Šta je novo?

promena logoa 98se

• Začetnik teme Začetnik teme darkop
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

darkop

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2003
Poena
609
Hteo bih da zamenim logo na startu 98se.Logow.sys je za shutdown, ali ne mogu da pronadjem fajl za start.
Zna li neko?Ne bih to da radim pomocu nekih programcica.

darkop je napisao(la):
Hteo bih da zamenim logo na startu 98se.Logow.sys je za shutdown, ali ne mogu da pronadjem fajl za start.
Zna li neko?Ne bih to da radim pomocu nekih programcica.

Dovoljno je da pripremljenu sliku ubacis u root (c:\) pod imenom logo.sys.

Kod starije 95-ce je ovaj fajl postojao a sto se tice 98-ce mislim da se nalazi spakovan u command.com -u pa ga zbog toga ne vidis. U svakom slucaju, kada iskopiras svoju sliku prikazivace nju pri dizanju sistema.

imas dosta programa koji to odradjuju, a mozes i rucno...

ko sto rece covek u rutu ti je ta logo.sys i to pazi mora da ti bude u bmp formatu i to tacno odredjena velicina 320x400...
2 slike za shutdown su ti u windows folderu...

pri tome, ovo nije bas klasicna bmp slika, jer je dodat i animirani deo u dnu slike, i to mozes rucno da izvedes sa bilo kojom slikom, ali to je vec za malo opsirnije objasnjenje...

Moze li to malo opsirnije objasnjenje kako se menja logo? Znaci mora da se isece u 320x400, a kako se radi animirani deo u dnu slike?

Uh, odavno sam to radio...
To u sustini nije bas klasican animirani deo, vec se samo menja paleta neke boje...
Koliko se secam, sve moze da se odradi i u fotoshopu, nesto oko palete se isprcka pri dnu, a mozes da probas i XrX Animated Logo Utility i XrX Add Bar Utility, a moguce da ima jos neki utilcic, potrazi po sajtovima koji se bave time ima dosta informacija...
Stvarno sad ne mogu da se setim svega...

+
Čini mi se da logo mora da bude u 256 boja🙂

stromen je napisao(la):
Moze li to malo opsirnije objasnjenje kako se menja logo? Znaci mora da se isece u 320x400, a kako se radi animirani deo u dnu slike?

uzmes LogoCycler i zavrsis posao 🙂
Poz! ,) cheers

kalky je napisao(la):
...

uzmes LogoCycler i zavrsis posao 🙂

po nazivu programa, pretpostavljam da on samo s vremena na vreme menja logoe, od recimo nekoliko izabranih, a covek je hteo da ga sam napravi, tj. da ga izmeni a da bude animiran...

dEXE je napisao(la):
...

po nazivu programa, pretpostavljam da on samo s vremena na vreme menja logoe, od recimo nekoliko izabranih, a covek je hteo da ga sam napravi, tj. da ga izmeni a da bude animiran...

pa jeste...ali, izmedju ostalog, u njemu ima lepo objasnjenje za sve sto treba da se uradi da bi to izgledalo lepo...odnosno rezolucija i sve ostalo...
BTW, radi i to...menja logoe (start, shut, log out, pa cak i background) na dnevnoj, satnoj ili kojoj ti hoces bazi...

Poz! ,)
cheers

Nazad
Vrh Dno