Šta je novo?

Promena brzine

blackbomb

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2007
Poena
309
danas sam otiso da platim adsl i da predjem na 1mb paket

rekli su mi da ce promeniti za 5-7 dana tako isto su mi rekli kada je trebao port pa

sam ceko 4.5 meseca

dali je iko u skorije vreme menjao brzinu i za koliko su mu promenili

da umalo da zaboravim kod sezama sam

ja sam na telekom, promena izvrsena putem njihovog web sajta i sredili su mi za nekih 10-15min. verovatno su zaboravili na tebe ;)

ja sam na telekom, promena izvrsena putem njihovog web sajta i sredili su mi za nekih 10-15min. verovatno su zaboravili na tebe ;)

Ono sto me interesuje je ko u stvari regulise promenu brzine ? Da li je to lokalna sluzba ili se to radi iz nekog regionalnog centra? Kada ovo pitam, mislim na manje gradove. Znam neke ljude kojima su lokalni direktori povecali brzinu pa sada imaju preko 2Mbit-a iako zvanicno imaju i placaju manje pakete, te zato ovo i pitam. Da li je moguce promeniti brzinu mimo ugovorenog paketa u lokalnoj zgradi Telekoma ?

Poslednja izmena:
posto si mene citiriao, odgovor je ne-znam, odgovor neka ti da neko ko se razume vise u tematiku. ne poznajem nikog ko radi u telekomu ili imam neku vezu tamo, dakle, otisao na sajt popunio sta je bilo potrebno i iznenadio se kako je to brzo reseno, ns je u pitanju.

hmm meni su rekli kao sto sam reko poslace zahtev telekomu i bice za 5-7 dana

a nesto mi mirise da ce da bude kao ovo za port 4.5 meseca...

zovi ih sta da ti kazem...

Kod mene je bilo gotovo za par dana kada sam tražio promenu brzine kod Sezama.
To mora da odradi ekipa Telekoma u centrali, ali ne verujem da može da traje duže od nedelju dana u najgorem slučaju.

Poslednja izmena:
Kod beotela je: "posaljite zahtev za promenu brzine do 20og u mesecu" ...Verujem da vama koji ste telekomovi adslovci to ide jednostavnije, medjutim za druge provajdere i nije tako lako..

Zavisi koja je promena brzine u pitanju. Sa 256 na 512kbit/s se prebacuje brzo, posto je 256 ustvari softverski ogranicen 512kbit-ni port, pa samo iskljuce ogranicenje. Sa 512 na neku vecu brzinu mora da se ceka duze, jer mora da se menja uredjaj u centrali. Tako bar kaze jedan moj prijatelj sto radi u telekomu s tim cudima. Verovatno se zato ceka duze. :trust:

Kakav crni uredjaj!!!
Sve se to odradjuje putem softvera. Svi smo na ADSL2 (ADSL2+) opremi. Samo na koncentratoru za zadati user i pass promene max up i max down parametre i eto ti povecanja ili smanjenja brzine.
Kod telekoma to ide tako sto na njihovom sajtu popunis zahtev i oni ti u roku od 24h povecaju ili smanje brzinu. Vec sam vise puta menjao brzinu, i navise i nanize i svaki put je bilo u roku od max 24h.

Pozdrav.

Vrh Dno