Šta je novo?

Protok na internetu?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Juce sam instalirao DC++ i sta mi se desava:
Kada se zakacim na nat sent protok ide kao lud, ali sa ogromnom kompresijom. Evo ovog trenutka sam 19 minuta on line i ima 8MB received i preko 10MB sent (kompresija 71%!!!). Ovih 8MB su 2 MP3 fajla koje sam skinuo i to je OK, ali odakle ovih 10MB???

To mi se i juce desavalo, ali sam mislio da neko sa DC++ skida nesto od mene, a da se software tripuje, pa ne prikazuje, ali sada definitvno ne moze da skida od mene, jer nema moj IP....

jesi li zakrpio windows ??? i meni se pojavljivao odlazni saobracaj dok nisam primenio patcheve

Koje patcheve ? XP win ?

Windows/system32/wins/dllhost.exe je bio inficiran ili je on sam po sebi virus i posle uklanjanja istog nemam vise odlazni saobracaj.

U itom direktorijumu imam jos "Svchost.exe". Cemu on sluzi?

svchost ne diraj. to ti je jedan od osnovnih fajlova za rad windowsa

O dllhost-u je vec bilo rijeci....zakacio si welchia-u!

Vodi racuna da ti je isti posadio i servis, pa ako imas Resource Kit pokreni srvinstw.exe pa deinstaliraj wins client servis....potpuno izmisljeni servis!

Za sada sam ga iskljucio preko msconfiga, a gde da nadjem Resource Kit? Jel ima neka mini verzija ili to ide na CDu od MSa? Pricamo o MS resource Kit ili....?

dllhost sam obrisao, pa mi se malo tripovao terminal adapter, ali sada izgleda sljaka (zamenio sam mu drjverre.....istim onima koje je vec imao :))

Da li je dllhost.exe validan fajl u WinXP, ili je sam po sebi virus?
Imam AVG antivirus i on nista ne prijavljuje!

za P.J-a: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=9d467a69-57ff-4ae7-96ee-b18c4790cffd&displaylang=en

Milanche, dllhost je validan file (evo ti malo pogledaj ovde je vec bilo rijeci o tome: http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=35303 ), ali sem ukoliko ne posjecujes web stranice prepune Java koda, ne bi trebalo nikada da ga vidis u task manageru

Milanche je napisao(la):

Dllhost.exe je regularni fajl XP-a. Druga je stvar ako neki virus moze da ga zloupotrebi zbog sigurnosnih rupa u operativnom sistemu.
Apdejtujte svoj OS sa Critical fajlovima i ne berite brigu (naravno uz neki Firewall).

This variant is functionally similar to Lovsan. It uses files named DLLHOST.EXE and SVCHOST.EXE which is a tftp server. Note that DLLHOST.EXE and SVCHOST.EXE are names of normal Windows system files.

Evo i linka :
http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.welchia.worm.removal.tool.html

Ili rucno :
C:\Windows\System32\Wins\Dllhost.exe za Windows XP ili
C:\WinNT\System32\Wins\Dllhost.exe za Windows NT/2000

Reg. RpcTftpd i RpcPatc

Pozdrav .

+- je napisao(la):
O dllhost-u je vec bilo rijeci....zakacio si welchia-u!

Vodi racuna da ti je isti posadio i servis, pa ako imas Resource Kit pokreni srvinstw.exe pa deinstaliraj wins client servis....potpuno izmisljeni servis!

Skinuo sam RK sa donjeg linka i nemam u njemu srvinstw.exe :(
Sta sada? :)

Cini mi se da sam ti dao link za 2003....dobro, tu se vise ne zove isto, ali ono sto tebi treba je servis installer....za ovu verziju to je Instsrv.exe

:)

Milanche je napisao(la):

dllhost.exe ako je oko 6k je validan a ako je od oko 10k ondak je virus.

Miroslav je napisao(la):
svchost ne diraj. to ti je jedan od osnovnih fajlova za rad windowsa

svchost.exe - da
SVCHOST.exe - NE!!! ctp;

Obrati paznju na velika slova!
cheers

Vrh Dno