Šta je novo?

Promena product code-a Nokia E72-1

massive

Čuven
Učlanjen(a)
22.09.2002
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav,

nabavio sam Nokia E72-1 , model koji prodaje Telenor uz ugovor.
Instalirao sam Ovi suite i pokusao da update-ujem software (software version 021.024). Naravno, nema svezije verzije od ove koju trenutno imam, zato sto je product code 0591199

Instalirao sam Nemesis NSS (http://handphone-solution.blogspot.com/2009/07/change-product-code-use-nemesis-service.html) i tamo dobio mogucnost da promenim product code.
Pre nego to uradim - da li postoji mogucnost da se telefon brick-uje? Ne bih voleo da mi se desi ovo:
http://forum.gsmhosting.com/vbb/showthread.php?p=5377605
Tip je posle promene product code-a i Nokia SW update-a dobio mrtav telefon. Kako ga je oporavio to je druga prica... Phoenix itd, ne verujem da bih to mogao samostalno...

Stranica na kojoj sam nasao sve product codes:
http://forum.telefonino.net/showthread.php?t=635653

Dakle, da li da radim promenu ili ne?

a zasto radis update?
lose radi...

paaa, malo je trom. Mislim da tome doprinosi i taj novi interface. animacije neke bezvezne.
Pre ovog telefona imao sam E71. Ovaj E72 sam dobio od firme. Sad mi malo zao da prodajem E71.

Moj drugar je promenio product code, ali na E71, i nije imao problema. A ja sam pomislio zasto ne bih i ja isto uradio, kad naleteh na onog engleza sto je upropastio svoj E72... mrmlj... :wall:

Promeniš PC bez problema. Moraš da isključiš Nokia PC Suite pre pokretanja Nemesisa, a telefon povezuješ u PC Suite modu svejedno.
Znači prvo isključiš PC Suite, povežeš telefon u PC Suite režimu, pokreneš Nemesis i promeniš PC. Tu bar ne možeš ništa da zezneš jer promena PC-a ne utiče na softver koji je trenutno na telefonu.

Jel hocete da kazete, ako sa onim NSS-om promenim taj code na neki od E71, i uradim update software-a, da cu dobiti software od E71? Cemu to? Animacije mozes da iskljucis i radi najnormalnije.

Jel hocete da kazete, ako sa onim NSS-om promenim taj code na neki od E71, i uradim update software-a, da cu dobiti software od E71? Cemu to? Animacije mozes da iskljucis i radi najnormalnije.

mrmlj, da, pogledao sam malo po menu u u u ...heh u eto, mogu da se iskljuce shkrbave animacije ;)
Dobro, sad je fon onako kako dolikuje.

Ne radi se o promeni product code-a da bi se dobio software od E71, vec da bi se dobila mogucnost da se ova Telenor E72-1 Zodium Black verzija unapredi na noviji sofware koji postoji za E72-1
E sad, onaj u-prvom-postu-pomenuti-englez je uspeo da promenom product code-a napravi ciglu (posle Nokia sw update-a), pa ga je nekako vratio u zivot Phoenix-om. Ja niti sam ikada video phoenix itd itd...

NSS mi uredno radi, iscita sve potrebne podatke i ponudi mi da menjam ProductCode. Imam li ja moodawte da uradim to? :laugh:

Naravno da imas ,) , uradi mu pa neka bude sta bude , a bice u redu.

Oprezno dok menjate Product Code

LM, uradio sam to danas. Uz pomoc Nemesis-a sam promenio product code, ugasio NSS, diskonektovao telefon sa USB, startovao OVI suite, konektovao E72, pustio sw update, vratio se posle nekog vremena - Telefon nece da se upali. Ni makac.
Cuje se bzzz, karakteristican kao da ce da pocne da ucitava symbian, medjutim slike nema ;(
Pokusam sa kombinacijom tastera CapsLock (to je valjda skroz levi donji) + Space + BackSpace i paljenje na on/off
Nista i dalje, nema shanse da se dobije slika ...
i posle nekoliko pokusaja odustanem... kasnije, proslo je sat vremena, uzmem opet telefon i stiskam dugne Symbol + Space + BackSpace + on/off i fon se ukljuci.
definitivno je uradio upgrade sw na 022.007 verziju. I debrendirao se...

Izabrao sam 0573569: EURO QW1 BLACK.
Medjutim, zamenjena su mesta Z i Y, ali to se da srediti. Language Pack? ili da menajm ponovo product code? http://forum.telefonino.net/showthread.php?t=635653

Nadam se da ce ovo nekome da pomogne, mislim ova kombinacija tastera... mrmlj.

Telefon je i dalje ziljav, a ja sam svoj stari E71 vec prodao... :wall: Ej bre, mail ne radi kako treba, VPN ne moze da se podesi (koristimo EzVPN profile - na E71 je sve radilo ko grom), nema vise SIP client !?
Mhm, razmisljam se da batalim symbian zauvek, samo treba mi tako jedan da kazem pouzdan telefon za posao. Ima neko predlog? Nebitno je koji je OS.
Drugi fon je iPhone 2G i sasvim je potpuno sasvim najbolji od svih - ali za zabavu.

0587342: BALCANS QW BLACK
0587281: BALCANS QW BROWN
0584260: BALCANS QW GREY

Sto si isao na euro.

Sto si isao na euro.

Au, pa mislim da nema novog software-a za BALCANS product codes? ili ima?
Ako si siguran da ima pa da radim ponovo, ako ne da se ne smaram :mad:

Sumnjam da bi ti ledeni savetovao da stavis balcans ako nema novog updatea ;)

verzija 022.007 , tu ima balkans, RM-530

i ima novija verzija ali nema balkans u sebi.

Poslednja izmena:
e zaoravio sam na temu, pa samo da potvrdim, promenio sam PC u Balcans i sada rade svi tasteri.

Ali telefon je i dalje ziljav. Sta mi bi da prodam E71.

Da nece neko da kupi ovaj moj E72, mislim da se menjamo za neki drugi fon? qwerty me zanima, platforma nije bitna.

Izašao je novi firmware za E72, verzija 031.023

Kažu da radi Garmin sada itd... Da li je neko uspeo da se update-uje na ovu verziju, sa prethodnom promenom Product Code? Naravno Telenor još uvek nema ovaj update...

izvadio sam temu iz naftalina, ali potrebna mi je pomoc.
Moze li mi neko reci koji product code bih trebao da stavim da bih imao srpski meni uz qwerty tastaturu. Svi koje sam probao su za qwertz.

Vrh Dno