Šta je novo?

Prolink GF 6600gt?!

Maji pvinc

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2005
Poena
301
Pozdrav dobri ljudi!
Pre nekih dva meseca kupio sam doticnu kartu i od tada me "muci" jedna stvar.Naime,u 3d marku '03 dobijam oko 7000-7100 poena.To je jos i ok,s obzirom na brzinu(sporost) mog procesora,ali u igrama je situacija malko drugacija!Pre ove gf 6600gt karte sam imao Radeta 9600xt i dobitak u performansama je veci jedino u vrlo visokim rezolucijama(1600x1200),dok u 1024x768 je skoro nikakav!Npr. timedemo DOOMIII daje oko 38fps(1024x768,high),35fps(1200x1024,high) i 31fps(1600x1200,high)!Kao sto vidite,u ovoj a i u svim ostalim igrama promena rezolucije dovodi do jako malih varijacija frameratea ,svega par "komada"!Tu nesto nevalja,posto sam citajuci postove video da vecina sa ovakvom karticom ima mnogo vise frameova!Da li je u pitanju (pre)slab procesor za ovakvu grafiku ili je sama kartica falicna ili mozda nesto trece?Konfa je sledeca:Chieftec 300w psu,Abit NF7 s2,xp 2000+,1gb Infineon cl2.5 ddr400 rama,WDC 1600JD itd.
UNAPRED HVALA!POZ

rezultate koje si ti gledao su definitivno napravljeni na jacim procesorima A64, a ti imas Athlon XP 2000+, i verovatno ti nije ni OC-ovan! tako da je tu razlika! Imas dobru plocu, probaj malo vise da izvuces iz proc.-a ima ta tvoja karta da pojede rezultate tog 9600xt 😉

U pravu si,procesor nije klokovan.Probao sam ali ne ide,nesto malo i zapucava se,ne pomaze ni podizanje napona ni vudu madjijahttp://www.benchmark.co.yu/forum/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=640083#
Vb Devil...***a(nemamo svi pare za A64)!Nego,ortak razmislja da za nekih mesec dana proda njegovog bartona 3000 pa sam mislio da ga pazarim za neke sitne novce!Da li bi to odradilo posao,odnosno koliko bi otprilike bilo prosecno ubzanje u igrama u odnosu na sadasnji proc?

pa ajde racunamo ovako 😀
ja imam 512 MB rama, istu plocu, procesor BArton 2500@3200 (fsb 200MHz) i Radeon 9800PRO!!!! i nemam problema ni sa jednom igrom, sem malo zezanja sa nekim svezijim naslovima, ali je to zbog memorije (ti tu neces imati problema sa 1 GB)!!!
tako da ces se naigras, jerbo ce ti proc biti jak, memorije imas podosta a i grafika je 6600GT, samo da prsti 😉

OK,THANKS DUDE!Pazarim ja onda ortakovog bartona,malcice ga overdopujem i to bi trebalo da bude dovoljno!Pozdrav ToxiC!

A ja sa masinom iz potpisa imam 38 fps u Doom 3 1024x768 high.

Pa sta? I ja imam hard disk od 80 GB 😀 😀 😀

NF7 s2 koju i ja posedujem nema mogucnost otkljucavanja mnozioca, nazalost, tako da ti samo preostaje eksperimentisanje sa magistralom.
Ali, opet moze da se lepo digne magistrala, i da dobijes neko ubrzanje od 200 - (ako imas dobro napajanje ) 300 Mhz.
Koje jezgro imas, ako je palomino, ili tb'a (kao ja), neces se mnogo usreciti....200/300 mhz ti je maximum. Memoriju slobodno spusti na 2.0. Ne znam da li je do ploce, ali ja sam uzeo Kingston VR 512, i stavio na 2.2.2.5 i nema da zeza nigde i ako je klokovana na 2x217. Tebi je valjda mnozilac 12.5 x 10 sto ti dodje oko 1.6 ghz, meni je mnozilac mnogo mali 11x, i posto ne mogu da ga promenim zbog ploce slaba mi je vajda od dizanja magistrala. S, druge strane ti bi zbog veceg mnozioca mogao da bolje prodjes od mene.

p0z

Nazad
Vrh Dno