Šta je novo?

Prosecna temperatura Intel T7200 Core2Duo (2Ghz)

Twix

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
679
Da iskoristim priliku i da se pohvalim da sam se upgrade-ovao na hp nc8430 :d

Jedna stvar me samo malo interesuje...
Kolika je u proseku temperatura T7200 procesora (Intel Core2Duo 2.0Ghz)?

Meni everest iscitava ~50 (+ - 3C), a laptop je bukvalno otpakovan pre 4-5 sati :S:
Primecujem da fina toplota izlazi sa strane :trust:

Jer sa tim sve u redu (a ja sam samo panican) ili ?

:wave:

EDIT:
Sada sam malo ukljucio quake2 :S: , i cim sa izasao everest mi rece za procesor 55C, pa Core1 je 63 i Core2 je 62....

Poslednja izmena:
meni se krece na T5600 u rasponu od 48 kad ne radim nista do 65-70 kada oba jezgra rade na 100%

Ista situacija takodje na T5600,zna da ode na blizu 70 stepeni,ali najcesce se vrti u proseku kao i vama dvojici tako da nema mesta panici!! ;)
Pozdrav ,)

Noje iskustvo sa T5500 je sledece :

Bez ukljucenog CoolMaster Notepal W1 podnozija u idle-u je najmanje 50 stepeni, dok u maksimumu sa oba ukljucena jezgra i posle par sati igranja igrice ide i do 65 stepeni, ali to je stvarno krajnja vrednost.
Realno u opterecenju ide od 55 do 60 stepeni.
Temperature su merene Everestom.

Moj savet ti je da uzmes CoolMaster Notepal W1 podnozije sa dva ili tri ventilatora u zavisnosti koji ti model odgovara tako da ti ventilator podnozija ide na otvor gde ti je kuler procesora i imaces u proseku i do 10 stepeni nize temperature i udobniji rad (nece ti goreti dlanovi i tastatura ce ti biti blago podignuta) !!!

Ja imam T5500 a temperatura je 42 C (+-5 C).
Prilikom igranja dodje i do 55 C.

zavisi puno i koja je graficka kartica, jer recimo kombinacija T5600 i go-7600 se super uklapa u profil grejaca...

Kod mene (macbook) se desava da temperatura ide i do 77c, ali se ne uzbudjujem preterano. Core 2 koliko znam trpi do 102-3 stepeni pre nego sto se pobuni, tako da je 25 stepeni ispod te granice ok (za mene barem).
Jedino sto je stvarno neprijatno kada se drzi u krilu, iako je kuciste dosta hladnije od procesora...

Kolika je u proseku temperatura T7200 procesora (Intel Core2Duo 2.0Ghz)?

Meni everest iscitava ~50 (+ - 3C), a laptop je bukvalno otpakovan pre 4-5 sati :S:
Primecujem da fina toplota izlazi sa strane :trust:

Jer sa tim sve u redu (a ja sam samo panican) ili ?

Normalno je
. U idle rezimu (dakle 1.0GHz i 0.95V) temperatura mu je oko 33-35C sa ventilatorcicem na necujnih 1500 obrtaja (ako ga softverski iskljucim, jezgra budu na oko 50-tak stepeni). Kada ga nagazim do daske (2.0GHz, 1.25V, cpu usage=100% na oba jezgra), ventilator se ubrzo zavrti na oko 3800 obrtaja a temperature jezgra stabilisu na nekih 62-65C zavisno od tipa opterecenja (S&M, OCCT, Prime95,...) i spoljne temperature...

Probah jednom da mu (opet softverski, i8kfan program, radi samo na dell-ovima) usporim ventilator dok je pod opterecenjem, i dogurao sam do 75C, i tu je izgleda BIOS preuzeo kontrolu i (prisilno) ukljucio ventilator do maksimuma (na oko 4200 obrtaja) i ohladio CPU, ali je cak i na tih 75C laptop radio, tj. nije zablokirao, mada sam siguran da mu nije prijalo... ;)

Sve u svemu, uzivaj i ne brini.

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, da pitam ovde. U kojim opsezima bi trebalo da se kreću temperature Celeron M procesora? Imam u laptopu Celeron M 380 (1,6GHz 90nm) i temperatura u idleu mu je 58-60 stepeni, dok pri punom opterećenju prelazi 70. Interesuje me koliko je to normalno?

Te temperature su u granicama normale.

Ako zelis da spustis temperaturu za oko 10c u proseku, mozes da upotrebis neki od programa za undervolting recimo RightMark CPU Clock Utility

NE BIH bas rekao da su tolike temperature u granicama normale za Celeron M,oni su derivati Banias i Dothan procesora,i pogotovo ako su derivati Dothan-a ne bi smeli toliko da se greju,recimo mom burazeru je,dok je imao Celeron M based Toshibu Satellite normalna temperatura bila 10-ak stepeni niza,mozda je vreme da mu zamenis pastu (ALI to preporucujem SAMO ako je van garancije i da u tom slucaju koristis neku kvalitetnu pastu)!?
Pozdrav ,)

I ovo je Toshiba Satellite, nema ni godinu dana da sam je uzeo, tako da definitivno neću da petljam ništa. Skinuo sam i instalirao Notebook Hardware Control, u njemu mi piše da je CPU temperature warning postavljen na 80 stepeni, a shutdown na 95, tako da pretpostavljam da 70 stepeni po ovoj vrućini i nije previše. Inače ovo programče je stvarno extra, daje baš dosta informacija o hardwareu i fabričkim postavkama.

Ja imam T5500 a temperatura je 42 C (+-5 C).
Prilikom igranja dodje i do 55 C.

Neverovatno, ali sad vidim (u everestu) da je temperatura procesora 92 C.

WTF!?

Upaljen samo everest i opera, nista nije radjeno na racunaru, ali je bio upaljen tokom noci... temperatura sobe 21 C. Laptop mi stoji na radnom stolu, kao i uvek...

Da li je moguce da je od prasine?

Evo i ja da podelim neke od temperatura:
Intel Core 2 Duo T5250 (1.5GHz) - idle 46C - full - 65+C
Intel Core 2 Duo T7600 (2.33GHz) - idle 47C - full - 82C

Temperatura procesora u laptopu zavisi i od načina na koji je u dotičnom izvedeno hlađenje:
T7300 (2.0GHz) u HP Compaq 6710b: idle-46, full-70
(Mjereno pri temperaturi ambijenta oko 24 stepena).

:hair: aj' skini Core Temp pa vidi da li je "stvarno" 92C?
to nije dobro...

Evo, proslo je dva sata od 92 C, iskljucio sam ga da se malo ohladi i procistio sam mu usisnu resetku koja je bila delimicno zapusena prasinom.

Sad je temperatura:

Everest - 32 C
Core Temp - 40 C (btw kaspersky mi kaze da je ovaj program virus:p)

Sad mu slede razna opterecenja... pa da vidimo:S:

Neverovatno, ali sad vidim (u everestu) da je temperatura procesora 92 C.

WTF!?

Upaljen samo everest i opera, nista nije radjeno na racunaru, ali je bio upaljen tokom noci... temperatura sobe 21 C. Laptop mi stoji na radnom stolu, kao i uvek...

Da li je moguce da je od prasine?

Stvarno neverovatno, da li ti je everest ranije prijavljivao normalnu temperaturu oko 50 C. Koliko ti je procesorsko zauzece (znam da si rekao da su upaljeni samo everesti opera) bez obzira na programe koji su upaljeni.

Da, one temperature (juna meseca) sam merio everestom.
A danas kada je temp bila 92 procesorsko zauzece je bilo standardno, negde 0 - 7 %, prvo su mi malware-i pali na pamet:)

Evo, sad sam ga pustio malo da renderuje da vidim ponasanje

Podigao sam mu temperaturu na 80 C
2003610483395878109_rs.jpg

a zatim sam ga pustio da se hladi (sa upaljenom operom, kao i par ovih sitnih programcica) i dosao do temperature 45 - 47 C

Kod:
14:52:11 01/24/08	1662.65		79		80
...
14:54:11 01/24/08	1662.65		58		58	
...
14:56:11 01/24/08	1662.65		52		52
...
15:04:11 01/24/08	1662.65		49		49		
...
15:13:11 01/24/08	1662.65		47		47

Na kraju, mogu samo da izvedem zakljucak da ciscenje delimicno (oko 60%) zapusene usisne resetke i te kako doprinosi boljem hladjenju procesora.:p

Evidentno je da su to normalne :)S:) temperature Core2Duo procesora sa tim stepping-om.....ovi noviji kao npr. 7250 su jedno 10-15C hladniji dok obavljaju iste stvari kao i 7200 (oba rade na 2.0Ghz), jer su im promenili stepping.......

Meni je sada idle oko 54~55C, a dok je u full load-u se ni ne usudjujem da gledam :d

Vrh Dno