Šta je novo?

Prokleta HD 7770

Miha381

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2014
Poena
154
Pozdrav drugari, verovatno se vodilo bezbroj diskusija o ovome pa reko da pitam ima li nekog stabilnog resenja za nas koji imamo ovu graficku kartu?

Bas mi je stigla danas Gigabyte HD 7770 i bio sam sav srecan dok zapravo nisam ubacio kartu i pakao je nastupio. Pre nje sam imao Radeon HD 4670 i obrisao sam sve drajvere pomocu driver fusion-a. Sve lepo instalirao iz pocetka, skinuo latest drajvere i opet imam probleme kao na primer neke igre mi zakoche, neke puknu. Recimo kad gledam film i izadje mi u cosku da se neko ulogovao na skajp totalno opadne fps dok se ne skloni notifikacija u uglu i slicne gluposti. Posle raznoraznih FixIt resenja, updejta bios-a, reinstaliranja drajvera, menjanja PCI-E soketa itd itd opet nisam zadovoljan radom. Posebno sam u dilemi zato sto na primer mi Splinter Cell novi radi fino tj. bolje nego sa starom grafickom i burn in testovi prolaze sa dobrim rezultatima, a s druge strane ima tih gomilu gluposti i zagusenja. Jos jedan problem sam primetio, a to je da mi svako malo puca explorer.exe posebno u Aero modu.

Problem je zaista iritantan i razmisljam sta je najbolje resenje? x.x

Kad si vec sve te softverski racionalne opcije isprobao, mozda jos samo da reinstaliras windows. Pa sve opet. 🙂

Poslednja izmena:
Kad si vec sve te softverski racionalne opcije isprobao, mozda jos samo da reinstaliras windows. Pa sve opet. 🙂

Da znas, mogao bih i to da probam. Al nesto sam pesimistican u vezi toga. Nekad je taj novi windows resavao sve, al dal ce i ovo?! Bilo bi lepo!
Jedino ako ne resi, pa moram opet da cackam sve to da bih izvukao makar nesto iz ove graficke karte. 🙂

Ovako da pogledas ti zauzece procesora prvo.
Otvori taks manager i ostavi da radi.
Skini MSI Afterburner instaliraj,pokreni i neka radi.
Pokreni igru,igraj malo,izadi i pogledaj zauzece procesora
i graficke.

Igrao sam FIFU sada, deluje kao da preskace frejmove tj blago secka. Plus meniji kroz igru se dosta sporije ucitavaju od kad sam instalirao HD 7770.

Evo rezultata iz Afterburner-a.

GPU temp. : min 32 max 45
GPU usage : min 0 max 63
Fan speed : min 41 max 47
Core clock : min 300 max 1050
Memory clock : min 150 max 1125
Memory usage : min 29 max 252

Ja mislim da tebi ploca pravi problem. To blago seckanje, tj preskakanje frejmova u igrama sam prvi put video na tim AM2 plocama, kada se pojavila NVidia serija 8 grafickih. Tada je update biosa resio problem. E sad, ako nemas vec najnoviji bios, mogao bi da probas da ga flashes. Ovo bi trebalo da je tvoja ploca, 1103 je poslednji bios..

EDIT: Ah, sad vidim u tvom prvom postu da si flashovao bios... :wall:

Poslednja izmena:
Long shot, ali proveri napajanje??? Cesto seckanje, trotlovanje je znak da nesto sa dotokom struje nije u redu.

Ne trosi 7770 puno struje ali ipak zahteva dodatno napajanje.

proveri ti vizuelno u kakvom ti je ploca stanju, imao sam par slucajeva kad je matora ploca prvila slicne probleme

Vrlo je moguce da ploca pravi problem, al opet nisam siguran. Zelim biti siguran da grafika dobro radi, al nemam gde drugde da je ubacim trenutno da testiram na nekoj novijoj masini.

Ploca je vizuelno u odlicnom stanju, nigde nista nije curelo, nista nije nabubrelo. Sto se tice napajanja nisam siguran kako to da proverim? Ili mi treba nesto vise od 500W, mada je ovo stara masina pa sumnjam da je to problem?

znaci ono sto ti je ostaje su, win, hdd (ako imas neki matori koji riknjava) ili napajanje, cetvrtog nema

Probah i da reinstaliram. E sad ne znam zasto mi ovoliko igra gore dole na ocitavanjima u Afterburner-u?

Capture.PNG

CPU bottleneck? Probaj da prodjes krug ili dva nekog 3DMark-a, ili pokreni MSI Kombustor i sl i vidi da li se penje GPU usage do 100%

moja asus 7770 radi bez problema na gigabyte am2 ploci nije do ploce

Probah i da reinstaliram. E sad ne znam zasto mi ovoliko igra gore dole na ocitavanjima u Afterburner-u?

Pogledajte prilog 133389

Hoce to do drajvera za grafiku. SLicno se zna dogadjati sa ponekim verzijama beta drajvera u CrossFire konfiguracijama, ali samoz a GPU br.2.
Skini poslednje drajvere sa AMD sajta. Pobi sve power saving opcije kako u BIOS-u tako i u windows.

Isprobao sam sve, bez uspeha. Na kraju sam reinstalirao sistem i sada nemam nikakvih problema 🙂 haos

Hvala svima u svakom slucaju!

IMG_20140126_163122.jpg

IMG_20140126_163041.jpg

Kad sam mislio da sam resio sve probleme iskoci mi ovo preko ekrana i imam par BSOD problema sa atikmpag.sys i dxgkrnl.sys fajlovima ...

Ja imao iste takve probleme sa Leadtek 9600GT, seckala, bacala slicne artefakte u win, u rome total wat, stalker, u name it. Bio problem do loseg memorijskog cipa. Nabavim ja drug 9600GT od MSI-a i ona crkne od losih zavojnica. Od tada ne kupujem grafe ispod 150 evra. Zadnja 6950 potrala skoro 3 godine i prodah je za 100e 😀

Ne mogu da ne primetim da se Gigashit bas srozao s kvalitetom grafi.

Da da. Isti problem sam imao sa mojom 7750. Reklamirao, dobio novu sad je sve ok 🙂

Nazad
Vrh Dno