Šta je novo?

Projektor

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
KaKo da povezem Amigu na Projektor EB - X6? A SPektruma?

pa valjda ima kompozitni ulaz, to ti je najlakse ali i najlosijeg kvaliteta..
bolje bi bilo ako moze RGB nekako, mozda cak i na VGA konektoru (cuo sam da to radi kod nekih TV monitora), SCART verovatno nema?

evo gledam sta ima od konektora taj projektor:

1xD-sub 15-pin (RGB)
Video
1xD-sub 15-pin (component)
1xRCA
1xS-Video

za spektrum ti je veoma lako da dobijes kompozitni izlaz od onog RF-a. pominjali smo to. Amiga ga naravno vec ima.
Nije preveliki problem ni s-video dobiti i na Amigi i na Spektrumu, ali mozda bolje da odma probas RGB ili onaj drugi komponentni ako nisi zadovoljan kompozitnim.

evo gledam sta ima od konektora taj projektor:

za spektrum ti je veoma lako da dobijes kompozitni izlaz od onog RF-a. pominjali smo to. Amiga ga naravno vec ima.
Nije preveliki problem ni s-video dobiti i na Amigi i na Spektrumu, ali mozda bolje da odma probas RGB ili onaj drugi komponentni ako nisi zadovoljan kompozitnim.

Ovo je AMiga 500 , znachi morao bih da ukljucujem i RF modulator ako sam te dobro shvatio (za prvo resenje). Oce slika biti onako mutna i duplirana kao nekad na tv-ima. Da li postoji opasnost da sheeb...m nesto u projektoru jer sam totalni duduk za ovo

pa da, treba ti modulator jer obicna a500 ima crno-belu sliku na ugradjenom kompozitnom (mislim da A500+ ima u boji), ali na tom modulatoru ne koristis RF izlaz vec kompozitni, onaj pored audio ulaza.

Mislim da se to 'mutna i duplirana' odnosi na RF izlaz koji je skoro uvek ocaj. Po meni je kompozitni uglavnom OK, bar za igrice.
Ne mozes nista pokvariti na projektoru, to su sve mali naponi. ako te ipak brine, probaj prvo na nekom TV-u, skoro svi imaju kompozitni ulaz.

Poslednja izmena:
jeste, A1000 ima u boji. samo sto su nesto zeznuli, pa ima problema. malo su razmazane boje ili tako nesto.. nisam siguran, davno sam je zadnji put ukljucio. znam da treba mali 'hack' da bi radilo kako treba.

mislim da bi bilo cudno da cdtv nema u boji..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno