Šta je novo?

Propusten poziv sa broja 078900

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Danas kad sam popodne ukljucio mobilni dobio sam poruku o propustenim pozivima medju njima se nalazio i broj 078900 znaci bas tako.Kad krenem da zovem taj broj izlazi mi obavestenje o nepostojecem broju,pa me interesuje da li je to neki poziv iz centrale MTS-a(posto sam 064) ili neki poziv iz inostranstva sa ne kompletnom identifikacijom ili nesto trece.

Hvala na odgovoru,pozdrav.

I meni se desila slicna stvar samo sto je meni zvonio fon i da ekranu mi izlazi 187 samo to ja se javim ono cuti i tako u par navrata dva ili tri dana zaredom.Okrenem broj i ista stvar "nepostojeci broj".Raspitivao sam se medjuti nista na listingu isto izlazi 187.Takodje sam 064.Javi ako sta saznas!!!!

da nije neki "spam robot".
Ako neko provali sta je u pitanju nek javi.

Možda ti je poziv stigao sa neke prastare analogne centrale (pogrešan broj?), a u tom slučaju svašta može da piše na displeju telefona... Recimo, ja sam (svojevremeno, dok sam bio na takvoj "krdža" centrali) zvao jednog drugara i on mi je rekao da mu je pisalo da ga poziva broj 011 111 111 (u Novom Sadu smo obojica!?)... Slično mi se desilo više puta, naravno, samo drugi brojevi... Najčešće bi ispisivao i samo pozivni za grad plus još dva broja...

Dali je moguce da te neko zove iz inostranstva. Nije nikakva tajna da Mobtel i Telekom rade VOIP kad su medjunarodni pozivi u pitanju.

Sasa_NS je napisao(la):
Možda ti je poziv stigao sa neke prastare analogne centrale (pogrešan broj?), a u tom slučaju svašta može da piše na displeju telefona... Recimo, ja sam (svojevremeno, dok sam bio na takvoj "krdža" centrali) zvao jednog drugara i on mi je rekao da mu je pisalo da ga poziva broj 011 111 111 (u Novom Sadu smo obojica!?)... Slično mi se desilo više puta, naravno, samo drugi brojevi... Najčešće bi ispisivao i samo pozivni za grad plus još dva broja...

Da, ali na 064 dolazni pozivi su u formatu +381641234567 ili +381631234567 a ne 0641234567...

Meni je pre izlazilo svašta, +38111111111 ili +381a (?) i ko zna šta još...

Mislim da kada vas zovu svi kechevi da je u pitanju poziv sa govornice ;)

Poslednja izmena:
Genghis Khan je napisao(la):
Mislim da kada vas zovu svi kechevi da je u pitanju poziv sa govornice ;)

Nije, izlaze neki levi brojevi (na 3-ku) ali kada pozovem taj broj, zvoni meni u slušalici, ali dotična govornica ne zvoni (nije kao na filmovima ;))

Pre desetak dana mi je stigao SMS da imam propusten poyiv sa *999999999999....ne secam se koliko je tacno bilo devetki....2 reda sigurno...i onda pise vreme, pa jos jedan niz devetkki, pa opet vreme. Skapirao sam da su bila dva propustena poziva :)
Mozda ima veze sto sam bio u roamingu.
Naknadno saznam da su ta dva poziva iz BG sa 011 i kada me je ta osoba ponovo zvala, broj je stigao bez poslednje dve cifre, dakle +38111regularno privih 5 cifara, a poslednje 2 nema :)

He, he, ovo sa 011 111 111, se desilo i mom drugu, zvale su ga dve "prijateljice", koje nemaju nista zajednicko (osim njega) u razmaku od 10 minuta. On je mislio da su ga provalile pa je bio miran nekoliko dana dok stvari nisu izasle na svetlost dana.
Jao, kad se samo setim, suze mi poteku :D :D :D

danas sam ponovo imao propusten poziv od broja 078900 i to u 17.26h a telefon sam ukljucio u 17.28h...da sam ga ukljucio 2 minuta ranije misterija bi bila resena.

Da nije to poziv iz Republike Srpske ili Crne Gore?

Nije ni iz RS ni iz Crne Gore zato shto su me zvali iz tih zemalja (republika ;)) i vidi se identifikacija normalno...

za pozive iz inostranstva meni izlazi broj 011 310 2000, doduse to je na fixnom.
sto se tice halo govornice, kad se pozove govornica ne cuje se da zvoni ali moze da se javi i tada moze samo da se slusa a ne i da se prica.

Isdn brojevi na EWSD centralama poput alcatelove ili siemensovog ewsd-a imaju mogucnost laznog predstavjanja broja koji poziva sto znaci da ukoliko imate isdn mozete pri pozivu da date laznu informaciju o svom broju prilikom cid prikaza a ovo 0111111111 je sakivanje fisnog broja na alatelovoj centrali.

outlaw je napisao(la):
Nije, izlaze neki levi brojevi (na 3-ku) ali kada pozovem taj broj, zvoni meni u slušalici, ali dotična govornica ne zvoni (nije kao na filmovima ;))
Nase govornice su iskljucene da ne zvone, iako ima par koji zvone, kao na primer ona isped Bajlonijeve pijace, zvoni kao zvono na Motoroli :)

marsi je napisao(la):
sto se tice halo govornice, kad se pozove govornica ne cuje se da zvoni ali moze da se javi i tada moze samo da se slusa a ne i da se prica.
Kako se javiti na poziv na telefonsku govornicu?

1. Saznati broj govornice (okrenuti sa te govornice mobilni pri ruci i broj ce se ocitati)
2. Reci odredjenoj osobi broj telefona govornice koja treba da zove.
3. Javiti na mobilni osobi pored govornice da ce primiti poziv za recimo 10 sekundi.
4. Podici slusalicu sa drzacha slusalice, ali drzac drzati.
5. U samoj slusalici ce se cuti veoma tiho zvonjava telefona.
6. Podici slusalicu i sacekati dok na dispelju na govornici ne ispise error XXX. U samoj slusalici ce se cuti 2 prekida veze.
7. Kad na ekranu vise ne bude pisalo error xxx, ukucati neki besplatan broj 92,93,94 (93 provereno radi).
8. Posle 2 sekunde razgovor moze dvosmerno da se obavlja, racun placa onaj koji je pozvao govornicu (nije rec o besplatnom pozivu).

Ovo sam provalio 2002 dok sam bio u vojsci i enormno koristio da se cujem s ljudima koji nisu hteli da me zovu na mobilni.

hehehhehe. jel ima nesto da ne moze da se crackuje?

a c a je napisao(la):
7. Kad na ekranu vise ne bude pisalo error xxx, ukucati neki besplatan broj 92,93,94 (93 provereno radi).
Može i 977 ;)
Samo što se ne sećam da je bilo potrebe čekati da ispiše nešto na displeju :trust: samo podigneš slušalicu i otkucaš 977...

a c a je napisao(la):
Kako se javiti na poziv na telefonsku govornicu?

1. Saznati broj govornice (okrenuti sa te govornice mobilni pri ruci i broj ce se ocitati)
2. Reci odredjenoj osobi broj telefona govornice koja treba da zove.
3. Javiti na mobilni osobi pored govornice da ce primiti poziv za recimo 10 sekundi.
4. Podici slusalicu sa drzacha slusalice, ali drzac drzati.
5. U samoj slusalici ce se cuti veoma tiho zvonjava telefona.
6. Podici slusalicu i sacekati dok na dispelju na govornici ne ispise error XXX. U samoj slusalici ce se cuti 2 prekida veze.
8. Posle 2 sekunde razgovor moze dvosmerno da se obavlja, racun placa onaj koji je pozvao govornicu (nije rec o besplatnom pozivu).

Ovo sam provalio 2002 dok sam bio u vojsci i enormno koristio da se cujem s ljudima koji nisu hteli da me zovu na mobilni.

Xa, xa, da nisi bio kojim slucajem u "Sima Pogacarevic"-u?

Mog druga je redovno na faksu zvala djevojka na govornicu. On je trzne na mobilni i ona ga zove na broj od govornice i on za 15-tak sekundi digne slusalicu i to je to. I tako su pricali po 30-45 minuta. :D

PJ je napisao(la):
Pre desetak dana mi je stigao SMS da imam propusten poyiv sa *999999999999....ne secam se koliko je tacno bilo devetki....2 reda sigurno...i onda pise vreme, pa jos jedan niz devetkki, pa opet vreme. Skapirao sam da su bila dva propustena poziva :)
Mozda ima veze sto sam bio u roamingu.
Naknadno saznam da su ta dva poziva iz BG sa 011 i kada me je ta osoba ponovo zvala, broj je stigao bez poslednje dve cifre, dakle +38111regularno privih 5 cifara, a poslednje 2 nema :)

Drugaru se zabaguje Siemens kada dobije takvu poruku. Mora da vadi bateriju. :D Dobijao je takvu poruku 3-4puta...

trajkovic je napisao(la):
He, he, ovo sa 011 111 111, se desilo i mom drugu, zvale su ga dve "prijateljice", koje nemaju nista zajednicko (osim njega) u razmaku od 10 minuta. On je mislio da su ga provalile pa je bio miran nekoliko dana dok stvari nisu izasle na svetlost dana.
Jao, kad se samo setim, suze mi poteku :D :D :D

Dobra fora. ;)

aca je napisao(la):
Nase govornice su iskljucene da ne zvone, iako ima par koji zvone, kao na primer ona isped Bajlonijeve pijace, zvoni kao zvono na Motoroli

:d Odakle ti znaš za ovo? :d
Zafrkavamo ljude u prolazu tako što se štekujemo preko puta (kod česme) i gledamo ko će kako da reaguje kada prolazi pored govornice koja zvoni... Ima njih koji se vraćaju po 15x! :D
(Ko je gledao film "Phonebooth"?)

vmiro je napisao(la):
Mog druga je redovno na faksu zvala djevojka na govornicu. On je trzne na mobilni i ona ga zove na broj od govornice i on za 15-tak sekundi digne slusalicu i to je to. I tako su pricali po 30-45 minuta.

Ne razumem. nije valjda bespletno kada zoveš govornicu?

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
:d Odakle ti znaš za ovo? :d
Zafrkavamo ljude u prolazu tako što se štekujemo preko puta (kod česme) i gledamo ko će kako da reaguje kada prolazi pored govornice koja zvoni... Ima njih koji se vraćaju po 15x! :D
(Ko je gledao film "Phonebooth"?)
Nekada sam bio zaludan i kad su se pojavile halo govornice gde god sam isao skupljao brojeve govornica, pa tako dosao i do te :d
( a da, i svaku sam pokusao da zovem :p )

:d
Nije besplatno, nego mu je verovatno tako vise odgovaralo, kao i meni u vojsci. :p

SuperStarr je napisao(la):

Nije, nego je on po citav dan ucio u citaonici pa su se tako culi. Umjesto da ga zove na mob. zove ga na govornicu.

Zvali su te iz Telekomovog CC-a. Meni se jednom desilo da mi zvoni telefon, broj je bio 0986300 i zvala me neka cica iz MOBTELa, povodom neke reklamacije koja se otegla ...

El Toro Loco je napisao(la):
Zvali su te iz Telekomovog CC-a. Meni se jednom desilo da mi zvoni telefon, broj je bio 0986300 i zvala me neka cica iz MOBTELa, povodom neke reklamacije koja se otegla ...

Kasno sam se ukljucio ali nikada nije kasno! Covek je u pravu! Zvao te je neko iz telekomovog CC-a! Ako si nekada imao neku reklamaciju verovatno je zbog toga! Mada, nikada ne mora da znaci! Taj telefon moze da koristi bilo ko ko radi u centru! Mozda je neko poceo da radi tamo (obzirom da su pre 7,8 dana primljeni novi radnici) ko te zna, pa te malo zavitlava!

U svakom slucaju sigurno je Telekomov CC!

Pozdrav...

E pa to je to onda sigurno,posto sam prijavio ono uznemiravanje od pre par meseci(ti si proximo upoznat sa celim slucajem) pa me mozda zovu da me obaveste da su uradili nesto.

Proximo a jel imas objasnjenje za 184 sa pocetka thread-a

Nisam upoznat ali raspitacu se koliko sutra!
Mislim da znam o cemu je rec ali bih ipak da proverim, da ne izlecem bez veze!!!

Nazad
Vrh Dno