Šta je novo?

Projektor za kucnu razonodu?

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Zena me pita da joj kupim neki projektor,posto obozava da gleda serije i filmove a dnevna ima idealan zid za projektor.
Reko nema frke,sad cemo vidimo... pa i imam sta da vidim,od silnih lumena,rezolucija,native i suported,kontrasta,DLP,LED,od 100 do par hiljada eura trt mrt ja se pogubio totalno...

Treba mi savet ne sta da kupim,vec na sta obratiti paznju,sta je bitno da bi projektor dao neku normalnu sliku za filmove,TV tj obicnu kucnu razonodu?

Unapred zahvalan

Uvek sve zavisi od kesa koji ste spremni da date. Za filmove i poneku utakmicu stvar resava i najjeftini modeli od poznatih proizvodjaca. Ja ima Benq MP 515 st i vise sam nego zadovoljan iako je 800x600. Bolj bi bilo da je 720p ali kad bacim sliku na zid, zbog oznake ST, imam sa 2,5m sliku 2,5 sa 1,5 sto mu dodje skoro 3m dijagonala. Uzivanciji nikad kraja. Em sam ga kupio za male pare polovnog sa jos mnogo sati rada za lampu.

Bolje da prvo negde vidi da se ne ispostavi da mu smeta RBE kod DLP projektora.

Ovaj je sada na akciji,mislim da se poklapa sa smith-ovim kriterijumom:

Acer H5381BD

Samo ti lumeni i kontrasti su spansko selo za mene sto se tice projektroda...

Traži neki test modela koji te zanima jer u specifikaciji svi lažu.

http://www.amazon.com/Celluon-PicoP...893&sr=8-1&keywords=celluon+picopro+projector

Ja recimo imam ovaj, sad kome je prenosivost bitna... Laserska je optika ,nema lampu. 30 000 sati po deklaraciji. Istog trenutka laser sam izostrava sliku zavisnosti na koju udaljenost ga postavis. Dobar je za povezivanje sa telefonom preko miracast-a(screen mirroring),naravno i hdmi,dlna. Baterija daje 2 sata preko wifi konekcije a 3 sata preko hdmi. Za filmove/utakmice je odlicno,daje taj bioskopski efekat i trazi mracnu prostoriju.Slika ne gubi preterano na kvalitetu,meni prostorija ne dozvoljava preko ovih mozda 80ak,90 " dijagonale.Jedina zamerka nema keystone podesavanje tako da mora biti postavljen na optimalnu visinu da ne bi imalo distorizje slike. Sony je nakon ovoga izbacio neki model mislim R1 koji ima keystone a u principu je istih karakteristika. Opet mislim da je ovo interesantnije kome je bitna mobilnost.

Ja sam pre dva meseca kupio benq w1070+ full hd projektor.Za sada sam i vise nego zadovoljan kvalitetom slike i bojama koje reprodukuje.Pre njega sam koristio benq w700 i primetna razlika na strani w1070+.
Mozda jedina mala zamerka je ta da je malo bucniji ali nista vise od mog starog w700.Meni ne smeta uopste.
Kupio sam ga u subotici pa ako ti bude trebao telefon za porudzbinu posalji mi pm.Garancija je 3 god na projektor a na lampu nesto manje.

Koliko si zadovoljan slikom kad nije potpuni mrak u sobi? Tipa radi neko svetlo ili kroz prozor ulazi dnevno.

Inače mislim da taj model ima naslednika, W1110?

Vrh Dno