Šta je novo?

Promena sa ATI na NVIDIA

Miroslav89

Cenjen
Učlanjen(a)
13.02.2014
Poena
154
Ovako, promenim karticu (ATI 3850 HD) na (GTX 470), sve se butuje, instaliram driver za Nvidiu, restart i eto meni crnog ekrana, cak ni BIOS nista (monitor kaze "no signal")...Vratio ATI nazad i radi ok...
Neka ideja ljudi?

Neispravan gtx,cim nece da radi sa instaliranim drajverima.....

Ovako, promenim karticu (ATI 3850 HD) na (GTX 470), sve se butuje, instaliram driver za Nvidiu, restart i eto meni crnog ekrana, cak ni BIOS nista (monitor kaze "no signal")...Vratio ATI nazad i radi ok...
Neka ideja ljudi?
Cisto da pitam, da ne zahteva GTX dodatno napajanje? Probaj GTX na nekom drugom racunaru da vidis da li je do kartice ili do racunara.

3850 ide na jedan 6to pinac, dok GTX470 ide na 2x6to pinac.
Jesi sve lepo povezao?
Koje napajanje imas, da li je dovoljno jako za Fermi (rernu)?

BeQuiet 530W - na sajtu stoji da GTX trazi 550W, 20W razlike nije velika + ostatak komponenti mi je staro pa ni ne vuce puno.
Jesam, sve sam lepo povezao, napajanje ima 2x 6+2 pina i lepo legne sve.

Jesi li detaljno deinstalirao ati drajvere pre instalacije nvidie?

Najbolje digni svezu instalaciju windowsa pa probaj, ali nazalost, nisam neki optimista..

Ako neće ni u BIOS teško da je do drajvera... Verovatno je kartica crkla, ili kao što ima slučajeva, neće da sarađuje sa tvojom pločom. Probaj na drugom kompu za svaki slučaj.

Meni R9 280X nije hteo da izbaci sliku pri prvom pokretanju sistema, znaci tek kada sam ga sastavio sa ovom plocom i procesorom, a prethodno u njemu bila HD6950. Sve sam zivo probao i nista nije htelo da da sliku, cak ni BISO da pokaze. Onda dok se palio po 10. put odlucim da ga restartujem par sekundi posle pistanja da je prosao post i vidi cuda izbaci sliku na ekran. Zasto je to tako moralo da se radi ne znam :/

NVIDIA je to. :)

Za seriju 400 moras da stavis stare drajvere 310 ili 313 a pre toga da deinstaliras ATI drajvere
(mom bratu 460GTX ne radi sa novim Nvidia drajverima, Nvidia postade ko ATI ubija stare serije drajverima)

Teško da je do drajvera problem kad ni do biosa ne dolazi

Upravo to, kartica ni ne dodje do drajvera. Izvadi karticu, očisti bios, vrati karticu pa probaj.
Ili je do kompatibilnosti ili neki kontakt zeza. Napajanje bi trebalo da bude dovoljno.

Nazad
Vrh Dno