Šta je novo?

Projektor je prikacen za komp preko wifi a zelim na net da izadjem preko lan-a.

T00L

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
319
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
Imam sledeci problem: kada su mi ukljuceni lan i wifi zelim da lan bude default konekcija. Posto mi je projektor je prikacen za komp preko wifi a zelim na net da izadjem preko lan-a. U pitanju je win10.

Projektor se kači na Wi-Fi rutera ili na Wi-Fi od tvog računara (tzv. adhoc Wi-Fi)?

Racunar se kaci na wifi od projektora (qcast).

Treba da se podesi metrika u konekciju tako da Ethernet ima manji broj od wifi.
Otvori properties od oba mrežna adaptera. U TCP ip4 podešavanjima za Ethernet nadji u nekoj od kartica "metric" I stavi 1. Isto polje u wifi konekciji treba da bude veće.. npr 100.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Treba da se podesi metrika u konekciju tako da Ethernet ima manji broj od wifi.
Otvori properties od oba mrežna adaptera. U TCP ip4 podešavanjima za Ethernet nadji u nekoj od kartica "metric" I stavi 1. Isto polje u wifi konekciji treba da bude veće.. npr 100.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

Probao ali dzaba poso :( I dalje je wifi default.
Inace je 1803 verzija

A da li si probao da staviš statičke IP adrese, za LAN konekciju podesiš ispravne DNS servere, a za wifi konekciju da ih obrišeš, mislim DNS servere ?

Za adaper koji želiš da koristiš za net treba staviti veći broj u metric u tvom slučaju wifi recimo 2 a lan 5. Kod mene recimo wifi koristim za net a lan za lokalna testiranja...

Sent from my D6603 using Tapatalk

@TOOL
Napisi model projektora.. mozda postoji elegantnije resenje.

Za adaper koji želiš da koristiš za net treba staviti veći broj u metric u tvom slučaju wifi recimo 2 a lan 5. Kod mene recimo wifi koristim za net a lan za lokalna testiranja...

Sent from my D6603 using Tapatalk

cek sad yooyo kaze da treba sto manji broj u metric???
probacu sutra pa javljam

@ Poštar
javljam sutra tacan model

Definitivno sto je veci broj u metric to je veci prioritet!
Sad mi radi projektor preko wifi a net ide preko kabla. Inace model je Benq MX704.
Hvala!

Vrh Dno