Šta je novo?

Prolink graficke karte....

omnik

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
855
Da li neko ima iskustva sa navedenim?
Konkretno, zanima me MX400 sa TVOut-om koji staje nekih 160DM. Kvalitet slike, brzina, overklok,TVOut, ma sve...
Unapred zahvalan...

Uzmi je pa vidi... Imas NF, ako je losa slika, baci je na oglas i odma' ces je prodati...

Uzeo:)
Slika je u klasi Gainward-a (MX400 kojeg sam pored probao) sto znaci vrlo dobra. Ima dve verzije: MX400 64MB 6ns TVOut i MX400 32MB 5ns. Cena prve je 165 a druge 140DM. Probao sam verziju sa 64MB/TVOut-om i navodno 6ns memorijom. Na memorijskim cipovima pise Hynix ali nisam uspeo zasigurno da protvrdim da je u pitanju 6ns. Klokuje je se na 220/220 (sto i nije lose za te pare)bez problema. Na 240/240 ne puca, ali ima grafickih anomalija (treptenje textura i sl.). Sve u svemu, prvi utisak je veoma dobar....

Evo jos malo informacija ako nekoga interesuje...

1. Na memorijskim cipovima pise:

HYNIX Korea
HY57V641620HG
0141A T-5 -----> znaci 5ns memorija? :)

2. TVOut:
Chrontet
CH7007A-T
RUD 0143
W9N17

3. Naziv modela je MVGA-NVG11AM (400) 64MB W/TV. Ovo pise na samoj kartici koja je inace solidnog kvaliteta bar sto se izrade tice.

Ala sam smorio :cool:
Moram jos reci da me je kvalitet slike prijatno iznenadio. Nisam siguran da li je varljivo ali ovaj primerak ima primetno kvalitetniju sliku nego bilo kakve Eagle/Inno3D varijante i moze da parira dosta skupljim Gainward modelima. Memorija nije bas ekstra overklokabilna (220/220) ali naravno i cena je manja. Toliko, ako nekoga nesto interesuje neka pita...
Pozdrav:)

Zato sam se i ogradio....

Dakle, ako je verovati u sve to (a nemamo razloga da ne verujemo) - ove kartice su odlicna kupovina.. Mozda, ako uspes da nabavis telefon ljudi koji imaju te karte na lageru, uradimo neki test na sajtu, ali samo Ti kartica jer smo o ovim MX-evima vec sve rekli...

TV-out cip na toj karti je solidan ali ga za sada ne podrzava nijedan TVTool... Inace, ide i do 1024*768 - ako ne ide, updateuj bios karte sa nekim Gainward-om ili regularnim MX400 bios-om....

Re: Zato sam se i ogradio....

Mislim da kod nas trenutno, jedino ima MX400 modela (laki Nesha:) ). GF2 Ti model postoji: http://www.prolink.com.tw/english/product/vga/2ti.html

I jedan veoma kratak "test" kod cika Tome: http://www6.tomshardware.com/graphic/01q4/011218/geforce-ti-16.html
I rezultati u Quake 3 Testu ima u atachu (Prolink je PixelView)
Inspirativno, nema sta hrkk

PS. Gde ima referentni BIOS za NV? Nece preko 800X600. Nekada je bilo na www.m3dzone.com , sad nema. BTW. BIOS na grafickoj je 3.11.01.30.10

Re: Re: Zato sam se i ogradio....

Quake 3 Arena demo001 High Quality 92.5fps
3D Mark2001 default test 2816

Makina:
- Celeron 566@850MHz
- Abit BX6 R2
- 256MB NCP CL2
- Samsung 700NF on Prolink MX400 64MB SDR TVOut
- Creative 128PCI
- Windows 2000 SP2
- Detonator 22.80

Toliko....

Re: Re: Re: Zato sam se i ogradio....

Eto... 15ak dana kasnije kod nas su se pojavili i GF2 Ti modeli by Prolink (kod neshe - easy). Cene su sledece:

Prolink GForce 2 TI , 64MB 126.80
Prolink GForce 2 TI, Tv-out, 64 MB 140.61
Prolink GForce 2 Ultra, 64MB 148.50

Evro, da nema zabune...

Ajd Max, obraduj nas jednim testom :) ;)

Ja sam imao prolinkovu kartu sa 64 Mb rama i tvoutom na probi. Memorija je po defaultu bila 166 (a poslednje cifre na modulima su bile 55). Nisam probao da je overklokujem, a sto se tice slike i brzine ja nisam video nikakvu razliku u odnosu na trenutni Eagle MX400 32 tvout (5ns memorija). Mozda je to zbog 15" monitora.
Chrontet
CH7007A-T

Chrontel chipove podrzava tvtool. Eagle ima chrontel 7008 i ima dva izlaza obican i s-vhs dok prolink ima samo s-vhs i neki kablic koji bi trebao valjda da konvertuje u obican.
Ne znam zasto ta fama o prolinku, oni su za mene obican noname, manji name od Eagle-a i Inno-a

Laza je napisao(la):
Memorija je po defaultu bila 166 (a poslednje cifre na modulima su bile 55). Nisam probao da je overklokujem, a sto se tice slike i brzine ja nisam video nikakvu razliku u odnosu na trenutni Eagle MX400 32 tvout (5ns memorija). Mozda je to zbog 15" monitora.

MX i narucito MX400 je smesno oceniti a da se ne posegne za overklokom. Dosta govori o kvalitetu samog proizvoda (kakva memorija, takav i ostatak kartice). Sto se Eagla-a tice, fora je sto treba ubosti dobar primerak. Ne tvrdim ja da je Prolink bolji kao proizvodjac, jer nisam ni probao vise modela (samo dve varijante MX400). Samo da ima tendenciju da to postane, sa istom ili slicnom cenom.
Za Inno3d vazi isto, proizvodjac koji na neke svoje modele stavlja 8ns memoriju (GF256 SDR) jednostavno nije zasluzio ono sto mu se pripisuje...

Vrh Dno