Šta je novo?

Prosto pitanje

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Drugarica mi da je dala iPhone 3G da joj ubacim noviji softver posto ne moze nista zivo da instalira sa App Stora jer trazi 4.3 iOS. Jedino sto sam uspeo da nadjem je 4.2.1 jailbreak. Jel moguce instalirati nesto novije na 3G kao npr. 5.1.1, cisto da moze da instalira skype ili facebook?

Ako ne moze, sta mi vi savetujete?

Poslednji ios za iphone 3g je 4.2.1 ne moze nista novije :p

Zvanicni i jedini poslednji za 3G.
Naravno da ima za njega JB.

Znam da za 4.2.1 ima JB, ona taj i ima, mene zanima jel ima neki noviji. Nisam razumeo bas tvoju drugu recenicu....mislis naravno da za 4.2.1 ima JB ili ima neki noviji? Sorry za noob pitanja, nisam ja iz apple sveta.

Zadnja iOS verzija za taj telefon je 4.2.1. i ona može da se JB. Nema novijeg iOS-a za taj telefon, ne može da se updateuje.

Možda će ti ovako biti lakše: Nema custom ROMova za ios uređaje. Imaju fabrički iOS svi, koji se jailbreakuje.

Poslednja izmena:
:) za custom rom.

Hvala puno na pomoci. Nisam imao pojma da Apple ima ove fore da obezvredi uredjaj tako sto na njega vise nista ne mozes da instaliras i onda te natera da kupis nov iPhone. Kod mene bi to tesko proslo, Apple me vise ne bi video. Bas seljacka fora.

hardver ne moze da istrpi noviji ios.Sa 4.2.1 je dosta spor telefon

Da, ali nije u redu onemoguciti instalaciju starijih verzija koje su do juce normalno radile.

Apple ima princip da nema downgrade-a firmware-a. Kada uradiš update na noviju verziju nema nazad.
A što se tiče 3g i novijeg firmware-a već su ti odgovorili - slab hardver za nov firmware + naravno da te teraju da kupiš noviji hardware, tu im je zarada.

ali mozes naci stare verzije aplikacija na onim "legalnim" sajtovima :) kad uradis JB, instaliraj Installous, i u njemu imas i starije verzije, ne za sve, naravno, ali ja sam dosta dugo koristio iphone 2g tako

I na kraju, ako hoće da koristi novije aplikacije neka proda taj 3g i neka uzme 3gs, iako bih ja išao na 4, bar će se obezbediti na duže staze. Koristim ip4 i sve mi radi kao podmazano.
Naravno, ako hoće jailbreak neka uzme ip sa max 5.1.1, pošto za ios6 postoji jailbreak, ali kad se uređaj ugasi/restartuje mora nanovo da se uradi jailbreak svaki put.
Pozz

Nazad
Vrh Dno