Šta je novo?

Prosecna konfa

nbg4ever!

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2006
Poena
319
Sestra od tetke uzima komp, pa mi treba savet oko par stvari. U pitanju je klasicna kucna upotreba, net, filmovi, muzika, office,..
Kuciste & punjenje ce verovatnuo kupiti u Imtelu, pa treba uzeti u obzir sta kod njih ima.

Pa da pocenmo ;)

Monitor sam mislio neki Asus. Imam VW222S i zadovoljan sam, a on je oko 180e i to se uklapa u racunicu. Vidim da u Imtelu imaju Asus VW221D (193e). Po cemu se on razlikuje od 222s, il da se drzim ovog mog?

Zvucnici, 2.1 do 30-35e. Dal Logi X-210, ili nesto drugo?

MB & proc. Intel, ili AMD? Cenovno, negde oko 80-90e.

Grafika. Iako igrice nisu ni u planu, moze se desiti da nagrne neka decurlija (koja ne razlikuje 800X600 od 1680x1050), pa ne znam vredi li cemu jeftinija grafika tipa HD3450 (oko 30e), ili te pare prebaciti na maticnu sa integrisanom grafikom?

Memorija ce biti neka jeftinija 2GB, sta vec nadjem, a HDD 320GB

Mis, tastatura, kuciste, DVD, nisu problem.

Poslednja izmena:
daj care neku cirfru ovo ono pa da mozhe da se budzi kalkulishe i ostalo... 3450 nishta ne znachi ako bi mogao da se ispruzhish barem za josh malo i opa eto je 9600gso u najboljem sluchaju na primer...

ili barem neki 8600gt..

Ma kakav GSO. Igrice ce se eventualno igrati jednom u dva meseca i to od strane dece koja kuci cepaju Radeon 9550 :D Da njih nema, integrusa bi se podrazumevala ;)

Sto se para tice, limit je 500e. Za pocetak sam ovako raspodelio.

???Monitor - 180
Mis & Tastatura - 25
???Zvucnici - 35
Kuciste & Napajanje - 30
Maticna & Procesor - 90
???Graficka - 30
Memorija - 33
HDD - 45
DVD - 22
--------------------------
490

Dakle, ne ostaje mnogo prostora za kombinacije.
Mozda bi mogla da se napravi neka kombinacija sa vise radnji, ali nemam nameru da trosim svoje vreme, tako da je meni, a i njoj (zbog garancije), lakse da sve uzmemo na jednom mestu.

Jedino imam par dilema u vezi VW221D, zvucnika do 35e, maticne i proca (vise maticne) i da li da uzimamo 3450?

Ako bih uzeo LE-1620, za AMD u Imtelu, nema velika ponuda Biostarovih ploca, ali zato GB ima od 40, pa do 60ak evra. Ova mi je zapala za oko.

Evo da ti otklonim dilemu u vezi zvucnika. Altec Lansing BXR 1112E. Mali, lepo izgledaju, zvuk veoma kvalitetan i cist, a cena je bila 2000 dinara pre nekoliko meseci kada sam ih ja uzeo za svoju devojku. Nemaju neku nenormalnu snagu, znaci neces da uzmeniravas komsije, ali imaju odlican zvuk. Ja kad sam ih cuo odmah sam rekao da ih pakuju, nisam ni zeleo da cujem bilo sta drugo. Za ostalo, ne mogu da ti komentarisem, nisam bas u toku, ali ima drugih :)

Vrh Dno