Šta je novo?

Promena smera otvaranja vrata na frižideru

Solidify

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2021
Poena
105
Imam jedan problem, a možda i nemam zapravo 😃
Elem, frižider Vox, podržava reverse door funkciju, dakle samo želim da sa desne strane vrata prebacim na levu...

Rupice postoje sve uredno na suprotnoj strani, međutim problem je u tome što kad skinem šrafove sa one šarke koja ide ispod frižidera, te iste šrafove ne mogu da ušrafim u rupice sa druge strane... Jednostavno ne uvijaju se unutra, kao da navoji rupice nisu odrađeni, ili baš treba dobro upregnuti a to baš ne smem jer ne bih da oštetim šraf...

Pa me zanima je l' moguće da je to neka fabrička nedoslednost ili nešto propuštam...

mislim da je broj ljudi koji poseduju baš tvoj (neimenovani) model vox rashladnog uređaja
zanemarljivo mali, da bi mogao da dobiješ iole validan savet.

tako da ti predlažemo da kontaktiraš proizvodjača mejlom, ili da pozoveš stručno lice za ugradnju kuhinjskih elemenata.
u svakom gradu ih ima najmanje tri.

Ja sam imao problem kod gorenje frizidera. Kad sam prebacio vrata na drugu stranu nisu mogla skroz da se zatvore, frizider nije fabricki sastavljen u vinklu, ladno je bio uvijen. Dosao serviser, pokusao, nista nije mogao, dobio sam nov frizider i onda je sve bilo ok.

Ja sam na gorenje frizideru jedva zavrnuo donju sarku, bile su fabricki izbusene rupe na limu od frizidera, ali je izmedju tih izbusenih rupa u limu i navoja bila prevucena neka debela folija ili tanka plastika, ne znam kako bih opisao i nju sam morao da probusim da bih mogao da zavrnem srafove i to sam sa akubusilicom poprilicno snazno morao da pritiskam da bih probio taj sloj folije ili plastike i tada sam zavrnuo. Ali prvo sam normalnim stiskom probao i nije islo, pa sam zvao prodavnicu da vidim da li se kupuje mozda posebno ta donja sarka, ali su mi rekli da je univerzalna, e tad sam upotrebio jacu snagu i uspeo. Ne kazem da je to 100% slucaj i kod tebe, ali eto moje iskustvo sa donjom sarkom je ovakvo.

Isto!

I ovde je folija neka prelepljena i morao sam da je probijem i to ne baš lako, a šraf uđe ali neće da se uvije unutra, ali opet nisam upregao baš svom snagom...
Videću, na kraju ću verovatno da zovnem servisera, jedino će ispasti blam ako stvarno ispadne da samo jače treba da se zapne...

Spoljašnji lim je preslab da drži šrafove, šanse su da postoji deblja pločica iznutra u kojoj su rupe sa navojima. Ako i postaji ta pločeca, moguće je da rupe nemaju navoj. Onda je moguće da se samo ureže navoj za te šrafove.

Kod tih budget frižidera, taj "šraf" se zapravo ureze u metal obloge frižidera. U našem žargonu se to zove vijak.

Treba samo snažno pritisnuti na početku, dok ne krene da buši rupu, i urezuje navoj.

Voleo bih da vidim neku sliku tog šrafa i navoja.
Uputstvo, neki od VOX modela. Prošlo je sad dosta vremena, ali i kada sam menjao na LG mislim da je slično bilo da ne kažem isto.
tačka 5. uputstva

Prilozi

• vox vrata.jpg
    vox vrata.jpg
    195 KB · Pregleda: 30
Nazad
Vrh Dno