zormanic je napisao(la):Ako nije u pitanju provaljivanje Notebook-a ili laptopa koristice ti program CMOSEDIT. Jednostavno obrises sifru, resetujes masinu i podesis parametre i CRC kontrolu ako je ima.
kako mislis bilo koji program da pokrenes na zakljucanom laptopu?zormanic je napisao(la):Ako nije u pitanju provaljivanje Notebook-a ili laptopa koristice ti program CMOSEDIT. Jednostavno obrises sifru, resetujes masinu i podesis parametre i CRC kontrolu ako je ima.
gladiac je napisao(la):I sta onda?
zormanic je napisao(la):Ako nije u pitanju provaljivanje Notebook-a ili laptopa...
luka.l je napisao(la):Ja se stvarno izvinjavam zbog spama...ali, ima li razlike?
zormanic je napisao(la):Ima razlike, stvar je u tome da podmetnes disketu na kojoj je CMOSEDI, izboot-ujes masinu a zatim editujes BIOS masine.
Kod Laptop-a se u proces boot-ovanja ulazi tek kasnije, posle validacije pass-a. Tu samo citanje EPROMA pomaze, i to ne uvek. Tesko ga je ponekada i iscupati, pa i locirati u laptopu.
CMOSEDIT imam - samo da ga pronadjem negde nisam ga koristio skoro.
Verzija je od pre 4-5 god. ali sljaka sa novim BIOS-ima.
Ja se stvarno izvinjavam zbog spama...ali, ima li razlike?
laxduke je napisao(la):Bios Pass se pise kod nekih notebook racunara na vise mesta.
EEPROM cip sadrzi samo "BIOS Program", tu se skoro nista bitno ne belezi.
Postoje drugi cipovi za skladistenje "promenjivih" a tu su CMOS i Serial EEPROM 24x00x.
Te cipove je vrlo tesko isprazniti, a otezavajuca okolnost je ta sto ce CMOS obicno smesti sa jos nekim delom elektronike u neki veci/teze zamenjivi cip.
Najtezi notebook za skidanje sifri je Toshiba, pogotovu nove serije.
Ako vam se to zakljuca, ili ako je nesto drugo u pitanje, bice problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari