Šta je novo?

Provera memorije?

Lud13

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2005
Poena
304
Pozdrav

U nekim igricama mi se desi da blokira comp, zamrzne sliku i moram da restartujem masinu, vrati me na desktop, restartuje se sam comp...ili mi izbaci poruku excetional error al to samo na il-2.
Inace u normalnom radu nema problemAa
Mozda cu sad da lupim glupost, ali dali postoji neki program za proveru ispravnosti memorije?
Par njih mi je reklo da sumnja na memoriju.

Asus A7N8-X Deluxe
AMD Athlon 2000+
Asus 9550 GE/TD 128mb, 128bit
2 x 512 mb Ace

Istestiraj memoriju sa memtest86+ i Gold Memory, mada ne bi bilo lose da pokusas sa zamenom drajvera od graficke karte ukoliko ustanovis da nije do memorije.

Memorija je OK...
Ima li i za graficku kartu nesto slicno ???

npr. 3D mark03,pusti ga da se vrti vise puta,mada prvo probaj da promenis drajvere.
Nadam se da si probao i memtest86+ i gold memory a ne samo sa jednim od ta dva programa.Mene ,recimo, gold memory nije nikad slagao a memtest hoce ponekad.

Neke igre ne trpe preterani klok ili mali takt procesora. Ja sam imao istih problema u css na staroj masini. Stalno mi iskakao iz igre i izbacivao neke greske. Sada od kada sam uradio upgrade nemam tih problema. Prethodni komp mi je radio na 1,7MHz a ovaj sada na 2,6MHz. Oratku komp prolazi sve testove uspesno ali ga css cesto izbauje na desktop zbog prevelikok kloka,cim spusti sa 2,6 na 2,4 sve je ok. Razmisli i u tom pravcu.

Vrh Dno