Trenutno je na Intel download centru poslednji IRST 13.2.4.1000. Ja sam dobio laptop sa verzijom 12.6.2.1000. Laptop je Dell E7440 i ima samo SSD Samsung 256 GB, mislim da je M2. CPU je i7-4600U Haswell, a chipset je Intel Lynx point LP. Intel driver update utility prepoznaje SATA kontroler kao: Intel ICH8M-E/ICH9M-E/5 Series/6 Series SATA RAID Controller.
Nije mi jasno sledeće:
1. Kada se prelazi na novu verziju IRST da li se mora i OROM u Biosu upariti sa tom verzijom ?
2. U Biosu je setovan kao RAID, ali pošto imam samo jedan disk (SSD) ne vidim kod boota verziju OROM-a, gde se to gleda ?
3. Kako se menja OROM ? Da li flashovanjem BIOSA-a ?
4. Da li je najnovija verzija IRST kompatibilna nadole sa svim starijim chipsetovima ?
5. Može li instalisati preko postojećeg IRST, bez dezinstalacije prethodne verzije ?
6. Da li se novom verzijom IRST dobija na brzini ?
Nije mi jasno sledeće:
1. Kada se prelazi na novu verziju IRST da li se mora i OROM u Biosu upariti sa tom verzijom ?
2. U Biosu je setovan kao RAID, ali pošto imam samo jedan disk (SSD) ne vidim kod boota verziju OROM-a, gde se to gleda ?
3. Kako se menja OROM ? Da li flashovanjem BIOSA-a ?
4. Da li je najnovija verzija IRST kompatibilna nadole sa svim starijim chipsetovima ?
5. Može li instalisati preko postojećeg IRST, bez dezinstalacije prethodne verzije ?
6. Da li se novom verzijom IRST dobija na brzini ?
Poslednja izmena: