Šta je novo?

Prolink PixelView PlayTV Pro

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
920
Interesuje me kakva su ovde iskustva sa Prolinkovim tjunerom "PlayTV Pro"?

Po informacijama iz oglasa i sa zvanichnog sajta, to je najjeftinija karta iz cele porodice (kod nas se mozhe naci za manje od 35 evra). Karta mi treba samo i jedino za capture (imam kablovsku, PTT KDS), znachi ne treba mi radio (na sajtu pishe da je FM "opcion", znachi jurim verziju bez istog) niti cu da neshto specijalno gledam program na njoj (televizor mi je na metar od kompa).
Dalje, na sajtu pishe "Supports Windows 95/98". Ja vozim XP Pro (bez SP1), pa me interesuje da li su drajveri za XP dovoljno razradjeni i funkcionalni?
Takodje, ne pishe nishta o capture rezoluciji. Pretpostavljam da je 352x288 @ 25fps. Da li softver omogucava real-time kompresiju materijala? Ne bih da hvatam "sirov" materijal (imam 10 GB praznog prostora na disku), a ne znam da li bi procesor (Celeron 3 @ 1.2 GHz) uspeo da sve postigne u realnom vremenu (DivX 5.05, MPEG1-VCD ili MPEG2). Ni disk nije sjajan (Quantum 20 GB, 5400 obrtaja, dodushe taze defragmentovan i svi podaci su na prvoj "polovini"). Imam dosta softvera za obradu video materijala (VirtualDub, DivX 5.05 Pro, XviD, TMPGEnc, XMPEG itd.) i imam iskustva u tom poslu.

Znachi radi li ova karta ono shto treba za te pare? Ne ochekujem chudo, treba mi samo pristojan capture?

Imam PlayTV Pro. Nije losa kartica za te pare, slika je cista, prijem je solidan - isti kao i na TV-u, drajveri za XP su OK, daljinski je isto dobar, medjutim program za gledanje i capture je slab - snima nekompresovano i za mene to je bilo dovoljno da predjem na iuVCR a on radi capture sa bilo kojim kodekom koji imas instaliran u kojoj hoces rezoluciji. Jedino sto tweakovani WDM drajveri sa iuVCR sajta nisu radili kako treba kod mene. Ja imam 1.2 Celeron i mogu da capture-ujem u divx 4 i gledam u 388x288 (80% CPU) u isto vreme.

Vrh Dno