Šta je novo?

Provera otvorenih portova kod provajdera?

badnja

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2005
Poena
320
Elem,kako utvrditi da li su odredjeni portovi kod provajdera otvoreni a da ne mora da se kontaktira sam provajder?
Postoji li neki softver za te stvari?(pretpostavljam da postoji) koji biste preporucili?

Pojasnjenje:eek:dredjeni VoIP uredjaj kad se poveze da bi radio kako treba zahteva da odredjeni portovi kod provajdera budu otvoreni, a kako sam razumeo drugara to i nije bas tako uvek, pa mora da kontaktira samog provajdera pa da pita da li si xyz portovi otvoreni.

halo dobar dan da li je to tehnichka podrshka. Zelim da koristim VOIP usluge i zanima me da li mogu slobodno koristiti preko Vaseg provajdera taj i taj port.
KRaj priche

to3a je napisao(la):
halo dobar dan da li je to tehnichka podrshka. Zelim da koristim VOIP usluge i zanima me da li mogu slobodno koristiti preko Vaseg provajdera taj i taj port.
KRaj priche

kako utvrditi da li su odredjeni portovi kod provajdera otvoreni a da ne mora da se kontaktira sam provajder?

badnja je napisao(la):
kako utvrditi da li su odredjeni portovi kod provajdera otvoreni a da ne mora da se kontaktira sam provajder?

Probaj da ih namestis i ako uspe da radi onda su otvoreni ili pitaj nekog korisnika istog ISP-a.

to3a je napisao(la):
KRaj priche
Bojim se da ni jedan ovdašnji provajder neće otvoreno priznati da blokira bilo koji port, a tako je i u ostalim bivšim yu republikama.

Jednom sam bivšoj devojci hteo da pošaljem neki fajl pa računam najlakše je da dignem FTP server i neka skida. Neće nikako (a provereno kod mene nije blokiran port 21). Na kraju se ispostavi da je njen provajder blokirao port 21 (skinula preko porta 222) a pošto su *****i blokirali su ga u oba smera. I nisu hteli da priznaju ni za živu glavu, kažu "to je blokirano na vašem kompu, mi ništa ne blokiramo".

Pitam se šta bi bilo da je po sredi neki web dizajner, koji dnevno mora da barata sa FTP serverima?!

sto se tice provajdera i otvorenih portova Wiz011 je u pravu!

Molim kratko i jasno: da li postoji neki softver preko kog mogu proveriti da li su odredjeni portovi kod provajdera otvoreni ili ne?

Molom vas da ne sirite temu okolo naokolo,hvala

wiz011 je napisao(la):
Jednom sam bivšoj devojci hteo da pošaljem neki fajl pa računam najlakše je da dignem FTP server i neka skida. Neće nikako (a provereno kod mene nije blokiran port 21).

da nije slucajno imala privatnu IP adresu?

Skini program NMAP, on moze da ti kaze da li se neki portovi blokiraju ili filtriraju.

NMAP? da, ali na odredjenom hostu.

nmap nema veze sa ovim sto pricamo.

Vrh Dno