Šta je novo?

Providni pravougaonik preko svega

djpaan

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2004
Poena
645
Naime, pre nekog vremena mi se pojavio providni pravougaonik po sred desktop a, kao da je započeo dizanje nekog programa. Prvi put se pojavi na boot screenu windowsa.

Podrucje unutar cetvrtke se normalno koristi, prozori se prevlače… samo je stalno prisutan

Od startup procesa imam samo viber, real tek audio manager i windows sec notification.

Gledao sam proces koji koriste cpu i nisam pronašao nešto sto bi objasnilo ovo.

Gledao sam šta je poslednje instalirano i nisam našao ništa novijeg datuma da nije bilo tu.

Ovo se pojavljuje i na jednom i na drugom naloga na mašini.

Šta da tražim, gde da gledam???

Prilozi

• IMG_4948.jpeg
    IMG_4948.jpeg
    314.2 KB · Pregleda: 52
Meni se dešava da zabaguje AMD Adrenalin i ostane tako providan prozor. Uglavnom ga "ubijem" tako što kliknem na njega i stisnem Alt+F4. Gasi redom pozadinske procese koji nisu bitni za sistem, pa će naići već nešto.

Nažalost nisam podesio. Ovo sa alt f4 ne radi takodje. Evo našao sam neki update adrenalina pa ću da vidim da li ce to rešiti problem

EDIT: nije rešio.

Prilozi

• IMG_4950.jpeg
    IMG_4950.jpeg
    269.1 KB · Pregleda: 43
Mozda glup savet ali da nemas opciju na monitoru da palis linije, kvadrate, znam da sam na starom benq imao te opcije paljenja tih "stvarcica".

Nije do toga. Ovo je def nešto sa drajverom/sw vezanim za grafiku, jer se pali tek pri boot sekvenci win, ostaje sve do log off sekvence (takodje je tu) i onda sekund pre gašenja sistema, nestane. Probacu da skinem amd drajvere pa da ih ponovo dignem

Da, samo to uradi sa ddu aplikacijom, ne samo klasični uninstall. Ako ne znaš šta je ddu, izguglaj brzinski. Takođe mogao si i u safe mod da uđeš da vidiš da li se isto dešava.

Koliko sam izašao iz sto da, ni na kraj pameti mi nije bio safe mose

Meni se dešava da zabaguje AMD Adrenalin i ostane tako providan prozor. Uglavnom ga "ubijem" tako što kliknem na njega i stisnem Alt+F4. Gasi redom pozadinske procese koji nisu bitni za sistem, pa će naići već nešto.
Na Adrenalin prozoru piše "Checking for update", rešenjeje da se isključi auto update drajvera.

Mozda glup savet ali da nemas opciju na monitoru da palis linije, kvadrate, znam da sam na starom benq imao te opcije paljenja tih "stvarcica".
bio si u pravu... kad sam usao u safe mode, vidim na drugom monitoru da s eto ne pojavljuje, udjem u podesavanja monitora, i resetujem ga i ovo nestane. naknadno sam nasao dugme koje omoguaca taj neki "night mode" koji zapravo ne znam cemu sluzi. Pri brisanju prasine sam izgelda kliknuo na nesto...

Sve u svemu ja sam ******. Hvala na pomoci i tebi i svima.

Nazad
Vrh Dno