Šta je novo?

Promise ili Adaptec SATA Kontroler gde ima?

KizaLion

Čuven
Učlanjen(a)
09.11.2002
Poena
620
Na PC Berzi sam naleteo samo na ST Lab kontrolere, a ovih boljih nema nigde? S obzirom da sam juce kupio novog WD-a od 640gb, a imam Epox 8rda+ plocu, koju ne planiram skoro da menjam.

Ako ti je potrebno za JEDAN disk, ne bacaj pare na Promise/Adaptec. Slobodno uzmi ST lab, u toj klasi (do dva porta) nema razlike.

Bolje da si promenio plocu :(, ali sto kaze alfaunits - uzmi STlab, samo pogledaj koja je verzija cipa, 3112 su bile malkice bagovite (ali se vise i ne secam sta je bio problem na NF7 plocama)...

Poslednja izmena:
Ako ti je potrebno za JEDAN disk, ne bacaj pare na Promise/Adaptec. Slobodno uzmi ST lab, u toj klasi (do dva porta) nema razlike.

Za sada ce biti jedan disk, ali ne iskljucujem mogucnost da cu za par meseci uzeti jos jedan ovakav hdd. Takodje sam razmisljao da uzmem SATA Plextor dvd rezach pa da i on bude na kontroleru. RAID me uopste ne zanima.
Konkretno me zanima model FastTrak TX2200, al ne mogu da ga nadjem.

@milanbb
Nisam naleteo na modele koji imaju cip 3112, gledacu da izbegnem takve pri kupovini. P.s. ovaj model ima oznaku 3114 na kraju, da li to uopste valja?

ST Lab A-224SIL3114
Kontroler PCI SATA RAID 4 port

Hvala na savetima.

Taj 3114 je OK, mada postoji mogucnost da ti nece raditi SATA optika na takvom (PCI RAID SATA) kontroleru, nisam siguran nisam probao konkretan model. Jos jednom ti savetujem da ipak razmislis o promeni platforme.

Poslednja izmena:
Optika uglavnom radi na SI kontrolerima, mada ume da ima brzinskih problema.
Kiza, pa vides da je 4-port kontroler, neces imati problema ni sa jos dva HDD-a +optika ;) FastTrak SIGURNo ne podrzava optiku, kao ni Adapteci. U sustini, SI su jedini standalone kontroleri na kojima (koliko sam video iz prilicnog iskustva) radi SATA optika.

Ja sam kupio pre desetak dana ST-lab A-230 kontroler i za sada sam zadovoljan. Na njemu ima 4 SATA i 1 ATA port ali samo 2 SATA porta mogu da budu aktivna. Nakacio sam na njega WD 640GB i za sad radi odlicno i zadovoljan sam i brzinom. Svidja mi se to sto ima i ATA kontroler pa kad budem promenio plocu moci cu da nakacim i stare hardove i optiku.

http://www.st-lab.com/assign.asp?keyid=be29

Poslednja izmena:
U sustini imas 2 sata porta koji mogu biti interni ili eksterni.

Otprilike, s tim da moze da bude i jedan interni i jedan eksterni. Znaci bilo koja 2 su aktivna.

Ne znam kakav je, ali zanimljiv je (nije skup :p) i st-lab PCI sa 4+2 portova, podrzava i raid 5...mozda za neki garazni file server...

Uzeo sam ja 2 primerka tog ST Lab-a A-224 sa 3114 chipsetom, ima 2 eksterna i 4 interna porta, esktra sam zadovoljan, kopiranje sa jednog harda na drugi je oko 40 mb/s. Da imam nforce4 plocu kopiranje bi bilo oko 70 mb/s.

Nazad
Vrh Dno