Šta je novo?

Projekcija sa zadnje strane na pleksi/platno/papir

DamjanMX

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2000
Poena
619
Jel ima neko iskustva sa projekcijom sa zadnje strane na necemu sto nije klasicno projekciono platno?

Idealan bi mi bio neki pleksiglas. Predpostavaljam da bi morao da bude mutan u nekom procentu i malo siv? Jel je dovoljan samo pleksi ili mora da se lepi neka specijalna folija?

Vidim da su neki ljudi (polu)uspesno pravili neka DIY platna od papira za pecenje, pausa pa cak i zavesa za tus kabinu.

Jel ima neko iskustva sa necim slicnim?

Hvala ;)

Nadam se da je ok ako malo pricam sam sa sobom :) Mozda ce moja iskustva biti nekome korisna.

Elem, danas sam probao paus papir i poprilicno sam prijatno iznenadjen. Jedan sloj pausa daje sasvim korektnu sliku, dok je sa dva sloja slika malo svetlija tj. "jaca" ali i zamucenija, tako da je po meni jedan sloj bolja varijanta. E sada, posto paus nije dovoljno cvrst materijal da bude projekciona povrsina sam po sebi jer ce ga neko sigurno iscepati planiram da ga zalepim na neki pleksiglas ili klirit za koje se nadam da nece smetati samoj projekciji a bice dovoljno cvrsto.

Okacicu neke fotke posle.

Evo kako izgleda za sada. Ova tamna strafta gore je od dvostruke samolepljive trake koju sam koristio da zalepim paus.

Prilozi

• IMG_1840_resize.JPG
    IMG_1840_resize.JPG
    160 KB · Pregleda: 225
  • IMG_1841_resize.JPG
    IMG_1841_resize.JPG
    178.7 KB · Pregleda: 194
  • IMG_1844_resize.JPG
    IMG_1844_resize.JPG
    145.7 KB · Pregleda: 191
A za sta to tebi sluzi ja sam nesto budzio za tom projekcijom , u malo drugacije takoreci scenografske svrhe i realno meni je posluzilo , ali mislim da je za to da ti zameni montor nepriklado....

Ne menja mi monitor, nego pravim neku interaktivnu zidnu povrsinu pa testiram razne mogucnosti, posto mi je potrebna cvrsta povrsina za rear projection ali ekonomska varijanta.

secam se jednom prilikom,kad sam sa bendom svirao u klubu Kocka u Splitu,ljudi su radili projekciju tako sto su po klubu zategli onu foliju,tj podlogu koja se stavlja ispod laminata..ko je radio laminat zna ce....:)i secam se da je slika super bila,cak su se pre koncerta zezali i igrali Sony PS2 na tome....

Koliko vidim za te namene napolju je najpopularniji materijal koji se naziva Black Out Cloth.
Potrazi kod ovih sto proizvode zavese bas pod tim nazivom jer mi najvise lici na materijal za rolo zavese.

ROLO-ZAVESA-SA-OPRUGOM-M.jpg

Vrh Dno