Šta je novo?

Promene na nasem trzistu novi modeli i cene?

Risto

Cenjen
Učlanjen(a)
04.03.2012
Poena
154
Gledao sam modele do 45000 acer iconia a500, asus transformera neki jeftiniji itd...
Ali koliko vidim da su skuplji nego pre...
Da li to znaci da cena treba naglo da padne i da se pojave novi modeli ili?
Video sam dosta tableta koji izlaze u martu u inostranstvu ali da li ce to kod nas da dodje.
Zvao sam dosta prodavnica u vezi ovog acera i nigde nije bilo na stanju tek od srede ili sledece nedelje, ali u jednoj su mi rekli da do 20 marta treba da stignu novi modeli.
E sad interesuje me koji bi to modeli mogli da budu i da li ce da bude pada cena kod ovih starijih modela....

Nadam se da nisam promasio forum... ako jesam izvinjavam se.

Hvala unapred!!

Курс евра, а и код нас неки уређаји могу дуго држати нереалну цену, мало тржиште, мали обрт...

Ali ako imate neki savet da li da uzimam acera sad ili se isplati cekati, ali ne bih cekao predugo...

Sad.

Da recimo idu novogodišnji praznici (da je to vreme godine) pa da se nadaš nekim akcijama/popustima pa ajde da čekaš nešto, ovako samo će im cena možda i skočiti.

Zavisi koliko si spreman da cekas.
U drugom kvartalu izlaze najavljivani Asus od 200$ i Samsung od 250$. IPad 3 je upravo izasao (pre sat vremena) sa 9.7" i rezolucijom 2048x1536 za 500$. Pa ce pasti cene i starim iPad modelima (koje i sada mozes da nadjes nove sa garancijom po oglasima po nizim cenama), a sa izlaskom i predhodna 2, ce pasti cene i ostalim tablet-ima...

Stvar je u tome sto koliko ja vidim nase trziste i nije bas bogato ovim tabletima ili je to mozda samo tako u ovom trenutku.
Zvao sam sigurno 70% prodavnica u srbiji i vecina imaju u ponudi samo 3,4 modela max.
Nadam se da ce se to promeniti u sledecih 1 do 2 najvise i ne bih cekao vise.

U Tehnomaniji imas bas dosta, imaju od bluebarry-a do Ipad2..

da znam ali malo su i vece cene u tehnomaniji za vecinu tableta.
A u vecini prodavnica nemaju ono sto stoji na sajtu

Eee to vec nzm, gledao sam laptop i otvorim iz radoznalosti tablet sekciju i izaslo mi preko 50 modela.. Dobro ima ponavljanja, msm drugacije verzije istih uredjaja..

Koliko sam shvatio da se jedino isplati da se cekaju noviji tableti sa nekim normalnijim cenama.
Bas sam baksuz em nemogu da nadjem nigde da kupim, em je skocila cena ... :(

Pa pre znaci sledece: CEKAJU SE NOVI TABLETI, DA BI OVIM STARIJIM PALA CENA... :D
A sta tebi konkretno treba??

Pa ja sam hteo ovaj acer iconia a500 ali koliko vidim on je zastareo i izgleda da nece da ga nabavljaju vise.
Neznam zasto malo mi je nelogicno to ali ovo nase trziste je cudno koliko vidim.

STO BI GA NABAVLJALI KAD NJEGOV NASLEDNIK TEGRA 3 IDE ZA 400E JOS MALO I KOD NAS AL VEROVATNO ZA VISE PARA

Ma ok to, naravno da ga ne treba nabavljati, jer je neisplativ, ali koliko vidim coveku bi i A500 zavrsavao posao, a mng takvi uredjaji pogotovu taj A500 koji i nije imao bas neku slavu i prodaju, uzimaju prodavci po mnooogo manjim cenama i nude ``AKCIJSKE`` cene.. Mislim na ture koje ostaju neprodate, pa se prodaju po ceni cesto i mng manjoj od one koliko i u proizvodnji kostaju.. Pogledajte samo da se Hp Touchpad prodavao za 99$, i to je HP izasao javno, a druge pokupe trgovci i idemo AKCIJA, AKCIJA... :D

Pa verovatno bi mi i a500 sada obavljao sve, ali 400e nije malo para pa ako vec dajem te pare ja bih kupio nesto najisplativije za te pare...
A a500 ako se ne varam sada pusta sve igrice i programe na marketu, ali to ce brzo da se promeni. Voleo bih kad bi mogao da uzmem tegra 3 za te pare ili eventualno malo da dodam, ali koja je verovatnoca za to?

Bas sam danas gledao na jednom francuskom sajtu.. Pojavili su se a200, doduse nema jos uvek a510 i a700 koji su tegra3, ali i ovaj a200 za oko 270e je jako zanimljiv uredjaj.. Ocekujem da ce vrlo brzo doci i do pojave ova druga dva modela.. Inace msm da nece tako brzo a500 postati toliko zastareo da nece moci da pokrece stvari sa marketa, ali svakako je najbolje izvuci sto vise za dati novac..

Imas ipad2 kod nas u prodavnicama sada za 42.900,00 dinara, to je trenutno best-buy. Ubrzo ce verovatno i cene android tableta pasti, ali trenutno je ovo apsolutni sampion po odnosu cena/dobijeno na nasem trzistu.

to je model bez gps i 3g zato je toliko jeftin

Pa dobro nema ti ni iconia a500 3g, ali mislim da je to cena za verziju od 16GB, sto mislim da ce biti malo, imajuci u vidu da su aplikacije za iPad dosta vece od onih za Android uredjaje..

Nema iconia 3g, ali 3g mi nije neophodan koliko GPS.
A gps bi trebalo da nema ta wi-fi verzija citao sam negde o tome a i pisu u komentarima.
Pa sto se tice memorije ona uvek moze da se prosiri karticom zar ne?

Ne, cena mu je pala zato sto se pojavio "New ipad" sa retina ekranom, koji kosta koliko je kostao ipad2 u osnovnoj verziji. Sa trenutnim odnosom cena izmedju ipad2 i android tableta (cije cene jos nisu ispratile pojeftinjenje ipad2), ovo je definitivno best-buy. Nisam nikakav apple fanboy, nemam ni jedan apple uredjaj, ali meni su ovo jednostavno neuporedive sprave - ipad2 trajanje baterije od 10,5 sati, plus sveopsti kvalitet izrade i savrsenstvo u radu bez ikakvog zapinjanja ikada, sto se mene tice nema dileme, android proizvodjaci bi morali da spuste cene ispod 40.000 za svoje trenutne premium tablete da bi uopste i teoretski bili konkurentni (sto ce se verovatno vrlo brzo desiti, pitanje dana ili nedelje).

Ako ti je GPS presudan, onda razumem. Ako nije, onda ne vidim razlog zasto bi neko uzeo nekog Acera spram necega sto je "real-deal". Cak i odabir operativnog sistema mislim da ne moze da igra toliku ulogu kada je ovako dobra ponuda u pitanju.

Sad ce neko reci da radim za apple. :D

Uh, uh, uh, sad kad sam malo bolje pogledao karakteristike i review tog Acera na kojeg ciljas... ovo je neuporedivo zaista.

Acer: trajanje baterije 6:55h
debljina 13,3mm
masa 730g
ekran obican LCD

ipad2: trajanje baterije 10:26h
debljina 8,8mm
masa 601g
ekran IPS

Trenutno ipad2 u nasim prodavnicama kosta za 1000 din MANJE od Acer iconia tab a500. Jedina, ali jedina prednost Acera je sto ima gps, za one kojima to na tabletu treba. Meni ovo dovoljno govori.

A sta da radi sa tom verzijom od 16GB kad je napuni za jedno vece.. Msm da je bolje ici na kupovinu makar verzije od 32g, pa preko BT skarabudziti nesto za navigejsunsi.. :)

A sta da radi sa tom verzijom od 16GB kad je napuni za jedno vece.. Msm da je bolje ici na kupovinu makar verzije od 32g, pa preko BT skarabudziti nesto za navigejsunsi.. :)

Slazem se. Jos bolje bi bilo da kupi verziju od 64GB, a najbolje bi bilo da apple izbaci verziju od 128. Ali, koliko para - toliko i muzike (u ovom slucaju bukvalno - prostora za muziku). :p

Ma da, mene nervira apple sa tom politikom, kapiram ja da hoce da zarade oni i sve, ali zasto ne naprave lepo, neki specifican model memorijske, koju ce forati samo oni, poput Sony Ericssona sa onim M2 karticama koje su 5 puta skuplje od micro SD...

Pa ima i taj ipad puno nedostataka u odnosu na acer...
Mozda jeste kvalitetniji display i laksi ali velika prednost aceru je slot za micro sd, usb i hdmi (nisam siguran da li ipad ima..).
Dobro mozda acer nije bolja kupovina ali ovi asus transformeri ako im bude pala cena onda su sigurno bolja kupovina.

Pa ima i taj ipad puno nedostataka u odnosu na acer...
Mozda jeste kvalitetniji display i laksi ali velika prednost aceru je slot za micro sd, usb i hdmi (nisam siguran da li ipad ima..).
Dobro mozda acer nije bolja kupovina ali ovi asus transformeri ako im bude pala cena onda su sigurno bolja kupovina.

Transformer je druga prica, mislim da je mnogo bolji uredjaj od tog Acera, koji je bio primamljiv jedino zbog nize cene, sto vise nije slucaj. Ja bih najradije pazario transformer, pod uslovom da mu padne cena, sto ce se sigurno desiti. Meni puno znaci ta tastatura zbog posla, a takodje mu baterija poprilicno dugo drzi.

Nazad
Vrh Dno