Šta je novo?

PROLINK GF3 Ti200 128MB - uzasan overklok

milanlj

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
619
Neverovatno, uspeo sam da dignem memoriju na samo 440MHz, preko toga se javlja pucanje tekstura i losi pikseli. A jezgro ide do 205Mhz, perko toga karta blokira totalno ceo sistem! Kakav krs...

Ko ti je uopste rekao da je to overklokerska kartica, sem toga sve kartice sa 128Mb se losije klokuju od onih sa 64Mb.

Aca je napisao(la):
Ko ti je uopste rekao da je to overklokerska kartica, sem toga sve kartice sa 128Mb se losije klokuju od onih sa 64Mb.

Nisam ni mislio da jeste, ali sam ocekivao da ce bar da dodje do nekih 460-470 za memoriju. A i za jezgro mu nije neki skor...

Krajnje je neozbiljno proglasavati karticu krsom jer se ne overklokuje dobro!

Broz je napisao(la):
Krajnje je neozbiljno proglasavati karticu krsom jer se ne overklokuje dobro!

Mozda si i u pravu, ali ja to gledam ovako: Sada uglavnom svaki iole ozbiljniji proizvodjac video karti ima skoro iste performanse i i skoro isti kvalitet prikaza, te se sada uglavnom cene po tome koliko imaju kvalitetne komponente na njima sto prouzrokuje dobar ili los overklok. Medjutim, ova prolink ima dobru memoriju, a lose se overklokuje, pa mi je to malo neverovatno. Mozda mi je uleteo los primerak :(

prolink

Ja moju mogu da teram na 200/460

pazi ta kartica (kao i sve druge) je deklarisana da će odlično raditi na svom default kloku i to joj se ne može poreći e sad što je napravljena da se loše klokuje to i nije greška u kartici već u našim navikama :D ko razume shvatiće šta sam ovim postom hteo da kažem

BeastMaster je napisao(la):
pazi ta kartica (kao i sve druge) je deklarisana da će odlično raditi na svom default kloku i to joj se ne može poreći e sad što je napravljena da se loše klokuje to i nije greška u kartici već u našim navikama :D ko razume shvatiće šta sam ovim postom hteo da kažem

Slazem se, cisto sam ocekivao vise, jer skoro sve GF3 Ti200 karte koje sam sretao su isle bar do 480 za memoriju, ali sta je tu je, bar ima 128MB i TV-out i jako lepu sliku.

milanlj je napisao(la):
ima 128MB i TV-out i jako lepu sliku.

E to je sustina - tv aut ako ti treba i lepa slika za tvoje oci za OC bas te briga.

milanlj je napisao(la):
Slazem se, cisto sam ocekivao vise, jer skoro sve GF3 Ti200 karte koje sam sretao su isle bar do 480 za memoriju, ali sta je tu je, bar ima 128MB i TV-out i jako lepu sliku.

Da, ali sa koliko MB na njima... 64?
Evo ti moja, sa 64 MB... ide do 520, 530 kad je lep dan :D za memoriju, dok je core nedopustivo slab-220 MHz...
Da ima lepu sliku, ima... Mnogo dobru.

PS. I sta si dobio sa tih extra 64 MB? Mislim, sem smanjenja mogucnosti za O/C memorije......

CAR je napisao(la):
Da, ali sa koliko MB na njima... 64?
Evo ti moja, sa 64 MB... ide do 520, 530 kad je lep dan :D za memoriju, dok je core nedopustivo slab-220 MHz...
Da ima lepu sliku, ima... Mnogo dobru.

PS. I sta si dobio sa tih extra 64 MB? Mislim, sem smanjenja mogucnosti za O/C memorije......

Nisam ja nista dobio jer je to bila karta koju je htela musterija, a i nije bio tada nijedan model od 64MB, svi su bili prodati. Cisto sam je testirao dok je bila njegova masina kod mene na sredjivanju... Znam ja da se 64MB karte bolje klokuju, ali nisam znao da je bas tolika razlika. Eto ti si uspeo na 520 memoriju, a ja na ovoj o 128MB jedva 440mhz. Ogromna razlika!

Zato ja i pricam da 128MB stvarno ne znaci nista a nece ni u buducnosti. Narocito sa GF3ti200. I ako se pojave igre koje koriste tolike texture brzi klok ce prevagnuti u gotovo svim rezolucijama (mozda nece u 2048x1536 ili sta ja znam :D). Jos dok se to desi GF3 ce biti na nivou MX400 danas...

omnik je napisao(la):
Zato ja i pricam da 128MB stvarno ne znaci nista a nece ni u buducnosti. Narocito sa GF3ti200. I ako se pojave igre koje koriste tolike texture brzi klok ce prevagnuti u gotovo svim rezolucijama (mozda nece u 2048x1536 ili sta ja znam :D). Jos dok se to desi GF3 ce biti na nivou MX400 danas...

upravo tako. Svaka cast, majstore ! ;)

milanlj je napisao(la):
Nisam ja nista dobio jer je to bila karta koju je htela musterija, a i nije bio tada nijedan model od 64MB, svi su bili prodati. Cisto sam je testirao dok je bila njegova masina kod mene na sredjivanju... Znam ja da se 64MB karte bolje klokuju, ali nisam znao da je bas tolika razlika. Eto ti si uspeo na 520 memoriju, a ja na ovoj o 128MB jedva 440mhz. Ogromna razlika!

Onda OK, ti i uzasao cist iz svog tog posla...
Koliko se ja nesto secam, simpson je tog istog Prolinka (dakle, sa 128 MB) poterao na 200/500... Tako mi je bar napisao.

CAR je napisao(la):
Onda OK, ti i uzasao cist iz svog tog posla...
Koliko se ja nesto secam, simpson je tog istog Prolinka (dakle, sa 128 MB) poterao na 200/500... Tako mi je bar napisao.
Na 200/500 odradi 3D Mark 2001 ,ali cepa texture uzasno.Maximalno stabilno je radio na 200/465,za razliku od varijante sa 64MB koje se sve odlicno clockuju.

simpson H je napisao(la):
Maximalno stabilno je radio na 200/465,za razliku od varijante sa 64MB koje se sve odlicno clockuju.

Odlicno? :D
Ako mislis na onu moju... ne znam sta je odlicno u 220/530 max...
Dobro, memorija i nije losa, ali je core krs... sto ipak nije ni cudno sa onolicnim coolercicem.

Care, nije do kulera nego do primerka i serije iz koje dolazi. Gainward dobija primerke iz tzv T-serije koje se klokuju do bola, dok recimo chaintech i slicni uzimaju one koji rade na default-u plus 10MHz...

simpson H je napisao(la):
Na 200/500 odradi 3D Mark 2001 ,ali cepa texture uzasno.Maximalno stabilno je radio na 200/465,za razliku od varijante sa 64MB koje se sve odlicno clockuju.

Da, i ovaj "moj" primerak se klokovao na 210/500 ali je bilo toliko brljotina i pucanja tekstura da je to neverovatno. Onaj rezultat od 440 za memoriju je najvise sto je moglo a da slika izgleda dobro bez brljezganja.

CAR je napisao(la):
Odlicno? :D
Ako mislis na onu moju... ne znam sta je odlicno u 220/530 max...
Dobro, memorija i nije losa, ali je core krs... sto ipak nije ni cudno sa onolicnim coolercicem.

Sta bi ti hteo, to je odlican rezultat za jednog Prolinka. Ako si hteo vise onda si trebao da kupis Gainward Golden Sample ili Leadtek 200TDH ali to ima i svoju cenu. boom

Broz je napisao(la):
Care, nije do kulera nego do primerka i serije iz koje dolazi. Gainward dobija primerke iz tzv T-serije koje se klokuju do bola, dok recimo chaintech i slicni uzimaju one koji rade na default-u plus 10MHz...

Ma znam ja to, ali svejedno ostaje cinjenica da je ventilator mnogo mali... a ne Jumbo k'o kod tebe na Gainward-u ili na ASUS-u... koji opet nema hladnjake za memoriju.
A sto se tice Chaintech-a... kad si ga vec pomenuo... ne znam, ja bih rado uzeo onaj njihov GF3 Ti200 Golden Sample :D , tj. Special Edition... jes' da ne moz' da se nasvira mnogo, ali bre sto MOCNO izgleda!

Aca je napisao(la):
Sta bi ti hteo, to je odlican rezultat za jednog Prolinka. Ako si hteo vise onda si trebao da kupis Gainward Golden Sample ili Leadtek 200TDH ali to ima i svoju cenu. boom

Ma hteo sam ja da uzmem bas tog Gain-a, ali nije bilo kad sam ja uzimao kartu... u celom Beogradu nije bilo nijednog GF3 Ti200 (!), sem ASUS-ovih Pure i DeLuxe modela. Ja sam ovog uzeo od simpsona, i to sam mu bukvalno iscupao kartu iz masine :D , a onda se on upgrade-ovao na GF4MX440 :D i to by MSI :D:D:D
Tek, nedelju dana kasnije, pojavise se prvi Leadtek-ci u gradu... tek toga apsolutno nije bilo ranije... A iskren da budem, imao sam malu averziju prema ovoj karti, i to upravo zbog onog coolera... Mislio sam da karta koja ima "simbiozu" kulera za core i memoriju nema sanse da se dobro O/C... bas kakav je bio slucaj sa MSI-jevim Ti200 modelom...
... kako sam se samo prevario. :(

CAR je napisao(la):
A sto se tice Chaintech-a... kad si ga vec pomenuo... ne znam, ja bih rado uzeo onaj njihov GF3 Ti200 Golden Sample :D , tj. Special Edition... jes' da ne moz' da se nasvira mnogo, ali bre sto MOCNO izgleda!

Jel' ti gledas u kuciste ili u monitor? :p

Vrh Dno