Šta je novo?

Prolink graficke karte

Matador

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
619
U pitanju je model GF2MX400 64 MB Tv out , kakvi su utisci , kvalitet izrade , prikaza , mogucnosti oc/a , posebno me zanima kvalitet 2D/a i Tv izlaza , gdje je ova kartica u odnosu na Gainwarda , Asusa , MSI ?

Inace cijena je oko 200 DEM .

pozdrav

Ma sve ti je to manje vise isto sa svim firmama koje si naveo ako izuzmemo OC. Nije nikakva mudrost napraviti kartu. I ja sam mislio ono elsa je elsa pa sam onda posle nekih iskustava shvatio da mi ne pada na pamet da placam 100dm za ime...
Dakle ako je cena OK slobodno pazari, ali vidi neki GTS jer je mx pomalo zastareo...

pozdrav:wave;

Mislim da je to prevelika cena za tu kartu. Za te pare se moze naci asus mx-400 sa tvoutom. Imao sam bas tu kartu kod sebe na probi i apsolutno nisam primetio bas nikakvu razliku izmedju nje i eagle mx 400 sa tvoutom. Na prolink postoji samo s-video izlaz (dakle nema i kompozitni kao kod eagle, vec neki kablic koji bi trebao konvertovati signal - ali ne znam kako to radi). Memorija je po defaultu 166 Mhz a ne 200, a na memorijskim modulima nisam mogao pronaci oznaku za brzinu u ns, tako da ne znam koliko stvarno moze, ali odgovorno tvrdim da prolink nije nista posebno, posto sam citao u svetu kompjutera kako je mnogo hvale kao izvanredno resenje. Ne kazem da nije dobra ali kazem da nije nista bolja od eagle-a kojeg ja imam (plava stampa, 5 ns).

Da napomenem da je ta prolink karta bila neverovatno uska, da ne kazem mala. Mislim da mozes proci mnogo jeftinije (sto se Beograda tice, ne znam kakve su cene kod tebe), ali slobodno pazari Eagle ako je jeftiniji, jer za mene je prolink apsolutni "no-name", veci "no-name" od Eagle-a, ako se tako mogu izraziti. :D

Ti mozes bez problema za te pare da kupis povratnu kartu do beograda dodjes kupis, prosetas se i vratis se...Evo ti neke cene
Prolink GForce 2MX400, 64 MB 77.25
Prolink GForce 2 TI , 64MB 124.00
Prolink GForce 2 TI, Tv-out, 64 MB 137.00

jos ako je povratna avionom 50dm eto tebi lepog puta:), bus i voz svakako ulaze u tu cenu...

Laza je napisao(la):
Mislim da je to prevelika cena za tu kartu. Za te pare se moze naci asus mx-400 sa tvoutom. Imao sam bas tu kartu kod sebe na probi i apsolutno nisam primetio bas nikakvu razliku izmedju nje i eagle mx 400 sa tvoutom. Na prolink postoji samo s-video izlaz (dakle nema i kompozitni kao kod eagle, vec neki kablic koji bi trebao konvertovati signal - ali ne znam kako to radi). Memorija je po defaultu 166 Mhz a ne 200, a na memorijskim modulima nisam mogao pronaci oznaku za brzinu u ns, tako da ne znam koliko stvarno moze, ali odgovorno tvrdim da prolink nije nista posebno, posto sam citao u svetu kompjutera kako je mnogo hvale kao izvanredno resenje. Ne kazem da nije dobra ali kazem da nije nista bolja od eagle-a kojeg ja imam (plava stampa, 5 ns).

Da napomenem da je ta prolink karta bila neverovatno uska, da ne kazem mala. Mislim da mozes proci mnogo jeftinije (sto se Beograda tice, ne znam kakve su cene kod tebe), ali slobodno pazari Eagle ako je jeftiniji, jer za mene je prolink apsolutni "no-name", veci "no-name" od Eagle-a, ako se tako mogu izraziti. :D
Lazo,nemoj da se ljutis,ali...Ko daje ovakve izjave, ili ima 14-15' monitor ili mora pod hitno da poseti oftamologa.Prolink je no name izgleda samo u Srbiji.A i ne svodi se bas sve na brzinu,jer tu su nijanse u pitanju.

jer za mene je prolink apsolutni "no-name", veci "no-name" od Eagle-a, ako se tako mogu izraziti.

Pa covek lepo kaze za mene je......., a posto zivi u Srbiji gde se prolink slabo nudi, naravno da je veci noname od Eagle-a, sto nikako ne znaci da je losiji.

gozilla je napisao(la):
jer za mene je prolink apsolutni "no-name", veci "no-name" od Eagle-a, ako se tako mogu izraziti.

Pa covek lepo kaze za mene je......., a posto zivi u Srbiji gde se prolink slabo nudi, naravno da je veci noname od Eagle-a, sto nikako ne znaci da je losiji.

definitivno prolink/pixelview nije noname.
drugo, ima da se kupi ta kartica za 150dem u easy-ju....

ps: postoji li gora slika nego na eagle mx karticama...mislim da je virge imao lepsu...

gozilla je napisao(la):

A, jel' si ti advokat il' tehnolog?:D

Ako je prolink kvalitetna karta onda ni Eagle nije "no-name". I on se prodaje na zapadu. Kazem kartica ko kartica.

OK , samo ako mozete da mi kazete nesto o kvalitetu 2D i Tv out/a . Koliko sam shvatio radi se o prosjecnoj kartici , nizeg ranga od Asusa ili Gainwarda npr .

Zahvaljujem svima na odgovorima , pozdrav

Matador je napisao(la):
OK , samo ako mozete da mi kazete nesto o kvalitetu 2D i Tv out/a . Koliko sam shvatio radi se o prosjecnoj kartici , nizeg ranga od Asusa ili Gainwarda npr .

Zahvaljujem svima na odgovorima , pozdrav
GF2Ti ima izvanredan 2D,a GF3Ti200 na crtu sa svakim Asusom i Gainward-om:wave;

Polovina Vas prica napamet. Ko je sve video uopste dotican primerak. E ja istu posedujem i mogu je samo hvaliti. Kvalitet slike je isti ali isti kao kod skupljeg Gainward-a (inace posedujem i 700NF) kojeg sam imao par meseci. Memorija na ovom mom primerku je 5ns Hynix i klokuje se fino (220/235 max). Nije na nivou Gainward-a sto se overkloka tice ali to je razumljivo s'obzirom na cenu.

omnik je napisao(la):
Polovina Vas prica napamet. Ko je sve video uopste dotican primerak. E ja istu posedujem i mogu je samo hvaliti. Kvalitet slike je isti ali isti kao kod skupljeg Gainward-a (inace posedujem i 700NF) kojeg sam imao par meseci. Memorija na ovom mom primerku je 5ns Hynix i klokuje se fino (220/235 max). Nije na nivou Gainward-a sto se overkloka tice ali to je razumljivo s'obzirom na cenu.

Apsolutno se slazem i samo jedan mali savet-ljudi iskoristite priliku dok se odredjena firma da ne kazem brend probija sa nizim cenama!

:wave;

simpson H je napisao(la):
A, jel' si ti advokat il' tehnolog?:D

Ma ne branim ja nikog, samo kazem da nismo mi krivi sto uvoznici nemaju sluha pa forsiraju eagle a mogu po istoj ceni da nude mnogo bolje karte tipa prolink. Pa ti bar znas da sam ja jos pre par meseci PCTV STUDIO zamenio Prolinkovom TV kartom bas iz razloga sto za manje para nudi isti ako ne i bolji kvalitet.

gozilla je napisao(la):
Ma ne branim ja nikog, samo kazem da nismo mi krivi sto uvoznici nemaju sluha pa forsiraju eagle a mogu po istoj ceni da nude mnogo bolje karte tipa prolink. Pa ti bar znas da sam ja jos pre par meseci PCTV STUDIO zamenio Prolinkovom TV kartom bas iz razloga sto za manje para nudi isti ako ne i bolji kvalitet.
100%;)

Laza je napisao(la):
... slobodno pazari Eagle ako je jeftiniji, jer za mene je prolink apsolutni "no-name", veci "no-name" od Eagle-a, ako se tako mogu izraziti.
Prolink se po Beogradu "vuce" jos od 1993. sa raznoraznim periferijama, tako da ovo gore ne stoji.

vlasta je napisao(la):
Prolink se po Beogradu "vuce" jos od 1993. sa raznoraznim periferijama, tako da ovo gore ne stoji.

Na to sam ja i pokusao da ukazem (korisnom sugestijom :D). Ima mnogo ljudi koji zive u zabludi da je sve cega nema na nasem trzistu automatski znaci da ne valja. Za to su krivi mrzovoljni dileri. Jos jednom, molim Vas da pricate iz iskustva a ne iz dosade...

Pozdrav:)

omnik je napisao(la):
Ima mnogo ljudi koji zive u zabludi da je sve cega nema na nasem trzistu automatski znaci da ne valja. Za to su krivi mrzovoljni dileri. Jos jednom, molim Vas da pricate iz iskustva a ne iz dosade...
Da, ima dosta neiskusnih, a jos vise onih sa malim stazom u ovoj oblasti.

Naprotiv! Ono cega nema kod nas u glavnom je mnogo dobro. Cast izuzecima. Kakva kupovna moc takvi i proizvodi.

Na to sam ja i pokusao da ukazem (korisnom sugestijom ). Ima mnogo ljudi koji zive u zabludi da je sve cega nema na nasem trzistu automatski znaci da ne valja. Za to su krivi mrzovoljni dileri. Jos jednom, molim Vas da pricate iz iskustva a ne iz dosade...

Naravno da ne znaci da ako neceg nema kod nas da to ne valja. Mozda (ali samo delimicno) bi se moglo reci suprotno. Nisu za to krivi mrzovoljni dileri vec oni ne mogu da nadju te komponente po cenama po kojima bi bili konkurentni. Tipican kupac prvo pita da li je to pentijun cetvorka a tek posle ostalo.

Ja nisam pricao iz dosade vec iz iskustva. Imao sam tu karticu (prolink mx400 64MB sa tv-outom) u svom kucistu par dana na probi. Nisam je pazario jer je prodavac trazio visoku cenu iako je kartica bila mesec dana polovna. Posle toga sam kupio Eagle MX400 32MB sa tv-outom plava stampa, 5ns i nisam primetio nikakvu razliku u slici (mada imam samo 15" monitor koji teram na 1024x768 philips 105s). Ja nisam hteo da kazem da prolink ne valja, vec sam hteo da ukazem na cinjenicu da je eagle neopravdano preterano ocrnjen a da je prolinku koji se skoro pojavio (sa karticama na nasem trzistu) ukazano ogromno poverenje. Meni to lici na reklamu. Cinjenica je da u poslednje vreme se sve vise gubi granica u "Name" i "No-name" kompjuterskim komponentama, odnosno u njihovom kvalitetu. Odgovorno tvrdim kartica k'o kartica nikakve razlike u odnosu na eagle, osim mozda nedostatak composite izlaza (kod prolinka) i cudno male dimenzije (tacnije receno uska je, mada ovo moze biti i prednost). Nisam video na koliko je memorija (na defaultu je bila 166Mhz a nije bilo jasno oznaceno na memorijskim cipovima koliko ima ns-). Dakle ne pricam napamet. Mozda bi razlika bila na nekom 19" monitoru u nekoj perverznoj rezoluciji ali tako treba postaviti stvari, a ne kao da svi sada kupci imaju potrebu za visokim rezolucijama i visokim overklokom (mada se ovde nije nesto posebno dokazao prolink). Kartica k'o kartica. Ako se ne ocekuje previse onda je dobra.

Virge ima sjajnu sliku u 2D nemojte da se zavaravate... Jos uvek cuvas svoju staru Expert Color S3 Virge DX2. :D

Ti ti meni?

Nikad nisam imao virge.

Slazem se sa Omnikom: ODLICNA kartica.
Prolink je stara firma, kod nas slabo zastupljena. Sama kartica ima odlican kuler na sebi. Nazalost na memoriji(vecina primeraka) ne pise klok, ali ko je raspolozen za experimentisanje: sve rade stabilno na 200/200, vecina hoce i dosta preko. I nisu skupe. Oko 150-160nemaca bez poreza.
Btw, Virge je stvarno imao dobru 2D sliku. Bio sam vlasnik dva ExpertColor modela:D

Nazad
Vrh Dno