se nadovezem...
Da ti instalacija ne bi trajala celu noc ctp;
Potrazi u instalaciji Win 95/98/ME fajl "SmartDrv.exe" i kad butujes masinu u DOS sa StartUp disketom od 98-ice ili ME-a pokreni prvo taj fajl, pa onda udji u gore pomenuti "i386" direktorijum u okviru instalacije XP-a i pokreni "WinNT.exe" (NT-oliki OS-ovi se tako instaliraju, a "Setup.exe" sluzi kao interfejs ako se iz Win-a zeli odraditi Upgrade).
Ako imas neki SCSI ili externi IDE kontroler ili slicno trebace ti disketa sa drajverima. Uostalom, posle samo prati uputstva...

E, pa cool...

pa onda udji u gore pomenuti "i386" direktorijum u okviru instalacije XP-a i pokreni "WinNT.exe" (NT-oliki OS-ovi se tako instaliraju, a "Setup.exe" sluzi kao interfejs ako se iz Win-a zeli odraditi Upgrade).
E, pa vidis to nisam znao. Mislio sam da ti treba nekakav specijalno narezani "bootabilni" CD sa XP-om. Pojma nisam imao da iz DOS-a mozes da pokrenes instalaciju XP-a preko tog fjla... Covek se uci dok je ziv,a?type;

Nazad
Vrh Dno