Šta je novo?

Projektori?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Ima li neko iskustva sa doticnima?
Koji su kvalitetni? Iskustva? Sta je bitno?
Ansi lumeni?
Rezolucija?
Proizvodjac?
Na koje nacine se povezuje sa kompom?
Bilo sta?

Unapred hvala:wave;

Bitni su ti:
Ansi lumeni - sto vise to bolje i skuplje
Rezolucija - 800x600 minimum
Proizvodjac - Proxima (ASK), EPSON...
Spremi 5k+ ako hoces legalno sa garancijom..

ako si i dalje zainteresovan pisi pa da ti nadjem jedan :)

Nije za mene. Poznanik hoce da uzme plazmu od 2m dijagonala, pa da ga nosa u dvoriste kada mu treba za nesto i da vraca u dnevnu sobu. Plazma je 18k i krajnje je neprakticno nosati je, a projektor mi je pao napamet, jer u dvoristu ima fantastican beli zid:) +sto je sve predvidjeno za vecernje sate.....

Ja mu predlozio, a on kaze: raspitaj se!

E, sada, moj interes je u tome sto plazmu tesko da cu ikada obiti na upotrebu, a projektor bih i mogao da uzmem kad mi zatreba:D

Ajde ako ti nije tesko, posalji mi sto vise iskustava i info vezanih za projektore na [email protected] pa mozdai bude nesto:)

Proxima

Na poslu imam Proxima projektor, makina je stara 3-4 godine.

Par puta sam ga donosio kuci da bih se malo utripovao... Stvar je sjajna. Ovaj model, (ne znam tacno oznaku) ima rezoluciju 800x600 sto je sasvim dovoljno za svaku upotrebu. Ima prikljucak za svhs i composite video ulaz i naravno monitorski za komp. Izdrzao je stotine nosenja po zemlji i inostranstvu, mnoge kongrese i naucne skupove etc.

Bilo da gledas filmove ili da pustis igru preko celog zida, osecaj je fenomenalan...

Pitfalls: 2, ali velike

1. Sijalice mu crkavaju svakih stotinak sati. Prve, fabrice su irdrzale oko godinu dana, a potom smo zbog nedostatka novca za orig. u vise navrata pazarili Osramove, koje su 20x jevtinije (originalne kostaju oko 500 dem), ali traju i znacajno krace.

2. Buka (...u modi). Nije za sobnu upotrebu samo zbog toga. Ovaj nas komad ce cuje otprilike kao i unutrasnja jedinica klima uredjaja kad radi na max brzini. Pored sjajnog dozivljaja, posle par sati toliko zasmeta, da pozelis da ga ugasis...

Pozdrav, Cale

Re: Proxima

Cale je napisao(la):
2. Buka (...u modi). Nije za sobnu upotrebu samo zbog toga. Ovaj nas komad ce cuje otprilike kao i unutrasnja jedinica klima uredjaja kad radi na max brzini. Pored sjajnog dozivljaja, posle par sati toliko zasmeta, da pozelis da ga ugasis...

Mozda je to sa novijim modelima reseno? Ove koje sam ja vidjao nisu bili nesto mnogo bucni, ali ne mogu reci da je bila bas tisina u prostorijama gde sam ih vidjao....

Za sijalce valjda postoji neki propisani vek trajanja....

OD cega zavisi kolika je max korisna dijagonala koju mozes da projektujes?

Zavisi od jacine osvetljenja tj. koliko je ansi lumena ali i od optike. Inace, novi modeli nisu tako bucni kao Caletov i stvarno su mrak... Reci mi sta te interesuje, penosni model (skuplje) ili stoni?

Te varijante za projekciju napolju su u principu moguce ali zahtevaju mnogo vise ansi lumena tj skuplje modele, obicno ti treba zatamnjena prostorija.

Nazad
Vrh Dno