Šta je novo?

Projektor za kucni bioskop

wule011

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
301
Da li neko ima iskustva u ovome?
Svaki savet je dobrodosao...

Razmisljam se izmedju InFocus X3 i InFocus ScreenPlay 4805 (i eventualno Plus U5 512) - svi u cenovnom rangu 1200E (bez PDVa).
Znam im tehnicke razlike ali me zanima koliko to realno pravi razlike u kucnoj varijanti za najcesce gledanje filmova (DVD) i nesto redje TVa i igrica!

Naravno u obzir bi doslo i platno (zidno) pa ako neko ima i ovde neki savet...

Projkecija bi bila u sobi (koju ne bi bilo moguce u potpunosti zamraciti tokom dana) na daljini oko 3,5m.

Nesto slicno i mene zanima. Cak je i cenovni rang tu negde :)

vladat

mene zanima, da li racunar moze da se poveze na projektor i da li preko racunara mogu da se pustaju filmovi i igraju igrice po platnu. :type:

Naravno da moze, i to moze preko najobicnijeg monitor izlaza, projketror izigrava monitor ( a da racunar nije ni svestan :D ), a ukoliko projektor nema takav ulaz, S-video ili cinc preko odgovarajuce kartice u racunaru resava problem.

Meni je prvenstveno za:
1. DVD-ove,
2. TV (koji se moze zakaciti preko TV BOXa, spravice koja je eksterni tv tuner za moji nije potreban racunar, vec u njega ulazi antenski kabl i ima vise izlaza koji mogu ici u projektor, kao i
3. Comp - igrice pa cak i DivX-ove, i eventualno
4. Konzola za igranje

Uzeo sam Infocusa X3, yamaha DVD 557 (vec imam risiver V420 i 5.1 sistem) i TV Box Prolink-ov (platno sledece nedelje Projecta 2x2m) i ovo sam isprobao na zidu (i TV i DVD signal) i nema tog televizora koji moze da parira. Slika dijagonale 2,5m sa 3,5m daljine!
Jos da zakacim i comp ili Playstation, uzmem zalihe hrane i vode i...

Vrh Dno