Šta je novo?

Promena ploce/procesora/mem - debian 4.0r1

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Razmisljam se da uradim upgrade jedne masinice na Intel945 platformu, trenutno je Intel810/Celeron. Da li je to moguce samo prebacivanjem hard diska ili ce morati reinstall.... ?

thnx...

Poslednja izmena:
Nikad nisam pravio neke veće izmene na "živom" sistemu bez reinstalacije (mada ljudi kažu da Linux ne treba reinstalirati, nego samo rešiti probleme), ali sam imao ovu situaciju: Na ploči imam integrisanu nVidia grafiku, i instalirao sam zvanične nVidia drajvere. Posle sam uzeo 7900GS, ubo je u slot i bila je uredno prepoznata, sa svim svojim mogućnostima.

:edit:

Ranije sam, kada dođem kući za vikend, donosio svoj hard sa instaliranim Slackom, koji sam ubadao kod brata u komp. Sve nam je bilo različito, čipset, procesor, grafička...totalno sve različito. Bez problema je bootovao Slackware, a jedini "problem" je bio to što nije bilo zvuka, pa je alsaconf radio često :)

Poslednja izmena:
Ako nemas SW RAID na staroj i novoj masini i ako nisi modifikovao kernel u nekom pogledu trebalo bi da prodje dosta bezbolno. Naravno uvek je moguce da se stvore neki problemi ali ne verujem da ce biti nepremostivi.

Skoro pa klot net instalacija, 1GB zauzima na disku :)

smor je sto vrti neke skripte i par sajtova pa bi jako bilo neugodno preinstaliravati i podesavati to ponovo.

Nazad
Vrh Dno