Šta je novo?

protok pri igranju na netu

Interesantno pitanje, da postavimo CS server? :D

na zalost, nema potrebe :( . Mis'im, sto da ne, postavite, ali npr. imali smo sjajni EPT server koji je postavio/odrzavao Stevs [na akademskoj mrezi] koji je ugasen a slabo ljudi je dolazilo...sad su/smo se preselili na beotelov :mrgreen:

Ji 4Tze je napisao(la):
na zalost, nema potrebe :( . Mis'im, sto da ne, postavite, ali npr. imali smo sjajni EPT server koji je postavio/odrzavao Stevs [na akademskoj mrezi] koji je ugasen a slabo ljudi je dolazilo...sad su/smo se preselili na beotelov :mrgreen:

Otkud vam onakav ping tamo? Ima ljudi ko da su u lan-u :rolleyes:

Pa mogli bi mi to onda...?

Tu je Stevs, Laxduke da to nameste da bude kako valja. Ja sam ubedjen da bi prstalo...

No, no...
YUBC vec ima svoj CS server, a CS vuce MNOGO vise od tih 10-12 MB, bolje reci 20 MB po satu igranja. Znam da nam je masina prilicno jaka, al sto CS ume da zabode, nemate pojma :S

nesharm je napisao(la):
No, no...
YUBC vec ima svoj CS server, a CS vuce MNOGO vise od tih 10-12 MB, bolje reci 20 MB po satu igranja. Znam da nam je masina prilicno jaka, al sto CS ume da zabode, nemate pojma :S

Bolje receno CS server sa 32 igraca online salje oko 350MB na sat, a prima oko 210MB kada je pun.... ono sto ste izracunali je po jednom igracu otprilike :)

Pa o tome i pricamo :), znaci kako CS vuce sa jednog kompa...
Al i dalje ostaje veliki problem zabadanja CS-a....

Peca je napisao(la):
Pa mogli bi mi to onda...?
Tu je Stevs, Laxduke da to nameste da bude kako valja. Ja sam ubedjen da bi prstalo...

Veruj mi Peco ne bi ti se nikako isplatilo da podižeš CS server ako se zakup plaća po protoku. Samo podizanje i održavanje je sporedna stvar i to bi odradili bukvalno za par minuta. Ako se ipak odlučiš za takav korak ja sam na raspolaganju.
Meni iskreno nije jasno, kad sam video na EPTu koliko mnogo vuče CS server u oba smera, kako se npr. YUBC-u isplati da drži takav server koji je non-stop pun. Zamislite sad kao što reče Vexi da vuče oko 300 MB po satu odnosno oko 7GB za dan u jednom smeru! E sad sami izračunajte koliko vuče za mesec dana :eye:
Ja sam imao žeščih problema na akademskoj baš zbog velikog protoka međutim uvek smo nalazili neko kompromisno rešenje sobzirom da je bio u pitanju samo domaći saobraćaj. Naravno mi smo imali daleko manji protok nego YUBC.

Ma Peca je to po onoj "gde su mladi, tu je i shala" :d

[SER]ChatNick je napisao(la):
...

Ma jel moguce da je vodnik dosao i na ovaj forum da ostavi svoje bisere? :) haha :0 koji li je ovo forum po redu gde cim vidis moje ime krenes da seres ?:)

Mnogo si smesan lik :) doduse i uzivo si smesan, ali ovde u virtualnoj stvarnosti se granicis bogami sa patologijom :)

Ahahahaaah, on radi sa mnom u firmi :D:D:D:D:D:D

Protok CSa na sat je 18Mb tacno po komadu, tako da propade svaka ideja o serveru gde "broje" protok...U svakom sluchaju bez ISDNa je nemoguce igrati, tako da nishta od toga...

zapravo ne moze se reci koliko tachno cs "troshi" po satu jer to zavisi od rate i ostalih podeshavanja u cs-u ali se u principu krece izmedju 15 i 25mb

da,misha je u pravu zavisi sa koje konekcije igrate,tj od podesavanja samog rate-a u igri
modem 12-15
isdn 15-20
kablic 20 i vise

silverglider je napisao(la):
Ma Peca je to po onoj "gde su mladi, tu je i shala" :d

Da znas...cackam mecku bez potrebe. :D

Nazad
Vrh Dno