Šta je novo?

Promenljivi Gflops-i???

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Au, sto sam se iznervirao :wall:

Masina u pitanju je iz popisa, cpu e5400 sam uzeo u septembru (pre njega bio e 5200), klokovao sam ga na 3.6ghz @1.35v, testirao linx-om i ibt-om i sve proslo bez problema. Od tada komp radi bez i jedne greske. Tj. do jutros je radio...

Malopre mi bezveze dodje da izvrtim linx, da vidim kako se greje u zimskim uslovima, kad imam sta da vidim :wall: Temp cpu samo oko 60 stepeni i neobicno dugo vrti prvi krug, kad ga zavrsio ono samo 11gflopsa!!! Da skratim, testirao sam ga dalje i sustina je da od reseta, on-off kompjutera zavisi, tj. varira gflops izmedju 11, 16, 18 i 20 gflopsa (a oko 18-20 je normalno) u linx-u i ibt-u :(

Do cega to moze da bude, molim pomoc?

Edit: Izgleda da ipak nije zavisno od reseta kompjutera - malocas pustim ibt, on kaze 11gflops i simptomi odozgo. Odmah potom pustim linx on izbaci 19gflopsa. Ugasim linx pa ga odmah potom pokrenem, ono 16gflopsa:mad:

Poslednja izmena:
Au, sto sam se iznervirao :wall:

Masina u pitanju je iz popisa, cpu e5400 sam uzeo u septembru (pre njega bio e 5200), klokovao sam ga na 3.6ghz @1.35v, testirao linx-om i ibt-om i sve proslo bez problema. Od tada komp radi bez i jedne greske. Tj. do jutros je radio...

Malopre mi bezveze dodje da izvrtim linx, da vidim kako se greje u zimskim uslovima, kad imam sta da vidim :wall: Temp cpu samo oko 60 stepeni i neobicno dugo vrti prvi krug, kad ga zavrsio ono samo 11gflopsa!!! Da skratim, testirao sam ga dalje i sustina je da od reseta, on-off kompjutera zavisi, tj. varira gflops izmedju 11, 16, 18 i 20 gflopsa (a oko 18-20 je normalno) u linx-u i ibt-u :(

Do cega to moze da bude, molim pomoc?

Edit: Izgleda da ipak nije zavisno od reseta kompjutera - malocas pustim ibt, on kaze 11gflops i simptomi odozgo. Odmah potom pustim linx on izbaci 19gflopsa. Ugasim linx pa ga odmah potom pokrenem, ono 16gflopsa:mad:

Ja imam slican problem:laugh: Overclockovao sam intel dual core e1200 sa 1.6ghz na 3.0ghz:,,: I gle cuda temperatura sa stock coolerom je do 70c pri full loadu,ali jednostavno su mu preformanse opale:mad:

Igram recimo dirt2 kad ono frejmovi:crash: Sa super pi/jom sam ga testirao,stock mu treba oko 40s,a na 3ghz 55s:sceptic::crash: (na 1M)

Probaj stavi nov operativni sistem, vrati podesavanja u Biosu na default pa vidi da li se problem javlja

@lazar@ Meni nisu isti simptomi. Igre rade ok.

@ateluv Os sad da reinstaliram nema sanse, to mi je zadnja opcija. Ista prica je i na 3.4ghz @def voltaza, a na defu je 12gflopsa pa nema gde da varira :)

@lazar@ Meni nisu isti simptomi. Igre rade ok.

@ateluv Os sad da reinstaliram nema sanse, to mi je zadnja opcija. Ista prica je i na 3.4ghz @def voltaza, a na defu je 12gflopsa pa nema gde da varira :)

Pa **ebem li ga kako da pomognemo ako neces OS da instaliras....jedino d aprobas neki drugi c2d proc da vidis varira li na njemu :type:

najverovatnije sistem :) ili neki procesi. Da je star jedno par godina i ljuto OC,onda bi mi palo na pamet da je dotrajao,tj trotluje

@ateluv
Nisam rekao da necu vec da mi je to zadnja opcija, posto nisam bas dokon (ispitni rok:) Prvo da iskljucim sve ostalo kao moguci problem, kao sto je u tom pravcu poceo da pomaze ivanftw :wave: A i ti mislis da je problem softverske, a ne hardverske prirode... Da sacekam jos neko misljenje pa eventualni reinstall.

Poslednja izmena:
Pa, meni jedino shto pada na pamet jeste da se greje toliko da krece da trokira(kao moja grafichka dok je nisam ochistio od prashine), tako da moj ti je savet, ochisti kuler od prashine i onda pusti Prime95 i motri temperaturu preko speedfan-a(on ima opciju za grafik tako da ne morash stalno biti tu) i tako ga ostavi preko noci, ako ujutru josh radi, a temperature su mu normalne onda super, a ako ne onda smanji voltazu/clock.

Odradi CINEBENCH na isti nacin na koj si i linx radio. Par puta, pa restart, pa opet... Ako uvek da iste rezultate, nemas potrebe da menjas win.

@Solesoslav Ne verujem da je temperetaura u pitanju, tj. pratio sam ih i bile su u granicama normale... Ali provericu i to sto kazes.

@zlaja87 A ovo tvoje cu odmah da probam posto je brze ;) Evo skidam cinebench.

dodaj malo struje za vcore, probaj da promenish fsb strap

Nazad
Vrh Dno