Šta je novo?

Promena RAM-a na Macbook (2010)

dejann73

Cenjen
Učlanjen(a)
21.03.2010
Poena
159
Hteo bih da dodam 2x2 gb. Proucio uputstvo na zvanicnom sajtu, gledao video i uradio sve tako ali ne mogu da skinem poklopac :-( Vidim da ga nesto drzi po sredini iznutra i ne smem da zapinjem. Nigde ne stoji kod suport-a da ima neki dodatak koji drzi poklopac po sredini iznutra. Da li je neko menjao memoriju na ovom modelu?

Nish` ne brini samo skidaj!
Drugim recima , upotrebi malo sile, sigurno imaju zabice sa neke strane.
Menjao sam mem. na macbook/pro i nema zime.
Svaki put se moralo koristi malo sile usled istih zabica OK?!!!

Da to je tacno i morao sam da primenim silu kod zabica sa strane ali ovde veruj mi poklopac se savija kad zapnem. Poklopac klizi malo levo-desno, cak se i rotira ali se ne da otkaciti. Video sam uz pomoc lampe da se tu nalazi jedan metalni deo po sredini ali ne znam u kom pravcu vuci.

To mora da nesto novo...nego jel na macbook-u skidas citavu plohu donju ili samo mali dio poklopca (nesto veci od ram modula) , posto je malo nemoguce da ima neki zavrtanj iznad same memorije?
Bilo bi dobro kad bi nam stavio fotografije toga sto spominjes?!
Jesi li pokusao vriti u krug na levo ili desno ili pak vuci/gurati gore dole levo desno?

Koji je tacno model osim sto je 2010te?
Jer se menanje mem. razlikuje od modela do modela!

Model je:
MacBook 7,1(13-inch, Mid 2010)
2,4 GHz Intel Core 2 Duo
2 GB 1067 MHz DDR3
NVIDIA GeForce 320M 256 MB
Skida se ceo donji poklopac. Probao sam da rotiram ali je pocelo nesto da grebe i skripi pa sam odustao. Kao sto rekoh ne znam da li da vucem ili rotiram jer ne znam da li cu ostetiti nesto ispod time. Jednostavno cvrsto drzi poklopac. Na zalost nemogu da uslikam jer je to vrlo mali prorez i ne znam da li bi se uopste nesto videlo na slici ali probacu kasnije.

Sad se secam kad sam menjao mem. rodici na njenom macbook-u!!!
U pravu si sto se tice "sredine" tj. tu u sredini ima jedna zabica(slucaj grube sile).
Ako si primetio u videu(step by step) stranica se otvara sdesna na lijevo stim da hladjenje nije okrenuto prema tebi.
Takodje u knjizici od lapa treba da stoji upustvo kako da menjas memoriju.
Ako pak mislis da se licno nebi trebao zezati sa...jeftinije ti je odnjeti pc sreviseru.
Mozda ti cak nece ni naplatiti ali buduci da si u norveskoj - fingers cross !

http://www.everymac.com/systems/app...e-unibody-how-to-upgrade-ram-memory-type.html

Ok. Hvala puno na pomoci. Mozda probam kasnije jos jednom pa ako ne ide odoh sutra u servis ili tamo gde sam ga uzeo.
Hehe, u pravu si ovde se sve placa :)
Pozzz

Zamenio sam. Bio si u pravu. Trebalo je podignuti poklopac prvo sa jedne strane a ne podjednako sa sve cetiri kao sto sam ja radio.
Izvinjavam se svima jer napravih misteriju od ovoga ali volim da pitam uvek kad nesto neznam.
Hvala ti jos jednom. Sada bi kao sto je red trebao da zovnem pivo ali smo daleko... Ako natrcis ovamo nekad javi :)
Pozzz

Izvinjavam se svima jer napravih misteriju od ovoga ali volim da pitam uvek kad nesto neznam.

:D Heh nema na cemu !
Kad se radi o mac hardveru onda treba pitati milion i jedanput :) !
Planiram nesto ko jedanput proputovat kroz duz Norveje pa cu te imati na umu ;-]
...nego srecom nisi bio na onom "ostrvu"...ja uzasa...drzi se ti Mac-a tako si sigurniji :)
Pozzz

Nazad
Vrh Dno