Šta je novo?

Providna traka uz donju ivicu slike

dmilan

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2002
Poena
604
Imam mashinu AMD Barton 2500, MB Epox 8RDA, 256 MB, HDD 80 GB, graficka karta GF4 440 MX i TV kartica Leadtek Winfast 2000 XP Deluxe.
Problem je sledeci:
Prilikom grebovanja materijala sa VHS-a na HDD u rezoluciji 720x576 pojavljuje mi se na grebovanom materijalu uska providna traka uz donju ivicu slike. Ovo se desava I U MPEG2 FORMATU I U AVI FORMATU (BEZ OBZIRA NA CODEC) I NEKOMPRESOVANO. STO JE JOS CUDNIJE, AKO SE RADI O TV SIGNALU GREBUJE GA BESPREKORNO, BEZ ISPUSTENIH FREJMOVA I BEZ FAMOZNE "TRAKE". U svim drugim rezolucijama grebovanje je takodje u redu.
Vidim da na ovom forumu ima puno ljudi sa pomenutom TV karticom, pa me interesuje da li je neko imao slicne probleme i kako ih je rijesio?
Umalo da zaboravim, probao sam ovo isto kod ortaka sa istom TV karticom i slicnom masinom. Problem postoji i kod njega. Radio sam reinstalacije Windows XP-a i sve sto mi je palo na pamet.
Trenutno u ocajanju skidam novu verziju programa Winfast PVR.
Pomozite ako znate o cemu se radi.
Hvala
:(

ja nemam tv kartu, medjutim jedan moj prijatelj koji ima ASUS TV kartu ima isti problem i koliko sam ga shvatio to je default problem koji se resava nekim filterom kroz Vdub, ako hoces pitacu ga koji je to filter.

Hvala ti na toj informaciji. Ako ti nije problem saznaj koji je to filter. To bi mi ustedjelo puno vremena.

Traku ima svaki VHS snimak. To je posledica nacina snimanja i preklapanja signala sa dve video glave. Ona se vidi i na TV-u, ako skupis sliku dovoljno da se na ekranu pojavi donja ivica (servisna podesavanja, iznutra). Jedini nacin da ih skines na gebovanom materijalu je crop. Naravno, posle malo pogubis aspect ratio isl. ali ja uglavnom skidam 16 linija (zbog deljivosti sa 16, potrebnu kodecima), ako zelim da kompresujem u full rezoluciji. Ili kropujem manje, pa onda resize na zeljenu velicinu, u zavisnosti od zeljenog kvaliteta i duzine fajla. E da, crop radim u vdub-u, filter se zove "null transform", posle ide "resize"

evo, ovaj filter koji se zove "smart" trba da skida tu traku, a stavio sam i neki "fxvhs"

Nazad
Vrh Dno