Šta je novo?

proroblem sa drajverima za tv karticu

Van Gogh

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2002
Poena
619
e ovako o jadu se zabavih da nadjem neke drajvere za tv karticu koji ce da rade kako treba a upitanju je apac viewcomp bt878, i nasao sam dosta toga a najveci je problem taj sto nikako ne mogu da namjestim zvuk da radi kako treba...znaci tokom rada se zvuk gasi sam i jedino mogu da ga dobijem sa programom dscaler, a kad se iskljuci mogu ga vratiti jedino tako sto cu dscaler namjestiti na mute i onda u volume sa line in odcekirati mute i onda ga ima jedno kratko vrijeme i onda opet sve iz pocetka sto strasno zivcira....e sad imao sam xp sp1 i tada je sve koliko se sjecam radilo ok ali od kada sam presao na sp2(odavno) pocinju problemi ili sam samo ja to umislio :)
ima li ko kakvo resenje za ovo, cini mi se da je jos neko imao ovakvih problema ako se ne varam...

koliko sam upoznat dscaler radi bez drajvera
probaj www.chris-tv.com
pogledaj linkove tamo i forum

Obavezno probaj ChrisTV.Imao sam isti problem sa mojim Kworld-om.Nisam uspeo da ga resim ali zato ChrisTV jeste.

mislim da ti problem pravi sp2, posto kad ga instaliras, on instalira noviji direcx, tj 9.0c sa kojim se doticni cip nikako ne slaze... ja sam majcino mleko propljuvao dok sam sve namestio kod moje devojke na kompu, posto kad se jednom zeznes, jedino moguce resenje je reinstalacija windowsa... postoje neki patch-evi po netu i neoficijelni drajveri koji bi trebalo da resavaju problem, ali nista od toga ne radi kako treba....

pa kako si ti to rijesio....neka druga verzija dx-a ili nesto drugo

jednostavno, instalirao xp koji je dosao uz komp (sp1 home) posto je dell racunar u pitanju, i posle toga nisam instalirao nista sto zahteva directx mladji od 8.1... ona se ne igra puno, niti visi na netu, pa nije bilo potrebe za instalacijom sp2... primarno joj komp sluzi za filmove,muziku i kao tv... instalirao sam drajver koji je dosao sa tv tjunerom i za sada sve radi, a dokle ce, ne znam :D

inace, probao sam i dx 9.0a, b, c i ni da bekne...
ne znam sta da ti kazem... mozda da promenis glupavi bt878, pa da vidis da li ce da radi...

evo te poslusah ovo zadnje...uzeh asusovu tv fm karticu a ovu moju stavih da snima kao video nadzor jer joj to radi a zvuk mi ne treba :)

Tu karticu sam imao do nedavno. Čuven crveni APAC viewcomp sa Rocwell/Conexant bt878 čipom. Ta kartica je meni radila bez problema na xp-u sa SP2.

Ako ti još uvek treba rešenje here goes..

Samo trebaš da instaliras bt878 drajvere koje je potpisao trantor tech.co.tw
Ja sam imao sličan problem. Nisam imao zvuk i daljinski nije radio. Ovi drajveri dolaze sa sopstvenom instalacijom.

Googlaj malo naći ćeš ih sigurno

Za gledanje su ti najbolji chris tv i WinDVR.

tacno tako....i mogu ti reci da sto se tice slike nisam imao zamjerke....za sad necu raditi nista vise oko nje jer sam stavio asusovu karticu...

Nazad
Vrh Dno