Zavisi od veličine i oblika propelera...nisu svi ventilatori isto bučni na odredjenom broju obrtaja, ali po meni sve preko 1200 Rpm za 12cm fan je buka.
Ja sam ugradio na Corsair-u(12cm) i na Lc-u(14cm fabrički) po Noktua od 12cm na 800Rpm i rade jedan godinu a drugi dve, možda i duže, bez problema i grejanja.
Mislim da je najjeftinije rešenje da staviš bilo koji sa tri pinskim priključkom, izbaciš kablić i ubodeš u ploču i onda u SpeedFan-u spuštaš obrtaje dok prestane da da bude bučno. U slučaju da radiš nešto zahtevno a napajanje je sumnjivog kvaliteta uvek možeš da ubrzaš vent.
Može i na molex, samo zameniš žice(100 puta spomenuto) ili okreneš molex-e naopako

D ne preporučujem) meni tako dva venta na jednom kućištu rade, žurio sam i tako ostalo.
Možeš da staviš potenciometar ako te ne mrzi da ga jurš i lemiš, onda je to elegantno rešenje nezavisno o softveru.
Za napajanja sa osmicama i devetkama bi bilo najbolje da se iseče otvor za dvanesticu i ugradi jedna, ako se ima alat za sečenje lima.
Dogadjalo mi se više puta da sam nešto čačkao i zaboravio da vratim kablić ventilatora napajanja u ploču, napajanje bi radilo po ceo dan bez hladjenja, doduše ništa zahtevno net, muzika.
Sećam se da je nekome ovde tako otišlo neko jače napajanje pre par godina ali je igrao igrice.