Šta je novo?

Proxy server koji podrzava p2p

Rale45

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
620
Da li postoji takav proxy server, preko koga bi radili torenti?

Znaci, jedna masina bi bila nakacena na ADSL, na toj masini instaliran proxy server, a dve masine bi preko tog proxy servera vukle net.

Izvodljivo li je ovo? :)

Pozdrav svima! :wave:

Da napomenem, jedini moguci nacin deljenja neta je preko proxy-a, u ovoj situaciji.

Poslednja izmena:
Pa ne verujem da ces moci tako nesto preko proxy-ja :) Jedino neki od onih http tunnelinga, ali ni to nije najsrecnije resenje (em neces vuci nikada punom brzinom).

A zasto mora bas proxy, ako imas pristup toj masini gde je ADSL sto se jednostavno ne konfigurishe neki ICS (Internet Connection Sharing) ili pak nesto naprednije (Routing and Remote Access service u XP-u ili 2000 - naravno ako je na Win mashini).

Ili najbolje resenje, za 30-tak evrica kupite jedan ruter (ili ako je ADSL modem ujedno i ruter onda switch) i resite se muka :p

Pa ne verujem da ces moci tako nesto preko proxy-ja :) Jedino neki od onih http tunnelinga, ali ni to nije najsrecnije resenje (em neces vuci nikada punom brzinom).

A zasto mora bas proxy, ako imas pristup toj masini gde je ADSL sto se jednostavno ne konfigurishe neki ICS (Internet Connection Sharing) ili pak nesto naprednije (Routing and Remote Access service u XP-u ili 2000 - naravno ako je na Win mashini).

Ili najbolje resenje, za 30-tak evrica kupite jedan ruter (ili ako je ADSL modem ujedno i ruter onda switch) i resite se muka :p

Pa ruter ne moze, duga je prica, a u pitanju je blokiranje IP adresa.

ICS ne moze jer kompovi nisu u istoj sobi, nego u susednim zgradama, a spojeni smo preko 3 svica.

A ovo Routing and Remote service nemam pojma sta je. :)

Uzmes podesis Routing and remote access (u command promptu komanda netsh pa kucas ? za help i googlaj dalje - podesava se spolnja mreza i unutrasnja mreza cisto da se zna odakle da uzima net i kome da ga prosledjuje :p) i onda taj komp je gateway za sve vas u LAN-u prema netu. Samo uzmes i svakom od ovih ostalih kompova podesis da je Default Gateway taj komp na kome si podesio onaj service i to je to, svi imaju full access prema netu, a za P2P podesis jos samo koje portove ko od vas da koristi i to je to (activne veze sa DC hubovima, torrentima i high id na emule...) :p Cim preko switcheva vidite taj glavni komp gde je ADSL onda moze taj da bude gateway za sve vas :)

Ja sam tako podesio sledecu vezu : Moj mobilni preko bluetooth -> Komp sa instaliranim netsh zezancijama -> ruter (pored ovog jos jedan komp je u mrezi iza rutera) -> SBB cable modem -> Internet. I na kraju sa mobom imam pun pristup netu iako taj mob ide preko kompa koji je iza rutera prema modemu pa tek onda na netu :)

Poslednja izmena:
U bre, to bas zahteva neko malo vece znanje.

Ako neko zna i ima volju da mi objasni kako da namestim, nek' mi se javi na pm.

Nazad
Vrh Dno