Šta je novo?

Promena boje desktop ikona

neo geo

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2005
Poena
395
Na destopu imam svega 3 ikone (my computer, my doc i recycle) koje zelim da izmenim u smislu balansa boja, tj da ih iz plave izvucem u zeleno

skinuo sam neki free icon editor, i sredio balans boja, za sve formate ikona unutar tog ico fajlai kad uradim change icon iz display properties-a, desktop ikona i dalje ostaje u plavoj boji, iako se u win exploreru vidi u novoj nijansi ..

da li neko moze da mi kaze gde gresim ?

Iskljuci desktop ikone, pa ih ponovo ukljuci, mozda onda uspe.

Nije pomoglo, dzaba, opet odnekud izvuche original boju ikone ..

@neo geo
Obrisi cache ikonica, udji u %USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\ i obrisi IconCache.db
Fajl je sakriven...

ili jednostavno, instaliraj iconpackager, i stavi sebi fenomenalne ikone sa deviantart-a, koje izradjuju najbolji GFX dizajneri ...

obrisao sam iconcache, mada je bio na drugoj lokaciji, i nigde ga vise nije bilo, ali dzaba ... i dalje vuce odnekud plavu ikonu

probacu iconpackager, mada mi se ove tri vesele ikone koje drzim ne menjaju

hvala

Na drugom mestu? Jesi ukljucio prikazivanje sistemskih i hidden fajlova? Ili da se ne mlatis sa tim, kucaj ovo u command prompt:
del /F /A:H "%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\IconCache.db"
Rebuild verovatno tek nakon restarta windowsa.

obrisao sam iconcache, mada je bio na drugoj lokaciji, i nigde ga vise nije bilo, ali dzaba ... i dalje vuce odnekud plavu ikonu

probacu iconpackager, mada mi se ove tri vesele ikone koje drzim ne menjaju

hvala
Ako hoćeš da vratiš prečice da nemaju plavu pozadinu:
Desni klik na desktop=>Tab Desktop=>Na dnu Customize desktop=>Tab Web=>odčekiraj sve stavke.
Pozz:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno